Now Reading
Yoga la temperatura inalta

Yoga la temperatura inalta

Mult timp Yoga nu a reprezentat pentru mine o activitate foarte atractiva. Consideram ca este prea lenta, prea usoara si prea departe de ceea ce voiam eu sa obtin de la corpul meu, adica muschi si tonifiere. Si totusi am ajuns fara sa-mi dau seama fan Yoga, in special Power Yoga (Yoga in forta ar fi in traducere libera). Dar cand nici nu credeam ca mai exista si alta varianta care ar putea sa-mi placa la fel de mult, mi-a ajuns la urechi un nou termen: Hotpod Yoga!

Curioasa de felul meu, am dorit neaparat sa aflu cu se se manaca. Ei bine, Hotpod Yoga este o metoda inovativa de a slabi, de a te mentine in forma si de a detoxifia organismul, cu rezultate remarcabile. Daca stii deja la ce se refera termenul Yoga, in schimb “Hotpod” te duce cu gandul la o “sobita incinsa”… si nu ai gresit!

Hotpod Yoga se practica la 36-38 de grade intr-un studio “incins”, un spatiu inovativ creat de arhitecti britanici. Stilul de Yoga practicat se numeste Vinyasa (are sute de ani de traditie) si ofera un antrenament intens, dar echilibrat care are scopul de a readuce calm interior, claritate gandurilor, de a incalzi musculatura, de a adauga un plus de flexibilitate (relaxeaza musculatura si tendoanele – te va surprinde cat esti de flexibil/flexibila), iar in acelasi timp de a detoxifia organismul datorita transpiratiei (credeti-ma chiar si cei care nu obisnuiesc sa transipre, o vor face garantat!!).

IMG_0199

Caldura are un efect pozitiv asupra inimii si plamanilor care functioneaza mai bine in acest mediu, in plus te va ajuta sa arzi mai multe calorii.
Inlantuirea posturilor ( Asana) este dinamica si este corelata cu respiratia, iar instructorii Hotpod Yoga se asigura ca acest antrenament poate fi accesibil oricarui practicant, mai putin femeilor insarcinate!

Bilant cardiologic inainte de a incepe o activitate sportiva

Exista evident si cateva reguli care trebuiesc urmate cu sfintenie pentru ca antrenamentul sa de roade.
1. Nu manca cu o ora inainte de lectia de Hotpod Yoga
2. In timpul orei, nu este recomandat sa bei apa, deoarece iti va aduce un disconfort
3. Ingaduieste-ti 45 de minute in care sa te detasezi complet de problemele tale zilnice iar la inceputul sesiunii propuneti o intentie pe care sa o urmaresti in acea ora
4. Incearca sa meditezi alaturi de instructori. Te vei relaxa de stres si anxietate, mintea ta va fi mai clara, te vei concetra mai bine si iti vei creste nivelul de energie
5. Poarta echipament profesionist de sala (leggings si bustiera) de buna calitate care iti lasa pielea sa respire. Neaparat adu cu tine si un prosop!

Trebuie neaparat sa va mai spun ca la Yoga vin si barbati. Asa ca incurajati-va partenerul sa va urmeze. La final se va simti excelent si va va multumi! Si nu uitati, in doi aproape orice activitate este mult mai placuta.

See Also

Yoga la temperatura inalta

Singurul spatiu destinat Hotpod Yoga este deocamdata in Bucuresti. Mai multe detalii puteti afla aici.

Deoarece studio-ul este pozitionat in inima Bucurestiului este indicat sa va luati un timp pentru parcare. Se poate intampla sa nu gasiti din prima. Pentru copii nu exista un spatiu amenajat in care sa-i puteti lasa timp de o ora, asa ca ideal ar fi sa aveti timpul respectiv asigurat.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top