Connect
To Top

8 magazine online bio pe care merita să le încerci

De când am descoperit produsele bio, încerc ca ele să reprezinte peste 50% dintre produsele pe care le cumpăr. Acestea sunt eficiente și sănatoase fiind obținute din ingrediente naturale, cu un conținut minim de substanțe chimice care ar putea provoca reacții adverse. În plus, nu poluează!
Aș putea să îți povestesc ore (sau pagini) în șir despre beneficiile acestora.
Problema e că, uneori, nu se găsesc atât de simplu. Ok, nici marfă de contrabandă nu sunt 🙂 , deci nu trebuie să depui un efort fenomenal să le achizionezi. Dar piața din România nu oferă, încă, o gamă atât de variată ca în alte țări din vest. Pe lângă magazinele specializate în așa ceva sau anumite raioane ale supermarketurilor, cea mai simpla și eficienta soluție – magazine bio online.

Cum recunoști un produs certificat bio?
Toate produsele ecologice trebuie să contină pe ambalaj semnul de produse ecologice, iar sub acest semn este inscris codul institutiei care a efectuat certificarea, precum si daca produsul este de origine UE sau Non-UE. Eu, spre exemplu caut urmatoarele sigle: ECOCERT, Aiab/Icea, USDA, Soil Association, EU ORGANIC, si câteva naturale: NaTrue, BDIH.

Ce ne dorim de la aceste magazine?
– în primul rând, să-și respecte clientii și să le ofere produse de calitate
– să aiba o gama cât mai diversă, fie că este vorba de cosmetice, detergenți, legume sau produse alimentare
– prețuri (cât de cît) decente
– să accepte plata ramburs fără costuri suplimentare
– să ofere un program de fidelizare al clienților

Am căutat și am mai descoperit câteva magazine online destinate celor care aleg să își trăiască viața cu grijă pentru de sănătatea lor dar și fata de mediul înconjurător.

Rangali.ro
Recunoscuți ca unul din cei mai importanti importatori și distribuitori de produse cosmetice organice din Romania, Rangali oferă o gamă de produse bio variate. Poți comanda de la cosmetice pentru femei, bărbați sau bebeluși, accesorii pt mama si bebe, remedii bio ori scutece, pâna la detergenți bio, vopseluri de par, deodorante sau uleiuri esentiale. Ce au în comun? Toate produsele Rangali respectă standardele de calitate și sunt 100% originale. Au o gamă de produse Made in Ro (ceea ce ne bucură nespus – România ar putea fi mare producător de alimente bio, dar asta într-un alt material… ). La plata cu cardul ai 3% extra discount.

Republica Bio
Este mai mult decât un simplu magazin online de produse bio, ci propune un adevărat stil de viață. Mai exact, si-au creat propria gradină unde au plantat soiuri de legume adunate din toata lumea, cultivate organic. În 2015 au adus pe piaţa românească cel care este apreciat a fi cel mai bun ulei de cocos ecologic de la noi. Oferă zile cu discounturi substanțiale. De exemplu azi, 29 martie ai 25% reducere la anumite produse bio.

Pukkafood.ro
Un mic magazin de produse alimentare ecologice și traditionale pe care îl puteti vizita în Piața Amzei dar și virtual, pe www.pukkafood.ro PukkaFood oferă legume și fructe bio alimentare sanatoase, gustoase și încă ceva în plus. O mică poveste eco pentru fiecare produs, un petic de hârtie reciclată, o sacoșă de bumbac organic, o atitudine deschisă, generoasă. Totul, cu respect si în armonie cu natura.

Biobeauty.ro
Oferă cosmetice bio certificate sau cosmetice profesionale fără chimicale dăunatoare care inoveaza și au formule de ultimă generație. Se ghidează după trei mari criterii, pe care le considerăm cu toții foarte importante: calitate/eficiență, pret și aspect. Mie îmi place foarte mult marca de detergenți BioPuro dar și cometicele Cattier, care oferă acum o gamă completă destinată îngrijirii tenului matur și lipsit de fermitate, cu trei ingrediente bio active la baza: argilă, extractul organic de cireșe, extractul de alge.

Biocorner.ro
La Biocorner nu ai să găsesti doar cosmetice/detergenți și legume/fructe ci și lactate și oua, carne sau dulciuri. În plus, cardul de fidelitate îți aduce un discount permanent între 5% – 10% pentru orice achiziție.

Obio.ro
Are un slogan care spune totul ­ “Devino cea mai sănătoasă variantă a ta!”
Și nu sunt vorbe în vânt, mărturie stând clienții multumiți de alternativa sanatoasă la alimentația obișnuită.

Bioraw.ro
La bioraw poți comanda atât produse bio certificate cât si aparatură și accesorii care iti fac viața mai ușoara: filtre de apă, aparate de vidat, storcătoare, deshidratoare dar și carți de specialitate.

Biobunatati.ro
Se mândrește că este primul supermarket online de produse bio și functionează încă din 2008. Au peste 3000 de produse bio și naturale. Despre ce fel de biobunățati e vorba? Lista e mare, o găsiți dacă intrați pe linkul de mai sus.

***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Health