Connect
To Top

Balul de Cristal: despre generozitate și implicare socială în Sectorul 5

Zilele acestea voi prezenta un eveniment special, pe sufletul meu. Balul de Cristal, un eveniment care sărbătorește generozitatea, prietenia și dragul de oameni. Un eveniment care se încadrează foarte bine în modelul #doer.

Pentru că și despre asta este Crăciunul, nu-i așa? Despre generozitate și dăruire, despre dragoste și bucurie. Ca să ne putem bucura de el trebuie să-i îmbrațisăm spiritul și să devenim noi înșine Crăciun. Și exact asta vom face. Împreună cu oameni cărora le pasă vom aduce lumina și bucurie în viață celor care au avut mai puțin noroc. Vom face, împreună, încă un pas spre transformarea lumii și vom aduce speranța în viețile unor copii talentați, din Sectorul 5.

Organizat de Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” acest eveniment caritabil are ca scop susținerea accesului liber și a oportunităților egale la cultură, sport și educație.

Ne propunem să colorăm împreună viețile unor copii talentați, să ascultăm viitoarele voci ale României, să-i susținem pe cei care vor aduce România pe podiumul Olimpiadelor și să aducem tradiția Crăciunului în viețile copiilor aflați în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5.

Se vor cânta colinde, se vor admira culori puternice, se va dansa pe ritmuri de rock and roll și blues alături de artiștii invitați.

Unul dintre cazurile care m-a emoționat în mod special este cel al Laurei Tofan, fetița care nu mai simte durerea din clipa în care a descoperit chitara. În prezent, prin proiectul co-finanțat cu sprijinul Centrului Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” al Sectorului 5, Laura urmează cursurile de chitară în cadrul școlii de muzică VocaSchool. Doar cu ajutorul celor prezenți îi putem oferi șansa de a primi și a exersa cu propria-i chitară. Sperăm să o putem admira cântând pe cele mai înalte scene ale lumii și să ne amintim cu emoție că i-am dăruit primul instrument muzical din viitoarea ei carieră de artistă.

Unul dintre cei 4 copii, al căror talent a înfrumusețat și Parcul Sebastian cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Prieteniei, tace. Sunetele pe care le rostește sunt urmele de pensulă. Un profesor de arte plastice îi călăuzește pe aceștia în prezent ca să-și perfecționeze tehnica și să aducă culoare în jurul lor. Tablourile finalizate vor fi expuse și licitate de către cei prezenți în cadrul evenimentului. Organizatorii își propun să ajute financiar talentul copiilor, achiziționând seturi complete de instrumente necesare pentru a exersa și a continua să picteze, sau achiziționând un curs de 16 ore de pictură.

Alți doi copii pe care acest eveniment și-a propus să-i ajute, s-au născut cu chemare pentru sport. Sunt doi dintre puținii copii care au ales să practice un sport pentru domni, un sport uitat, un sport care nu deschide și închide programele de știri. Ne dorim să le putem oferi oferi șansa să continue să practice Rugby, achiziționându-le echipamente adecvate și să readucă acest sport între sporturile de elită ale țării.

“De Crăciun, toate drumurile duc acasă” – Marjorie Holmes

… însă pentru 50 de copii, acasă este alături de străini. Pentru ei, anul acesta, ne dorim să aducem magia celei mai frumoase sărbători creștine în viețile lor. Sunt copiii pe care i-am cunoscut la Vara Urbană, copii talentați, frumoși și care-l așteaptă an de an pe Moș Crăciun.

Ne dorim ca anul acesta, o masă îndestulată, tradițională, un brad împodobit și multe cadouri să îi aștepte pe micuții noștri prieteni în preajma Ajunului.

Iar acestea sunt doar câteva exemple.

Vino să descoperi cum poți da o mână de ajutor, miercuri, 20 decembrie, într-un spațiu elegant, la Hotel JW Marriott, în sala Constanța, începând cu ora 18:30. Ne vom întâlni pentru a dovedi că oricine poate fi un #doer. Oricine poate dărui bucurie iar acum este cel mai potrivit moment să o facem.

Vă aștept să ne fiți alături pentru a-i ajuta pe cei nefavorizați să aibă parte de sărbători magice.

Din sumele colectate, organizatorii evenimentului vor deschide conturi individuale de tip eduplan, pentru fiecare dintre copiii beneficiari și îl vor aduce pe Moș Crăciun în viața celor 50 de copii. Mai multe detalii despre cum puteți achiziționa biletele sau cum puteți contribui la acest demers frumos găsiți AICI.

***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Do good