Connect
To Top

RAPID, GUSTOS, SĂNĂTOS: preparate simple din fructe și legume de sezon.

Când merg vara la piață sunt ca un copil mic care se trezește în mijlocul unui magazin plin cu jucării. Vreau să cumpăr tot! Sau ca o femeie într-un magazin cu pantofi din ultima colecție… așa am auzit că ar reacționa unele femei… 🙂 Îmi plac tarabele colorate de verdele frunzelor de tot felul, roșul și portocaliul roșiilor, mirosul piersicilor și al căpșunilor… și efectiv vreau să le iau pe toate acasă și să le pregătesc așa cum am văzut pe Instagram sau în cărțile de bucate pe care mi le cumpăr frecvent.

Așa că fără prea multe cuvinte, ci în imagini și câteva scurte indicații, uite cum m-am bucurat în ultimele două luni de gustul verii și ce preparate simple din fructe și legume de sezon am pregătit acasă (gătit este mult spus :)).

MIC DEJUN

Ricotta stoarsă de zeamă, cu coacăze roșii, zmeură și miere de cimbru.

Celebrele frigănele sau french toast alături de fructele preferate (zmeură, piersici, caise, mure… ) și cu miere în loc de zahăr pudră.

Iaurt grecesc cu piersici infuzate în miere cu tarhon și puse pe grătar, zmeură și încă un pic de miere de lavandă.

PRÂNZ/CINĂ

Roșii la cuptor cu ulei de măsline, ierburi uscate și usturoi, peste care am aruncat cuburi de brânză feta.

Salată mixtă, piure din cartofi cu lapte, unt și ulei de trufe, morcovi trași în unt și caramelizați cu miere, cotlet de porc în tigaie.

SIMPLU de tot: salată de roșii, burrata cu ulei și trufe, păine integrală prăjită. Mănânci până leșini!

Salată cu năut, roșii și fenicul coapte, pătrunjel și vinegretă cu aceto balsamico, chimen și, miere, după rețeta Dianei Henry.

Burrata cu roșii deshidratate de mine, ierburi proaspete și ulei de măsline.

Porumb fiert, salată de cartofi și cotlet de porc cu mirodenii.

Brânză feta cu roșii, ceapă , ardei iute, măsline, ulei de măsline și busuioc proaspăt, băgate la cuptor pe funcția grill.

GUSTĂRI

Pesto din mult busuioc proaspăt, mentă, nuci pecan rumenite, ulei de măsline, un cățel de usturoi și parmezan. Toate date prin blender. Perfect pentru paste, gnocchi, roșii, bruschette.

Humus cu chimion, guacamole, cremă de brânză de capră acoperită cu ulei de măsline, fulgi de chilli și rozmarin, pe care le mânânci cu bețișoare de morcovi, pâine prăjită sau frunze de baby andive.

DULCE

Pandișpan înspiropat, cu aromă de cimbru și cu agrișe caramelizate. O linguriță de smântână grasă completează perfect ca textura. După rețeta Dianei Henry.

Pepene roșu făcut bile cu o cupă mică de înghețată.

Tartă cu căpșuni făcută cu făină integrală.

***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Food