Now Reading
Călătorești des? La ce să ai grijă în camera de hotel

Călătorești des? La ce să ai grijă în camera de hotel

Călătorești des? Dacă alegi să te cazezi la un hotel trebuie să fii atentă la câteva aspecte. Deși angajații trec prin zeci de ore de instruire, realitatea este că sunt oameni și există scăpări. Recunosc că deși este foarte importantă curățenia pentru mine, nu mă număr printre oamenii care au fobii. Dacă simt că miroase frumos în camera de hotel, văd că baia este strălucitoare iar prosoapele și așternuturile arată albe și curate, le folosesc fără griji. Dar nu toți oamenii sunt ca mine.  Această introducere a fost scrisă de Sonia 🙂 Restul de Fabiola. Ca să nu vă mire uneori diferența de abordare. 🙂 De exemplu, eu, Sonia, nu călătoresc niciodată cu prosopul meu. 🙂 

Așadar, iată lucruri de care să ții cont atunci când te cazezi la hotel sau chiar la o pensiune dacă vrei să sufli și în iaurt în ceea ce înseamnă siguranța ta. Mai mult, sfaturile de mai jos consider că se potrivesc chiar și atunci când închiriezi un apartament în regim Air BnB (aș zice că MAI ALES în acest caz – la hoteluri există niște norme care trebuie respectate).

Verifică camera de hotel înainte de a o folosi

Poate să-ți pară ciudat că te invit să verifici camera de hotel înainte de a te instala confortabil în ea, dar “better safe than sorry”, cum spune americanu’. Nu strică să te uiți cât este de curată, dacă mobilierul este distrus ori televizorul nu funcționează. Mirosurile urâte, mai ales cele din camerele de hotel unde se acceptă fumul de țigară, în condițiile în care specifici că nu dorești o astfel de încăpere, poate să fie un motiv bun pentru a reclama acest lucru la recepție și a cere modificarea camerei. Mai mult, verifică încuietorile de la uși și ferestre, iar dacă ești singură poți să achiziționezi o încuietoare portabilă pentru ușile camerei de hotel. Nu, nu exagerez când îți recomand așa ceva, întrucât liniștea și siguranța unei femei singure sunt aspecte vitale și firești. Mai ales dacă mergi în țări unde siguranța nu este pe lista de atuuri. 

Nu în ultimul rând, verifică camera, în special baia de igrasie. Mi s-a întâmplat odată să primesc o cameră de hotel care miroase a mucegai și imediat am raportat inconvenientul la recepție, și am fost transferată într-o nouă cameră.

Vreau musai să insist de la bun început că NU TREBUIE SĂ ÎȚI FIE RUȘINE să spui când ceva nu este conform cu standardul pe care camera de hotel o îndeplinește. Tu ești clientul, plătitorul, iar ei sunt furnizorii de servicii.

Folosește propria lenjerie când călătorești

Eu, Fabiola,  fac parte din categoria aceea de persoane care nu pleacă în vacanță fără prosop, chiar și atunci când nu iau în spate decât un rucsac. Nici nu sunt de acord cu folosirea prosoapelor din camerele de hotel. De ce? Pentru că prosoapele ating locuri din corp extrem de intime, cum sunt zona inghinală, intră în contact cu fața, ochii, urechile sau părul.

Tu știi cât de bine sunt spălate prosoapele, și dacă prin fierbere bacteriile și microbii au dispărut? Știi cât de des sunt înlocuite cu unele noi? Știi că dacă nu sunt utilizate timp îndelungat (pentru că încăperea nu a fost folosită de mult) prosoapele din hoteluri nu sunt înlocuite de staff? “Metoda” asta previne deteriorarea materialului și crezi sau nu, dar asta e o practică comună.

Dacă totuși, nu ai cum să adaugi un prosop al tău în bagaj, roagă menajerele care se ocupă de curățenie pe etajul tău să-ți ofere prosoape și halate proaspete din cărucior pentru că de obicei, acestea sunt curate.

 

See Also

Fii atentă la ploșnițele de pat

Cred că acesta este printre cele mai importante aspecte atunci când dormi într-un hotel. Verifică întotdeauna așternutul înainte de a pune capul pe pernă, pentru că vrei, nu vrei hotelurile sunt locuri prielnice prin care ploșnițele își fac de cap. De ce? Pentru că ploșnițele de saltea pot fi purtate pe haine fără să știi, ceea ce înseamnă că se pot răspândi facil în camera de hotel de la călătorii anteriori.

Este musai să informezi de îndată stafful despre o potențială infestare cu ploșnițe, astfel încât să poată proteja camera și să o dezinfecteze rapid ca să prevină răspândirea lor. Atunci când o infestare cu ploșnițele este confirmată, inclusiv îmbrăcămintea și bagajul tău vor necesita o curățare profesională. Uită-te cu atenție pe lenjeria de pat pentru că aceste “minunate” insecte pot să fie reperate cu ochiul liber. Puncte negre pot indica ouă sau fecale, iar mușcătura de ploșniță deși nu transmite boli, poate determina o reacție alergică urâtă.

Un pic de curățenie este mereu bine primită

Asta nu înseamnă că te apuci tu de curățenie generală în camera de hotel. Departe de mine acest gând. Doar că, este greu de crezut că o cameră de hotel să fie făcută lună după fiecare oaspete. De aceea, unele suprafețe pe care le atingi des pot fi curățate înainte de utilizare de către tine. Nu ar trebui să-ți lipsească din portfard șervețelele umede dezinfectante și antibacteriene pe care să le folosești pentru a igieniza mânerele de la uși, telecomanda sau capacul de la toaletă. De asemenea, bea apă sau suc din sticlă și pe cât posibil evită să utilizezi paharele de pe masă. Sau le poți spăla.

Ai grijă la lucrurile de valoare

De multe ori, se întâmplă să călătorești cu lucruri de valoare la tine. Pașaportul, buletinul sau bijuteriile din aur sunt lucruri de valoare și esențiale, de aceea nu ar strica să le depozitezi în seiful din cameră. Totuși, asigură-te că nu folosești un cod ușor de spart gen 0000 sau 1234, ci ceva semnificativ pe care numai tu să-l știi. Desigur, nici un seif din camera de hotel nu este 100% sigur, iar personalul hotelului va avea acces la acesta dacă pierzi sau uiți codul pe care l-ai setat. Din acest motiv, poate ar fi mult mai ok să depozitezi articole de mare valoare în seiful principal al hotelului (dacă are unul), unde vei primi o chitanță pentru ceea ce ai lăsat acolo. Nu în ultimul rând, verifică dacă există camere de supraveghere în zonă care monitorizează seiful, așa pentru liniștea ta sufletească. 

În concluzie, nu-i treabă ușoară când călătorești pentru că unele lucruri nu țin în totalitate de tine, deși dacă ești precaută totul este mai limpede. Sunt curioasă: tu cum faci să te simți în siguranță când ești în vacanță și la ce ai grijă de obicei, în camera de hotel?

Sursă foto: Unsplash.com

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top