Now Reading
Cinci lucruri pe care nicio femeie nu trebuie să și le spună

Cinci lucruri pe care nicio femeie nu trebuie să și le spună

Gândurile pe care le ai sunt motivul pentru care nu crezi în tine. Acest lucru este afirmat de majoritatea psihologilor, iar eu tind să le dau dreptate. Oamenii au zilnic în medie 50.000 de gânduri, din care 95% se repetă. Adică, ai aceleași gânduri zi de zi de zi, saptamani, luni, poate chiar ani. Acestea sunt rădăcinile diferitelor experiențe pe care le-ai avut în viață care  „udate” greșit o să crească strâmb și toxic.

Evenimentele pe care le trăim vin la pachet cu gânduri și emoții. Nu putem avea unele fără altele. De exemplu: dacă ți-ai declarat iubirea pentru cineva, dar ai fost respinsă șocul dezaprobării a fost resimțit, nu doar la nivel spiritual, ci și psihic. Iar azi, vocea negativă și „răgușită” a neîncrederii îți șoptește că nu ești suficient de atractivă sau de frumoasă. Cât de mult greșești sabotându-ți potențialul!

Din păcate gândurile acestea te vânează zi și noapte, repetându-se ca într-o buclă fără sfârșit. Soluția este să înlocuiești emoțiile negre cu cele pozitive. Ține minte că GÂNDURILE determină ACȚIUNI. Dacă crezi despre tine că nu ești suficient de puternică, te vei găsi în situații care să-ți confirme ideea. Am vești bune pentru tine, dar și mai puțin bune. DA, tu ai puterea să-ți transformi gândurile și să le înlocuiești cu unele sănătoase și de calitate. În loc să-ți repeți non-stop că: „Nu sunt suficient de deșteaptă!” , afirmă neîntârziat că: „Sunt deșteaptă!” 

Vestea mai puțin bună este că tot acest proces cere timp și multă răbdare. Adică nu te aștepta ca transformarea să aibă loc instant. Doar ani de zile ai trăit într-un cerc vicios, desconsiderându-te, așa că mintea va avea nevoie măcar de câteva luni pentru a accepta noul sistem de operare.

Psihologii sunt de părere că bărbații au mai multă încredere decât femeile, iar sociologii consideră că acest lucru se datorează secolelor în care femeile au fost puse la zid și considerate inferioare bărbaților. Ei bine, trăim în secolul XXI și multe paradigme capătă alte sensuri, mai bune, mai egalitare, mai potrivite pentru FEMEIA de azi. De aceea, FEMEIA zilelor noastre trebuie să învețe nu doar să lupte pentru drepturile sale, dar și împotriva prejudecăților care încă persistă în lume. Mediul social și cel personal comunică între ele, sunt interdisciplinare și reciproce, de aceea iată câteva sugestii care sper din suflet să te ajute în călătoria ta spre TINE.

Astfel că nicio femeie nu ar trebui să-și rostească sieși că:

Nu sunt suficient de frumoasă

Nu vreau să ajung la sfârșitul vieții și să descopăr că nu am trăit decât de-a lungul ei. Doresc să trăiesc inclusiv de-a latul ei, spunea poeta americană Diane Ackerman. Ce înseamnă pentru tine frumusețea? La ce te gândești atunci când îți afirmi că nu ești suficient de frumoasă?

Prototipul frumuseții vremurilor de azi rămâne în continuare 90-60-90, blondă cu ochii verzi sau albaștri, indiferent că în ultimii ani multe voci militează pentru normalizare. Inclusiv brandurile au început să aleagă modele pentru campaniile de marketing aproape de realitate, dar inclusiv acestea întâlnesc pensula magică a Photoshopului. Ceea ce vezi în online sunt filtre peste filtre, la fel și la TV.

Dacă ești nemulțumită de fizicul tău, cinci-zece minute în fiecare zi păstrează-le pentru tine. Uită-te în oglindă și observă-ți cu cea mai mare sinceritate fiecare defect și calitate. Și ce dacă ai câteva kilograme în plus? Le dai jos cu alimentație corectă și sport. Și ce dacă dacă ai nasul mare? Se corectează prin machiaj, plus că ai ochii frumoși cu gene lungi și dese. La fiecare defect, caută o calitate și nu mai folosi afirmații negative de tipul: Nu sunt suficient de frumoasa! Renunță la rutina aceasta toxică în care ți-ai învățat mintea să funcționeze. Înlocuiește-o cu: „Sunt frumoasă!” și repet-o cât de des poți, mai ales când dubiile încep să roaiscă în jurul tău, mai ceva ca niște păsări de pradă.

Nu sunt la fel de bună ca…

Nu există om în lumea asta care să nu fi resimțit măcar o dată fiorul rece al INVIDIEI. Aceasta este de fapt manifestarea tuturor neajunsurilor, nemulțumirilor, insatisfacțiilor noastre. La fel ca gelozia, invidia este o emoție covârșitoare, distructivă născută din frică și nesiguranță. Șarpele l-a tentat pe Adam în Eden din cauza invidiei pe care o simțea vizavi de Creator, iar mândria primilor oameni a fost motivul izgonirii lor din Rai.

Invidia este un sentiment primordial, specific uman care dacă nu este stăvilit la timp produce multă suferință. Când începi să lucrezi concret la visurile tale nu mai ai timp să te uiți în curtea altuia.

Iată câteva sugestii pentru a nu fi vulnerabilă în fața invidiei:

  • uită-te în jurul tău și zâmbește pentru că sunt convinsă ca ai de ce. Concentrează-te pe lucrurile frumoase din viața ta
  • treci la acțiune și nu procrastina. În viață trebuie să pui osul la bătaie, cum ar spune o zicală românească. Visezi la casa vecinului și la jobul colegului proaspăt avansat? În loc să te compari cu ei, mai bine ai munci dublu și cu multă răbdare vei obține ceea ce îți dorești
  • Cunoaște-te pe tine, în acest mod invidia greu se va lipi de sufletul tău. Când te cunoști și știi cu adevărat potențialul pe care îl ai, nu te mai compari cu nimeni. Din contră, apreciezi eforturile acelor persoane și te bucuri pentru realizările lor
  • Evită persoanele toxice care sunt mereu nemulțumite de lucrurile pe care le au în viață sau pe acele persoane a căror unic scop este înmulțirea averii și judecarea factorului uman prin hainele de firmă pe care le poartă și mașinile din dotare
  • Amintește-ți că imaginea socială este extrem de diferită de imaginea interioară, ferită de privirile curioșilor. Social media accentuează invidia și compararea între semeni, așa că ține seamă că oamenii posteaza doar ce le convine și este frumos în viața lor.

Nu mă iubește nimeni

Dacă tu nu te iubești pe tine cum ai pretenții de la alții? De aici trebuie să începi! Iubirea de sine este o călătorie dificilă, profundă și revelatoare. Pornește din acceptarea situației actuale, mai exact a modului în care EȘTI tu cu bune și cu rele. Odată ce vei recunoaște defectele pe care le ai, aspecte care nu îți plac la tine, poți să pornești pe calea schimbării. Nu o să obții nimic dacă îți vei afirma constant: „Sunt minunată!”, „Merit doar lucruri bune” dacă în interiorul tău nu s-a produs schimbarea.

FEMEI CARE IUBESC PREA MULT – ROBIN NORWOOD

Afirmațiile pozitive pornesc din convingerile interioare care trebuie schimbate atunci când dorești să-ți transformi viața. Spre exemplu: chiar dacă te-ai apucat de sport, nu vei obține rezultatele scontate și chiar te vei opri la mijlocul demersului, pentru că a face sport ți se pare greu, dificil, ca o corvoadă. Instant ți-ai mituit psihicul cu ideea că acțiunea de a face mișcare este dificilă și grea. Deci, tocmai ce ți-ai sabotat întregul proces. Mai bine, ai convinge mintea că sportul te ajută la sănătate și eliberare de stres, înlocuind convingerea negativă cu una pozitivă.

Pentru a întâlni oameni buni și care să te iubească sincer trebuie să înveți să te iubești. Concentrează-te pe acest lucru și cel ales va veni la tine. Iată câteva idei de unde poți începe:

  • mentalitatea de victimă este doar o SCUZĂ pentru a-ți explica de ce nu se poate. Ba mai mult, este atitudinea care învinovățește pe toată lumea, mai puțin pe tine. Renunță la victimizarea pentru că nu ești un simplu produs al ghinionului!
  • suprimarea emoțiilor apare în copilărie pe fondul unui comportament parental neadecvat. Părintele care îi va repeta copilului că nu are voie să plângă, argumentând spre exemplu, că lacrimile sunt pentru fricoși va învăța în timp să-și reprime sentimentele. Ca adult trebuie să știi, nu doar să-ți accepți emoțiile, dar și să le stăpânești
  • dependențele de orice fel sunt semne că ceva nu funcționează în parametri normali. Abuzul de alcool, țigările, sexul întâmplător, munca fără oprire, diferite manifestări obsesiv-compulsiv sunt semne că ai nevoie de o schimbare, un fel de „reconfigurare traseu”, fără bagajele dependențelor pe care le tot cari după tine
  • sacrificarea de sine implică de fapt renunțarea la tine. Mascarea unor deziluzii trecute, a unor frici prin altruismul suprem reprezintă o iubire de sine scăzută. Nu trebuie să abandonezi visurile și obiectivele tale pentru nimeni, niciodată!

Îți mai dau o șansă

Încă o dovadă clară de lipsa iubirii de sine este continuarea unei relații defecte în cuplu.  În momentul în care te vei iubi cu adevărat, relațiile din jur se vor schimba. Încrederea este fundamentul oricărei relații. Dacă cineva a trădat afecțiunea pe care i-o porți, este destul de greu ca amărăciunea faptelor trecute să nu vă dezbine iar. Nu te întoarce la ce te-a rănit, ci mergi înainte căutând să ai parte de relații sănătoase și stabile.

See Also

Mulți consideră că trebuie să te întorci pentru că relațiile trebuie muncite, iar dacă partenerul ți-a fost infidel sau vă certați fără oprire este semn că trebuie „să transpiri mai mult în relație pentru a funcționa. Eu zic că iubirea nu cere muncă, iar a doua șansă se va transforma în a treia șansă și cercul vicios o să continue, până ți-ai învățat lecția și vei fugi mai ceva, ca Road Runner din relația toxică. Adevărul este că nimic nu va mai fi la fel după ce ai fost rănită. Fantomele trecute îți vor bântui mereu prezentul. Așa că depinde numai de tine dacă vrei să mergi înainte sau să încetinești în prezent?

Nu am timp de mine

Cred că știi deja din rândurile de mai sus că dacă n-ai timp de tine, te prețuiești prea puțin. Indiferent că ești studentă, mamă sau bunică timpul pe care ți-l acorzi ție este esențial. Fă lucruri care îți plac: mergi pe bicicletă dacă asta îți aduce bună dispoziție, mergi la shopping, citește o carte, călătorește singură oricât de ciudat ți-ar părea.

Fă sport, chiar dacă suntem în pandemie poți să urmezi cursul acela de belly dance la care te tot gândești în ultima vreme. Pictează, începe un jurnal, însemnează-ți în agenda de planning obiectivele pe nou an, bea un pahar de vin roșu alături de gașca de prietene. Zâmbește și ÎNVAȚĂ TE IUBEȘTI!

Fă-ți timp pentru tine măcar o jumătate de oră în fiecare zi. Cu timpul vei observa diferența și oamenii din jur la fel.

În momentul în care te accepți, părerile celorlalți nu mai contează. Dă-ți voie să fii cea mai bună versiune a ta și nu te subaprecia niciodată.

Sursă foto: Revista OK! Magazine

***

Dacă ți-a plăcut acest articol și dacă simți că ceea ce găsești pe doer.ro îți este de folos, atunci te rog să te abonezi la NEWSLETTER-ul meu. Curând urmează ceva! 🙂

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top