Now Reading
Cum să ai o casă curată. Obiecte și locuri din casă pe care să nu uiți să le cureți.

Cum să ai o casă curată. Obiecte și locuri din casă pe care să nu uiți să le cureți.

Ador o casă curată, parfumată și ordonată. Este singurul mod în care pot funcționa, în care mă simt bine. Și nu cred că este ceva în neregulă cu mine… până la momentul în care încep să inspectez ca un detectiv urmele de praf de pe ramele tablourilor, de pe întrerupătoarele de lumină și prize, pe sub canapele … și lista asta poate continua. Doar că mă ia panica 🙂 Deci nu-s chiar atât de relaxată, clar. Totuși revin. Mă simt bine în curățenie și cred că ea este chiar benefică. pentru sănătate. Așa că astăzi vreau să las aici o listă de obiecte și locuri din casă pe care să nu uiți să le cureți. Și vei vedea cum aerul din casa ta se va împrospăta instant.

În multe case există un program de curățenie pentru curățenia zilnică, săptămânală, lunară și anuală. Dar chiar și cu aceste liste și planificări utile, există unele zone ale casei care sunt ușor de ratat, indiferent dacă mobila sau electrocasnicele le blochează sau se află într-un loc ușor complicat de accesat. Evitarea lor însă va face curățenia mai puțin eficientă, ceea ce duce la o acumulare mai rapidă de praf, murdărie și păr. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că adăugați aceste zone de obicei trecute cu vederea în programul de curățare a casei.

Telecomenzile și tastaturile.

Telecomenzile și tastaturile sunt adesea suprafețe atinse zilnic, dar rareori sunt dezinfectate corespunzător. Prin utilizarea frecventă, acestea pot deveni adăposturi pentru bacterii și germeni. Se recomandă utilizarea șervețelelor dezinfectante pentru a curăța regulat aceste obiecte.

Mânerele ușilor și întrerupătoarele de lumină.

Mânerele ușilor și întrerupătoarele de lumină sunt atinse în mod constant, dar rareori sunt luate în considerare la curățenie. Acestea pot deveni rezervoare de bacterii și pot contribui la răspândirea bolilor. În plus se vor îmbâcsi și vor arăta urât. O ștergere regulată cu soluții dezinfectante poate ajuta la menținerea igienei în locuință.

Prizele și încărcătoarele dispozitivelor electronice.

O casă curată înseamnă atenție la detalii. Prizele și încărcătoarele de dispozitive electronice sunt, de asemenea, adesea uitate. În timp, acestea pot aduna praf și murdărie. Este important să le curățăm periodic pentru a evita acumularea de particule nedorite și pentru a preveni orice potențial pericol electric.

Plantele de interior.

Chiar dacă plantele adaugă o notă de prospețime și frumusețe în casă, pământul și frunzele pot acumula praf și pot deveni adăposturi pentru acarieni și alți alergeni. Uităm deseori să le ștergem sau să le curățăm pentru a menține o calitate a aerului mai bună în interior.

Coșurile de gunoi și de reciclare.

Coșurile de gunoi și recipientele de reciclare sunt adesea locuri neglijate. Murdăria și umezeala pot atrage insecte nedorite și pot produce mirosuri neplăcute. Se recomandă curățarea periodică și utilizarea sacoșelor de gunoi cu proprietăți dezodorizante.

Filtrele aparatelor electrocasnice.

Filtrele din aparatele electrocasnice precum aspiratoarele, mașinile de spălat vase sau uscătoarele de rufe adesea trec neobservate. Acestea pot acumula praf și reziduuri, afectând performanța aparatului și calitatea aerului din casă și, implicit, afectând ceea ce înseamnă o casă curată. Curățarea sau înlocuirea acestora la intervale regulate este esențială. Același lucru este valabil și pentru filtrul de la aerul condiționat dar și de la filtrele de aer din casă care se încarcă mult și riscă să se strice.

Draperiile, perdelele și jaluzelele.

Perdelele pot fi uneori trecute cu vederea, deoarece praful și murdăria care se acumulează pe ele pot să nu fie imediat vizibile. Pentru casele cu persoane alergice, curățarea draperiilor sau a perdelelor la fiecare trei luni poate ajuta la atenuarea simptomelor. Pentru cei fără alergii sau probleme respiratorii, curățarea la fiecare șase luni ar trebui să fie optimă. Iar casa se va lumina!

Pentru a menține perdelele fără praf și să arate bine între curățările mai profunde, aspirați-le săptămânal sau la două săptămâni.

Este valabil și pentru jaluzele, fie ele metalice sau din bambus. acumulează mult praf pe care fie îl ștergi manual lunar sau le demontezi și le bagi direct sub duș, după care le lași să se usuce.

Sub mobilier.

Doar pentru că nu poți vedea sub mobilierul tău nu înseamnă că aceste zone ar trebui neglijate atunci când vine vorba de o casă curată. Praful și murdăria adoră să se ascundă sub paturi, canapele și alte piese mari de mobilier. Un mop de praf cu mâner lung funcționează bine pe suprafețe dure, dar pentru zonele cu mochetă, poate fi necesar să folosiți aspiratorul sau să mutați mobilierul pentru a avea acces la zonele ascunse care acumulează murdărie.

Sub aparate.

Zona de sub aparate precum aragaz și frigidere este de obicei neglijată, deoarece nu puteți vedea murdăria și praful care se acumulează acolo. Recomand curățarea sub aceste aparate de două ori pe an, cu excepția cazului în care există o scurgere sau mizerie care trebuie curățată imediat. Curăţarea regulată de sub aparate ajută la prevenirea acumulării de praf, reziduuri şi pericole potenţiale, asigurând funcţionarea eficientă şi sigură a aparatelor tale. Dedesubtul aparatelor mai ușoare, cum ar fi prăjitorul de pâine sau cuptorul cu microunde, pot fi curățate mai regulat.

Tocurile ușilor.

Tocurile ușilor sunt ușor de uitat în timpul curățării, dar pot acumula cu ușurință cu praf și resturi dacă sunt neglijate. Tocurile ușilor trebuie curățate cel puțin o dată pe lună pentru a preveni acumularea de praf, alergeni și murdărie. Curățenia regulată este importantă pentru a menține un mediu de viață igienic, pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior și pentru a îmbunătăți aspectul general al casei.

See Also

Pereții și tavanul.

Ați observat uneori pânze de praf sau de păianjeni în colțurile superioare are pereților? Ei bine, aia trebuie curățate și aceste zone. Frecvența curățării pereților și tavanelor din casa ta depinde de factori precum nivelul de poluare interioară, prezența fumătorilor, obiceiurile de gătit și curățenia generală a spațiului de locuit. Curățarea pereților și tavanelor o dată sau de două ori pe an poate fi suficientă pentru întreținerea de rutină. Cu toate acestea, anumite zone, cum ar fi bucătăriile unde reziduurile de gătit sunt comune, ar putea necesita o curățare mai frecventă.

Perdeaua de duș.

Acesta este un obiect uneori necesar în casa omului dar care îmi displace profund pentru că se împute! Eu prefer la acest capitol să o arunci după ceva vreme,, dar știu că este risipă. Perdeaua de duș ar trebui curățată aproximativ o dată pe lună pentru a te asigura că rămâne fără mucegai. Poți avea două perdele, astfel încât să le poți roti în timp ce una este spălată. Se pot spăla la mașină, dar asigură-te că verific eticheta de îngrijire pentru a evita eventualele daune.

Laveta de bucătărie, mopul și buretele de vase.

Chiar dacă le folosești fix la curățare, acest obiecte de bucătărie universal poate fi un teren propice pentru bacterii. Pentru a le păstra curate, toate acestea sunt obiecte pe care musai trebuie să le speli cu detergent după ce le folosești și pe care le schimbi frecvent.

Aparatul de cafea și cuptorul cu microunde.

Două dintr aparatele care nu prea lipsesc dintr-o casă dar care deseori sunt neglijate.

Dacă espressorul te anunță când și cum trebuie curățat, în cazul cuptorului cu microunde situația nu stă chiar așa. Alimentele care au stropit și s-au vărsat pot crea mizerie în cuptorul cu microunde, ceea ce poate face ca aparatul să acumuleze mirosuri nedorite, bacterii și mucegai dacă este neglijat prea mult timp. Pentru a-l curăța, pune un vas cu apă cu 1 linguriță de suc de lămâie în cuptorul cu microunde și lasă-l să meargă timp de două minute. Odată ce bolul se răcește, scoate-l și șterge interiorul cuptorului cu microunde cu o cârpă din microfibră.

Tu ții cont de aceste locuri și te asiguri că sunt constant curățate? Pentru a asigura o casă curată și sănătoasă, este crucial să acordăm atenție tuturor detaliilor din casă, inclusiv acelora pe care tindem să le uităm. Curățenia regulată în aceste zone poate contribui la prevenirea bolilor, la menținerea unui mediu plăcut și la prelungirea duratei de viață a obiectelor din casă. Așadar, să nu uităm să adăugăm aceste obiecte și locuri pe lista noastră de priorități în următoarea sesiune de curățenie.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top