Connect
To Top

30 de lucruri esenţiale pe care să le ai în maşină

Deşi încerc să merg pe jos ori de câte ori am ocazia, maşina rămâne pentru mine cel mai la îndemână mijloc de transport în zilele aglomerate, când trebuie să ajung de la şcoala copiilor la filmări, de la filmări la eveniment, de la eveniment acasă şi tot aşa. 

Şi cum petrec o bună parte din timp pe drumuri, mai ales la semafoarele oraşului nostru drag, cred că este important să îmi aprovizionez maşina cu de toate. Iar mașina pe care o conduc de ceva vreme, noul Volvo XC60, are multe spații inteligente de stocare.

Sunt lucruri pe care  o să vă bucuraţi că le aveţi în nişte situaţii mai puţin plăcute, cum ar fi o pană, aşa că iată lista mea de must have în maşină!

 1. Anvelopă de rezervă (în stare bună), plus un cric cu ajutorul căruia să ridici maşina şi o manivelă pentru a deşuruba anvelopa deteriorată. Dacă nu le ai şi pe acestea sau măcar o vulcanizare în apropiere, anvelopa singură nu o să te ajute prea mult.
 2. Compresor auto: e o soluţie pe termen scurt, dar te poate ajuta să îţi umfli cauciucul ca să ţină până ajungi cu el la service. Iar partea bună e că funcţionează conectat la priza de la brichetă.

  Interior details – The new Volvo XC60

 3. Cabluri de pornire: pentru că oricui i s-a întâmplat măcar o dată să rămână fără baterie la maşină. Apoi, roagă-te să ai un prieten prin zonă, dispus să vină să îţi dea curent de la maşina lui, sau măcar să dai de un şofer prietenos, în caz că eşti departe de casă.
 4. Manualul maşinii tale, pe care ar trebui să-l ai mereu în torpedo, pentru că nu se ştie niciodată când se aprinde un LED de existenţa căruia nu aveai habar.
 5. Manometru pentru verificarea presiunii în pneuri, un lucru pe care chiar ar trebui să îl faci în mod regulat, indiferent de anotimp.
 6. Bandă izolatoare: sunt atâtea situaţii în care o poţi folosi!

 7. Informaţii despre service-urile auto. Păstrează câteva cărţi de vizită în buzunarul lateral al maşinii. Şi nu uita nici de asigurarea maşinii şi de datele de contact ale asiguratorului.
 8. O trusă de prim ajutor.
 9. Lanternă.
 10. Extinctor auto.
 11. O mini-trusă de scule (cu patent, şurubelniţă, cutter şi alte ustensile ce îţi pot fi de folos la drum lung).
 12. Snack-uri care nu sunt perisabile, pentru acele cozi interminabile de pe Valea Oltului sau DN1 :D.Sau pur și simplu pentru zilele foarte aglomerate în care nu ai timp să mănânci… deh, se mai întâmplă.


 13. Sticle de apă.
 14. Dispozitiv pentru tăiat centura de siguranţă şi spart geamuri: un astfel de obiect e esenţial în situaţiile de urgenţă şi îl puteţi găsi în magazinele sau pe site-urile de profil. Păstrează-l la îndemână, de preferat în buzunarul lateral de lângă tine.
 15. Triunghi reflectorizant, ca să previi accidentele în caz că ai probleme cu maşina în toiul nopţii.
 16. O hartă rutieră, dacă eşti mai old school. Şi neapărat Waze-ul pe telefon.
 17. Racletă de gheaţă, pentru că tot vine iarna şi o să ne trezim cu parbrizul îngheţat.
 18. O pătură.
 19. Un carton sau o carpetă pe care să o pui sub roţi în caz că rămâi în zăpadă.
 20. O punguță pentru gunoi.

  Interior details – The new Volvo XC60


 21. O cutie de şerveţele și, eventual, prosoape de hârtie.
 22. Pix şi carneţel.
 23. Umbrelă.
 24. Bani schimbaţi pentru situaţiile de urgenţă. Sau pentru parcări.
 25. Câteva sacoşe, în caz că mergi la o sesiune neprevăzută de cumpărături.
 26. Un încărcător pentru telefon cu adaptor pentru maşină, ca să nu rămâi fără principala sursă de comunicare.

 27. Un gel dezinfectant care nu necesită clătire. Sau șervețele dezinfectante.
  Și acum chestiile pur feminine! 🙂
 28. Un rând de haine de schimb, în caz că te prinde noaptea pe undeva. Și neapărat o pereche de încălțăminte fără toc. Ca să nu-i strici pe cei buni și frumoși. 🙂 Sau echipamentul de sport …just in case că apare o oră liberă.


 29. Cremă de mâini, balsam de buze, absorbante, perie.


 30. Ochelari de soare.


Tu cu ce ai completa lista?

***

1 Comment

 1. Sticker

  April 28, 2018 at 16:55

  Acuma serios ? Moderatorul acestui post conduce o dacie ? Chiar ne credem in anii 80 in care ne trebuiau tot felul de scule la noi sa nu ne lase masina ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifehacks