Connect
To Top

Trenduri in materie de vacante: unde mergem in 2017?

De cand m-am intors de la Sölden (citeste aici despre aventura mea in Auskia), m-a cuprins asa un mare dor de duca si parca n-as mai sta deloc in Bucuresti. Asa ca fac research. Da, citesc tot ce imi aterizeaza in mana sau… in fata ochilor despre calatorii, iar de curand am dat si peste un material legat de tendintele in materie de vacanta ale noului an.

Si ma bucur ca trendurile din 2017, asa cum au fost prezentate de o agentie de turism (Topdeck Travel), coincid la fix cu o parte din wishlist-ul meu.

Dar inainte de a trece la capitolul INSPIRATIE DE VACANTA, vreau sa va arat ceva ce mie mi s-a parut SENZATIONAL. O campanie de turism pentru Georgia, pe care probabil ati vazut-o deja in feed-ul vostru de Facebook. O campanie despre o tara micuta, despre care nu prea ne povesteste nimeni, dar pe care eu una chiar vreau sa o vizitez acum!

Si acum sa trecem la trenduri. Care spun ca tot mai multi turisti au preferat, in ultimii ani, destinatii cu temperaturi ceva mai scazute, ca Islanda si Canada. Daca Islanda e tara gheizerelor si a peisajelor WOW (Google them!), locul de unde poti admira aurora boreala in toate splendoarea sa, Canada e o optiune excelenta anul acesta pentru ca implineste 150 de ani de la dobandirea independentei fata de Marea Britanie, asa ca in mod sigur vor exista o multime de manifestatii si festivaluri interesante!

De la destinatii reci, trecem la zone foarte calde… ca Grecia si Bali.

Eu sunt indragostita de Grecia, de traditiile sale, de peisajele sale, de mancarea sa. Am vizitat-o in repetate randuri si sper sa bifez si anul acesta o vacanta aici. Cat despre Bali, cred ca insula a devenit un loc obligatoriu de vazut intr-o viata, popularitatea sa a crescut in ultimii ani (si da, in mod sigur Eat Pray Love a avut ceva de-a face cu asta).

Marile capitale europene pierd teren in fata destinatiilor in care pe primul plan sunt aventura si natura.

Altfel spus, Londra, Paris si Roma pierd teren in fata destinatiilor ceva mai salbatice, in care adrenalina este inclusa in program! Tendintele arata ca turistii se indreapta spre Orientul Mijlociu si Africa, iar eu zic ca primavara e numai buna o aventura in Israel sau Iordania, cat inca temperaturile nu ating cote dramatice, mai ales ca ambele tari ating punctele unei vacante ideale: cultura si povesti numai bune de descoperit, mancare traditionala delicioasa, plaja, peisaje impresionante. In ceea ce priveste Africa, nu as rata o excursie in Maroc, cu exoticul Marrakech, bazarurile lor cu nimicuri fascinante sau demonstratiile imblanzitorilor de serpi, sau o vacanta la safari.

Asadar, in ce loc va fi urmatoarea ta vacanta?

Foto: Pixabay

***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Travel