Connect
To Top

Masă la pachet: salată la borcan

Mi s-a întâmplat cred că de un milion de ori să plec dimineața de acasă știind că am o zi lungă și plină. Și prea puțin timp pentru a merge la un restaurant și să mânânc ceva cât de cât sănătos. Deseori mă cuprindea o foame nebună fix când singura alternativă era un… automat cu diverse prostii.

Un sandwich este una dintre cele mai simple variante de masă luată la pachet. Îl faci dimineața în doar câteva minute, încape cu ușurință în geantă 🙂 si nici nu presupune să ai furculiță și cuțit. Dar câteodată așa mă satur de sandwichuri… și nici nu am tot timpul chef de pâine… OK, de fapt mint. 🙂 Aș mânca pâine non stop! Dar mă abțin… 🙂

Cea mai recentă descoperire a mea în materie de masă la pachet este salata ambalată într-un borcan cu închidere ermetică.

O astfel de salată se pregătește super simplu. Trebuie doar să respecți ordinea ingredientelor:

 1. dressing
 2. legumele umede precum roșii sau ceapă
 3. legume tari, rezistente la umiditate
 4. frunze
 5. toppingurile uscate ca paste, brânză, crutoane, cărniță, semințe etc.

Evident puteți pune orice fel de ingrediente preferați. Iată combinațiile mele preferate:

 • Varianta 1: vinegretă cu oțet balsamic, anghinare, măsline, roșii cherry dulci, castraveți, parmezan, mix frunze salată, muguri de pin, oregano.
 • Varianta 2: dressing pe bază de lămâie, boabe de năut fiert, broccoli, quinoa fiartă, smochine, frunze de Baby spanac, parmezan.
 • Varinata 3: vinegretă cu oțet balsamic, fructe de pădure, germeni, morcovi rași, migdale hidratate, mix frunze de salată, brânză de capră, semințe de in.

Sper să vă inspire și, la rândul meu, aștept ideile voastre! 🙂

***

2 Comments

 1. Ursoiu Alina

  September 30, 2017 at 09:35

  Geniala idee!!Fetele vor fi incantate!O modalitate foarte misto de a-ti lua un pachet sanatos si proaspat la munca.Multumesc pentru idee Sonia

  • Sonia Argint Ionescu

   Sonia Argint Ionescu

   October 2, 2017 at 15:55

   Mă bucur că ți-a plăcut!!! Mulțumesc pentru feedback! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Food