Now Reading
Remedii la îndemână împotriva durerilor menstruale.

Remedii la îndemână împotriva durerilor menstruale.

Crampele din timpul menstruației apar din cauza contracțiilor puternice care au loc la nivelul uterului. Iar intensitatea durerilor menstruale variază, desigur, de la o femeie la alta. Unele cauze care determină crampele nu țin de tine. De exemplu, anatomia uterului și cum este el poziționat. Dar altele pot fi în controlul tău. Despre cea de-a doua categorie vreau să vorbim. Așa că uite câteva remedii la îndemână împotriva durerilor menstruale!

• O pernă pentru apă caldă

O poți comanda online, se găsește ușor. O alternativă ar fi să umpli o sticlă cu apă caldă și să o pui pe partea inferioară a abdomenului. Este bine să înfășori sticla într-un material textil, astfel încât să nu o pui direct pe piele. Căldura contribuie la relaxarea mușchilor și, în același timp, stimulează circulația sângelui în zona abdomenului.

• Fă mișcare!

Concluzia unui studiu la care au participat 70 de studente este că exercițiile de aerobic făcute în mod regulat reduc intensitatea durerilor menstruale. Studiul a durat 8 săptămâni, timp în care participantele au făcut 30 de minute de exerciții de aerobic de 3 ori pe săptămână.

Desigur, asta nu e singura formă de mișcare care te poate ajuta. Este doar un exemplu. La fel de bine poți să faci mișcare mergând pe bicicleta, dansând sau jucând tenis. Găsește o formă de mișcare pe placul tău și încearcă să o practici cu regularitate.

Și, înainte de a trece mai departe, îți las la îndemână un întreg articol axat pe ideea de mișcare când ești pe stop: Sport în timpul menstruației? Beneficii și ce trebuie evitat. În articol o să găsești chiar și câteva tipuri de exerciții pe care le-ai putea încerca.

• Suplimente alimentare

Vitaminele E, B1, B6, B12 și suplimentele de Omega-3, magneziu, zinc și calciu îți pot fi ajutor în perioada menstruației. Dar înainte de a le lua, cel mai bine ar fi să-ți faci o programare la medic și să-i ceri sfatul. După cum o spune și numele, suplimentele alimentare au rolul de a completa, de a suplini o lipsă. Doar un set de analize de sânge îți poate arăta ce anume ar fi indicat să iei pentru a-ți ajuta organismul.

• Un masaj

O altă soluție pentru a reduce intensitatea durerilor menstruale este să-ți masezi spatele și abdomenul. Mișcările ar trebuie să fie circulare și presiunea pe care o pui asupra corpului ar trebui să fie una redusă.

• O baie în cadă

Umple cada cu apă caldă și stai acolo măcar 15 minute. În timpul acesta, datorită căldurii pe care o simt, mușchii pelvisului se vor relaxa. Ceea ce înseamnă că durerile tale menstruale se vor diminua.

Iar dacă pui în apă câteva picături de ulei esențial, atunci e cu atât mai bine! Pentru că și el te poate ajuta. Dacă vrei să afli mai multe despre beneficiile uleiurilor esențiale și cum să verifici dacă cel pe care l-ai cumpărat este cu adevărat pur, uite un articol util: Ghidul începătorului pentru uleiuri esențiale.

• Hidratează-te corespunzător!

Dacă stai să te gândești, este cumva logic. Perioada menstruației înseamnă pierderea unei cantități mari de lichide din organism. Un corp deshidratat nu are cum să se simță confortabil. Așa că ai grija să bei suficientă apă. Sau, dacă îți plac ceaiurile, atunci poți opta pentru cele pe bază de mușețel sau ghimbir. Pentru că și ele contribuie la diminuarea disconfortului. 🙂

• Alimentația

În 2021 nu cred că mai e nicio surpriză pentru nimeni că ceea ce mâncam are un impact deosebit asupra stării noastre de sănătate și a stării de spirit. Suntem ceea ce mâncăm! Alimentația îmbunătățește (sau înrăutățește) funcționarea organismului. Prin urmare, în timpul menstruației ar fi indicat să fii atentă ce anume mănânci, astfel încât să treci mai ușor peste perioada aceasta mai sensibilă. Îți sugerez un articol care îți prezintă pe larg subiectul acesta: Ce alimente să mănânci și să elimini din dietă la menstruație?

• Presopunctura

Este o tehnică asiatică ce ține de zona medicinei alternative. Ea constă în masarea și presarea unor puncte energetice care se află în relație cu diverse organe ale corpului. Prin urmare, presopunctura ajută și împotriva durerilor menstruale. Partea bună e că nu e nimic complicat. Și poți face asta de una singură, nu e nevoie de o altă persoană care să te ajute. Uite un video în care ți se explică și ți se arată exact ce ai de făcut.

See Also

• Renunță la fumat!

Potrivit NHS (National Health Service), s-ar părea că fumatul crește riscul apariției durerilor menstruale. Deci iată un motiv în plus pentru a renunță la țigări.

• Yoga

Yoga vine cu numeroase beneficii, pe care te las să le descoperi în articolul: SUPER ANTRENAMENT! 5 argumente ca sa te apuci de yoga! Și da, yoga te poate ajuta și să reduci intensitatea durerilor menstruale. Ideal ar fi să participi la un curs, altfel încât să fii ghidat de cineva și să te asiguri că stai bine. Dar, până te mai gândești, îți las aici un video care să te ajute împotriva crampelor menstruale.

Tu ce remedii folosești împotriva durerilor menstruale? 

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top