Connect
To Top

AUSKIA 004 – O calatorie calma, confortabila si sigura in BMW X1

Inainte de a ma pune pe scris, am citit cateva opinii despre noul BMW X1, o masina despre care marturisesc ca nu stiam mai nimic pana de curand. Si am observat ca opiniile sunt tare diferite… unii il iubesc, altii… sunt in tabara cealalta. Am avut ocazia sa testez acest model de masina acum doua saptamani, in scurta iesire in Auskia, unde BMW X1 a fost masina oficiala, cea care ne-a condus de la aeroportul din München catre destinatia noastra din Tirolul austriac, Sölden. Cum a fost experienta? Voila!

Da, eu am condus! Va dati seama cata incredere au avut in mine cei patru barbati din echipa? 🙂 Ce sa zic, sunt un sofer bun. Da, da! Fac parcari laterale perfecte, fara sa am nevoie de sistemul de parcare al masinii. Pe al acesteia l-am remarcat tarziu, abia cand am ajuns la hotel, dar trebuie sa recunosc ca nu-i rau deloc sa vezi intr-un display toate colturile masinii, in fata si in spate. 🙂

Dar sa las lauda de sine, adica de mine, si sa ma intorc la masina. E frumoasa. Pentru o femeie, asta este ceea ce conteaza in primul si in primul rand. Cea pe care am condus-o eu era un BMW X1 sDrive 18i, neagra cu piele bej in interior. Pure elegance! Scaunele sunt confortabile, ba au chiar si niste extensii pentru a sustine o mare parte din coapsa. 🙂 Si au o gramada de spatii de depozitare pentru sticle, chei, telefon, cabluri, servetele, farduri… si toot ce mai cara o femie dupa ea. Adica o drogherie intreaga.

Inaltimea la care te afli este exact cat trebuie astfel incat sa ai vizibilitate mare in fata si sa te simti in siguranta, dar in acelasi timp sa nu ti se para ca esti cocotata intr-un tractor. Daaa, detaliile astea conteaza! Mie nu-mi place deloc sa conduc masini foarte inalte. Insa acest SUV nu m-a deranjat deloc. Ba chiar mi-a creat exact senzatia care imi place.

Din momentul in care m-am urcat in cockpit-ul masinii si mi-am ajustat scaunul si oglinzile, totul a devenit foarte intuitiv: semnalizarea, sistemul GPS, radioul, conectivitatea prin Bluetooth, pilotul automat. Le-am prins pur si simplu din mers. Iar volanul se manevreaza foarte usor. As indrazni sa zic chiar cu doar doua degete dar eu incurajez siguranta si precautia la volan asa ca tine-ti mainile pe covrig! 😀 Dar despre senzationalul volan (si nu numai) a scris aici si Cosmin Tudoran chiar extrem de elocvent si dintr-o perspectiva evident masculina.

Am pornit pe superbul traseu catre Sölden, am mers pe autostrada, am urcat serpentine, apoi le-am coborat, am mers linistit prin satele perfecte din Germania si Austria si mi s-a parut ca masina este parte integranta din cadru. Calma, confortabila, sigura. Si realizata cu o mare atentie la detalii, material si finisaje.

Cu siguranta nu este o masina pentru soferii “sportivi” ci foarte potrivita pentru doi oameni care au placerea calatoriei, se mai opresc pe malul unui lac pentru o poza, mai incetinesc ca sa admire privelistea. Zic doi oameni, deoarece dimensiunea ei este numai buna pentru bagajele unui cuplu care nu vrea sa renunte la nimic din ce ii este util. Sau pentru o familie extrem de bine organizata la capitolul bagaje.

In concluzie, dupa trei ore de condus un BMW X1, am ajuns la hotel chiar odihnita, fara dureri de spate sau de picioare, pentru ca da, chiar am avut loc suficient sa mi le intind.

***

1 Comment

  1. Alfy

    March 27, 2017 at 13:49

    Asta e mare lucru ca ati avut unde sa va intindeti picioarele avand in vedere inaltimea dvs….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Travel