Connect
To Top

Remedii naturale pentru stomac după ce ai mâncat prea mult

Pentru că toată lumea se pregătește de Paște în această perioadă, astăzi m-am gandit că e momentul pentru un material cu soluții pentru problemele care apar, aproape inevitabil, după fiecare sărbătoare. Pentru că știm cu toții că, în ciuda avertizărilor medicilor, scenariul exceselor culinare se repetă ori de câte ori apare un eveniment care adună în același loc familia, rudele, prietenii.

Bineînțeles, ideal ar fi ca tot mai mulți oameni să înțeleagă că nu este deloc sănătos pentru stomac și organism în general să facă abuz de mâncare, indiferent care este pretextul sau ocazia. Numai că… nu trăim într-o lume ideală. Iar probleme de genul acesta apar tot timpul si de aceea cel mai important este să găsim metode bune pentru a le rezolva.

Așadar, ce facem când avem probleme cu stomacul din cauza exceselor culinare? Iată câteva remedii simple și rapide.

Ceaiul

Chiar dacă nu iți dorești să mai ingerezi nimic după ce te-ai dedat la o masă copioasă, încearcă să sorbi câteva guri de ceai. Indicat ar fi să încerci unul fără cofeină, cum este cel de cicoare, un digestiv senzațional. Dacă nu îți place gustul său, optează pentru un ceai de mușețel, care are același efect terapeutic.

Menta

Încearcă un drops de mentă după o masă la care ai mâncat muuult mai mult decât trebuia. Menta combate balonarea, indigestia și starea de greață. Cu toate acestea, evită acest ingredient dacă suferi de reflux gastroesofagian, deoarece menta contribuie la dilatarea spațiului dintre stomac și esofag și la dereglarea refluxului. Dacă nu ai astfel de probleme, poți încerca fără griji un ceai de mentă sau o gumă cu aroma de mentă.

Exercițiile fizice

Știu că numai de sport și exerciții nu îți arde atunci când ai burta plină, numai că, în loc să te întinzi pe canapea și să pierzi acolo ore în șir, cea mai bună opțiune ar fi să ieși la plimbare. Stând în picioare și mișcându-te continuu, previi și refluxul gastraesofagian și accelerezi arderea grăsimilor.

Antacide și cărbune medicinal

Dacă variantele de mai sus nu funcționează, treci pe antacide, capsule ce combat arsurile la stomac și problemele digestive, sau apeleaza la cărbunele medical, care tratează balonarea și problemele gastrice. Și bicarbonatul de sodiu dizolvat într-un pahar de apă face minuni.

Medicația homeopatică

Despre homeopatie și beneficiile sale demonstrate am vorbit și aici, aplicațiile acestei metode terapeutice fiind extrem de variate. Practic, homeopatia ajută organismul să se echilibreze prin introducerea unor substanțe asemănătoare cu cele care au produs boala, dar mult mai scăzute în intensitate. În felul ăsta, sunt declanșate anumite mecanisme compensatoare, favorabile revenirii la starea de sănătate.

Și cum sărbătorile sunt, pentru marea majoritate, un prilej de abuz alimentar și “bahic” 🙂 , homeopatia oferă soluții rapide și pentru desfrâul festiv.

De exemplu, mahmureala poate fi preîntâmpinată homeopatic. Un remediu de încredere înainte de a consuma alcool (dar și după) este NUX VOMICA, care combate arsurile stomacale și moleșeala cauzate de consumul excesiv de alcool.

Apoi, mai e vorba de alimentele grase, care pot cauza greaţă şi stare de disconfort abdominal, mai ales după o perioada de abstinenţă cum a fost cea prilejuită de post. IGNATIA, administrat împreună/simultan cu Antimonium crudum o dată la 30 de minute pot face minuni. Acestea diminuează până la a elimina urmările consumului alimentar excesiv, așa că n-ar strica deloc să le ai la tine în perioada asta.

Voi la ce remedii apelați?

***

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Health