Now Reading
8 întrebări despre femei cu… Horaţiu Ionescu

8 întrebări despre femei cu… Horaţiu Ionescu

Am lăsat ultima zi din această serie de chestionare cu bărbați pentru cel mai important bărbat din viața mea: Horațiu Ionescu sau fostul meu iubit, actual soț, cum se prezintă din când în când, spre hazul celor din jur. Aș putea să-i fac o descriere siropoasă, în care să spun cât este de simpatic (noroc că mai face pauze din când în când că altfel ne-am tăvăli constant pe jos de râs) și tandru și ușor gelos și nebun câteodată, dar nu prea e genul meu. Și nici al lui. Pot să scriu la rece despre el, din punct de vedere profesional, că este un om capabil, care a adus în România, cu forțe proprii, niște branduri senzaționale, dar ar trebui să mă detașez prea tare și nu vreau.

Clar, orice voi spune poate fi trecut sub semnul subiectivismului. Nah, asta e! Așa că o să mă rezum la o constatare cât se poate de obiectivă: Horațiu a pus dintotdeauna femeia pe un piedestal. Cu mine așa face și, într-o mare măsură, eu sunt femeia de astăzi datorită modului în care el m-a susținut. Ceea ce reiese din plin și din răspunsurile oferite (cu greu – a fost necesară multă muncă de lămurire). 

Ce părere ai despre feminism?

Feminismul a început să se manifeste pe vremea Revoluției Franceze la nivel teoretic, însă Sufragetele au fost cele care au impus, militant, pe la început de secol 20 – foarte “târziu” după părerea mea – această egalitate de gen. Prima țară din Europa unde femeile au primit drept de vot a fost Finlanda, în 1908. Să nu uităm că, în România, femeile au primit drept de vot prin Constituția din 1938, abia! Am o părere bună despre feminism, pe care-l consider cel mai bun argument împotriva misoginismului. Însă, ceea ce este de remarcat e că feminismul nu disprețuiește bărbatul, ci doar presează societatea să considere femeile egalele bărbaților, în timp ce misoginismul disprețuiește femeia!

Se pare că mai avem mult de lucru la egalitatea de gen, vezi și campania #metoo, care forțează echilibrul în breasla actorilor, unde femeile, iată, sunt discriminate (salarii mai mici în comparaţie cu cele ale bărbaților) și sunt hărțuite de bărbați influenți. În general, sunt un fan al feminismului, atât timp cât nu sunt “agresat” de acesta, prin atitudinile ne-feminine ale unor reprezentante ale sexului frumos.

Ar trebui să conducă femeile lumea? Da sau nu? De ce?

Da, femeile ar trebui să conducă lumea! Femeile sunt mai tolerante, empatice și sociale, comparativ cu bărbații, la care orgoliul poate duce totul “de râpă” la modul catastrofic. Avem și exemple de femei care au condus sau conduc țări importante: Indira Ghandi (Prim-ministru – India), Corazon Aquino (Președinte – Filipine), Isabel Martinez de Peron (Președinte – Argentina), Benazzir Buttho (Prim Ministru – Pakistan), Margaret Thatcher (Prim-ministru – Anglia), Angela Merkel (Cancelar – Germania), Tansu Ciller (Prim-ministru – Turcia), Helen Clark (Prim-ministru – Nouă Zeelandă) etc.

Poate că dacă femeile ar conduce lumea nu ar mai fi războaie, ci doar câteva țări care nu ar mai vorbi una cu alta!

Ce gesturi de galanterie faci constant?

Gesturi banale, care nu știu dacă mai sunt apreciate de femeile de azi: deschid ușa, las femeia să treacă prima, mă ridic de pe scaun în fața unei femei, vorbesc frumos, “țin” haina, cedez locul, ofer mâna la urcare/coborâre etc. Dar cu tine sunt mult mai protector, după cum e și normal să fiu cu soția.

Cine face primul pas? Dar pe al doilea?

Cred că nu mai există o regulă, ca pe vremurile apuse și conservatoare. Acum, primul pas se pare că-l face cel care se mișcă mai repede. Oricum, femeia alege, iar dacă bărbatul face primul pas, dar nu este agreat de ea, al doilea pas nu mai există. Undeva, în subconștient, avem săpată imaginea bărbatului “vânător”, dar pare că acum, această imagine nu are relevanță în societate. Acum, femeia este și ea “vânător” și este dispusă să facă primul, al doilea sau al câtelea pas este necesar că să prindă “vânatul”!

3 calități pe care trebuie să le aibă o femeie?

Trei calități esențiale, după părerea mea, la o femeie sunt:

  • atractivitatea (care ține de îngrijirea personală, alimentație, sport-obligatoriu, ținută, calități fizice, senzualitate nativă);
  • spiritul (capacitatea de a primi și transmite informații de calitate, prezența intelectuală, capacitate de decizie, asumare, capacitate de gestionare a unor situații de zi cu zi, emancipare) și
  • loialitatea.

Ce discută bărbații între ei când vorbesc despre femei?

Despre spirit! Doar nu vrei să mă dau de gol așa ușor! Hahaha!

See Also

Crezi că femeile mai au nevoie de bărbați?

Deocamdată! Dar odată cu progresul tehnologic și științific, se pare că vor deveni accesorii. Acum nu mai este nevoie de prezența unui bărbat pentru procreare. Realitatea Virtuală și Inteligență Artificială transformă activitatea sexuală, iar oamenii interacționează sexual din ce în ce mai puțin direct, unii cu alții. Din punct de vedere financiar, odată cu emanciparea femeii a apărut cariera, unde bărbatul nu prea mai are rol important. Așa că… nevoia de bărbați se pare că scade.

Ce a schimbat la tine o femeie?

Fiecare femeie din viața mea a schimbat câte ceva în bine, la mine. Dar tu ai reușit să scoți tot ce e mai bun din mine! Tot datorită ție am ajuns să mă iubesc mai mult și să am grijă de mine! Îți mulțumesc!

Fundamental, este foarte greu să schimbi pe cineva, iar din acest motiv am o nedumerire: de ce femeile vor, într-o relație, să schimbe bărbatul? Ciudat este că femeile vor în permanenţă să schimbe bărbatul în ceea ce nu este. Dacă este un tip de casă și cuminte, vor să-l transforme într-unul mai aventuros, mai “băiat rău”. Dacă este “băiat rău”, vor să-l schimbe într-unul romantic și de nădejde în treburile gospodărești…

Dar Einstein a spus că: “Femeile se căsătoresc cu bărbați sperând că aceștia se vor schimba. Bărbații se căsătoresc cu femei sperând că acestea nu se vor schimba. Ambele tabere sunt inevitabil dezamăgite!”

Foto: Rusu Dumitru Costinel

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top