Now Reading
Clarifying Hair: noua rutină de curățare a părului! Tu ai încercat-o?

Clarifying Hair: noua rutină de curățare a părului! Tu ai încercat-o?

Am tot auzit în ultima perioadă despre clarifying hair, clarifying shampoo și alte produse de clarifying și am zis că e cazul să investighez problema. Și chiar dacă denumirea sa e pompoasă și pare doar un trend pasager lansat de cele mai extravagante vedete de la Hollywood, procesul de clarifying se referă, de fapt, la detoxul părului nostru.

Care e treaba cu acest clarifying hair?

Pe scurt, așa cum pielea și organismul nostru au nevoie, din când în când, de un detox, la fel și scalpul și părul nostru trebuie să aibă parte de o curățare în profunzime. Iar acest proces de curățare intensivă, de purificare, spunei cum vrei, presupune îndepărtarea tuturor depunerilor care încarcă scalpul și părul cu ajutorul unor produse speciale sau a unor soluții homemade. Rezultatul este un păr mai ușor, care poate fi aranjat rapid, un păr care crește frumos și sănătos.

Cine are nevoie de această curățare intensivă?

Toată lumea, bineînțeles. Motivul este simplu: fixativul, spuma de păr, gelul și toate produsele de îngrjire a părului conțin silicon și substanțe pe care șampoanele obișnuite nu le pot îndepărta, pentru că nu au compoziția necesară. Ca să nu mai vorbesc de factorii externi, cum ar fi poluarea, care ne afectează serios firele de păr. Uleiurile, serumurile și măștile sunt necesare pentru sănătatea și strălucirea părului, dar dacă nu le îndepărtezi total din când în când, nu vei face altceva decât să adăugi straturi peste straturi de produs, iar rezidurile vor începe să blocheze acțiunea lor benefică.

Cum și când ne detoxificăm părul?

Partea bună e că nu trebuie să mergi la salon pentru a îți detoxifica părul. Poți face asta acasă, cu un șampon special, sau poți prepara o soluție numai bună pentru curățarea în profunzime. Eu îți propun două rețete, dar și câteva produse pe care merită să le iei în calcul.

Exfoliant cu bicarbonat de sodiu

Ai nevoie de:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Apă
  • Balsam de păr
  • Câteva picături de ulei esențial (lavandă, arbore de ceai, trandafir – alegeți ce vă place)

Amestecă-le pe toate și pune conținutul pe părul proaspăt spălat, încă ud, iar apoi clătește din abundență.

Clătește cu oțet de mere

Multe produse îți vor afecta pH-ul natural al scalpului, însă folosirea unui oțet de mere va contribui la curățarea eficientă și la restaurarea pH-ului natural. Totuși, nu e o idee deloc bună să torni oțet din sticlă direct pe păr, este foarte acid și s-ar putea să te usture, așa că ai grijă să îl combini cu apă (1/4 oțet de mere și ¾ apă).

See Also

Plus…

Șampon purificator (Clarifying Shampoo), Moroccanoil
Șampon curățare profundă, JOICO

Spor la detoxifiat părul!

 

***

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top