Now Reading
Cum să alegi de Crăciun un cadou investiție. 7 propuneri deosebite!

Cum să alegi de Crăciun un cadou investiție. 7 propuneri deosebite!

Fie că ne place sau nu, Crăciunul înseamnă și cadouri. Fiecare dintre noi are în jur măcar o persoană căreia își dorește să îi ofere un dar special. Ceva ce să nu fie cumpărat doar din obligație. Poate chiar să fie ceva ce să treacă testul timpului … măcar un an. Așa că ideile mele de astăzi nu sunt dintre cele mai accesibile. Da, sunt un tip de cadou investiție, pentru că îl va însoți pe destinatar o lungă perioadă de timp.

Ce cadou investiție de Crăciun să alegi? Am câteva idei pe care să le luați în calcul.

O haină de blană

Știu, există o întreagă discuție despre hainele de blană, despre etică și grija pentru mediul înconjurător. Așa că eu o să vă spun punctul meu de vedere.

Timp de secole, hainele de blană au fost un simbol râvnit al luxului și al glamourului, o investiție atemporală care emană eleganță și rafinament. Și am spus bine ”o investiție”. Cu atât de multe opțiuni disponibile astăzi, cum poți să-ți dai seama care sunt cele mai bune haine de blană?

Fii atent/ă la calitatea hainei de blană. Nu toate blănurile sunt create la fel, iar investiția într-o blană de înaltă calitate va asigura că haina nu numai că arată uimitor, ci este suficient de durabilă pentru a rezista ani de zile. Apropos de rezistența în timp, să nu uităm că hainele de blană încă reprezintă piese ce pot fi transmise din generație în generație. Așadar o haină de blană naturală nu poluează și se încadrează perfect în ceea ce înseamnă mai puțin consum și mai puțină poluare (hainele din blană artificială sunt … plastic). IAr pentru cei care nu sunt de acord cu ele, am doar un singur lucru de adăugat. Atâta vreme cât purtăm pantofi și poșete de piele și mâncăm carne, cred că este în regulă să purtăm și blană.

Blana de înaltă calitate va fi moale, densă și strălucitoare, cu o culoare și o textură uniforme. Cea mai bună blană provine de la animalele care sunt crescute în condiții optime, cu îngrijire și hrănire corespunzătoare. Blana care provine de la animale care sunt maltratate nu va fi de aceeași calitate.

Casele de blănuri cu o bună reputație vor comercializa haine realizate prin practici etice și durabile. Aceștia pot oferi informații despre originea blănii și standardele etice respectate în industrie.

Povestea brandului Païsi începe acum mai mult de șapte decenii, în atelierele tradiționale de blană ale familiei Gkonos din Kastoria, Grecia. La începutul anilor ’40, tânărul Nikodimos Gkonos, fiul unui judecător din Kastoria, a decis să se dedice artei de confecționare a blănurilor. După al Doilea Război Mondial, Nikodimos părăseşte Grecia şi deschide primul atelier de blană din nordul Germaniei, devenind unul dintre cei mai importanţi furnizori de blană în Europa. La mijlocul anilor ’70, Nikodimos Gkonos devine unul dintre cei mai mari furnizori de blănuri din Europa şi inovează acest domeniu prin definirea atelierelor independente ca “hub-uri creative”.

Dacă totuși nu ești confortabil/ă cu o haină de blană, atunci îți dau o altă variantă: haina SHEARLING. Inovația Paisi – blana tip lână, croiuri și culori în trenduri, piese versatile la prețuri accesibile. Hainele din shearling sunt nu doar frumoase ci și foarte călduroase. Și, desigur, foarte potrivite în garderoba unei fashioniste dar și a unei femei preocupate de sustenabilitate. De ce? Materialul inovativ este obținut prin tunderea blănii Australian Pearl și Merinos și prelucrarea firelor pe un suport textil ușor care dau o lejeritate aparte materialului finit. Față de un material sintetic, blana tip lână este considerată unul dintre cele mai “sănătoase“ materii prime, ajutând la dezvoltarea unei călduri  speciale care relaxează mușchii în timpul iernii.

PS pe site-ul PAISI găsiți în această perioadă reduceri semnificative la multe produse. Vă recomandă să aruncați o privire la selecția lor de sezon.

Un ceas de lăsat moștenire

Ceasul, accesoriul de care în teorie nu mai avem nevoie pentru că există … telefoane. Dar ceasul nu mai este de mult doar un instrument care măsoară timpul, ci un accesoriu care punctează o ținută, care conferă eleganță și prestanță. Poate fi considerat bijuterie sau element statement. Ei bine, având aceste lucruri în vedere, ceasul poate fi considerat un cadou investiție.

Părerea mea este că un prim ceas valoros, poate marca un moment important în viața cuiva. Așa că, din punctul meu de vedere, ar trebui să provină de la o marcă de ceasornicari cu tradiție. Măiestria ceasornicarilor va însemna că ceasul va avea cu siguranță o viață de zeci de ani și va putea fi transmis generațiilor viitoare. Deși prețul ridicat al unui ceas de lux poate fi descurajator, este genul de cadou investiție care merită din plin pentru longevitatea pe care o va oferi mișcările de calitate, precise. Un ceas de lux va fi construit cu cele mai bune materiale și mișcări pentru a se asigura că este fiabil la nesfârșit și o bucurie de purtat.

De exemplu, Breitling, unul dintre cele mai reputate branduri elvețiene de ceasuri, atât de speciale datorită cronometrului lor precis, iar această precizie este motivul pentru care nicio marcă nu este mai strâns asociată cu lumea aviației decât Breitling. De la înființarea ceasornicarului în 1884, Breitling a dezvoltat inovații pentru a face ceasurile sale mai precise și mai ușor de utilizat de către piloți. Atunci când cumpărați un Breitling, modelele clasice precum Navitimer sunt fără îndoială o investiție solidă și foarte căutată. Dezvoltarea unuia dintre primele ceasuri cu cronograf din lume face în continuare Breitling un lider global în industria ceasului.

Într-o mișcare importantă pentru marca elvețiană de ceasuri, compania a dezvăluit și anul acesta noi modele Navitimer, cu dimensiuni mai mici, de 32 mm și de 36 mm – toate cu cadrane sidef și cu diamante cultivate în laborator. Aurul roz de 18 karate 5N folosit în aceste ceasuri este de asemeneatrasabil, provenind din mine în afara zonelor de conflict și unde sunt respectate normele de etică în muncă.

Un abonament pe un an la sală

Un adevărat cadou investiție deoarece îi oferă celui la care ajunge ocazia de a face ceva bun pentru propria sănătate și stare de bine poate fi un abonament la sală pe un an. Da, există șanse să nu fie folosit, dar dacă ai auzit persoana dragă că își dorește să meargă sală, atunci aceasta poate fi ocazia prin care să o motivezi și chiar să pună în aplicare planul de #BeHealthy.

WorldClass, cea mai mare rețea de săli de fitness din România, cu 45 de cluburi active în 7 orașe din țară, face ca acest deziderat de a merge la o sală apropiată să fie ușor de implementat. În București, WorldClass s-a extins recent cu un nou club, World Class One Cotroceni Park, dotat cu echipamente ultra-performante Technogym, piscina semi-olimpică și design contemporan. Arată minunat și chiar îți face chef de antrenamente. Detalii despre ofertele rețelei WorldClass găsiți AICI.

O bijuterie cu poveste

Bijuteriile pot fi un cadou deosebit pentru o persoană dragă. Fie că este pentru un partener, prieten, părinte sau copil, o bijuterie este ceva ce poate fi purtat în fiecare zi sau pe care o pot păstra pentru ocazii speciale. Un lucru este sigur: îi va face mereu să se gândească la tine și la relația voastră specială.

Secretul pentru a ști cum să cumperi bijuterii și pentru a alege doar piesa potrivită este să iei în considerare destinatarul și semnificația cadoului. Există câteva lucruri importante la care veți dori să vă gândiți înainte de a merge la cumpărături.

  • Gândește-te la persoana căreia i-o oferi. Ce stil de viață are, ce stil personal, ce piatră prețioasă i se potrivește, ce tip de bijuterii poarte – mari sau mici. Nu te pricepi? Cere ajutor unui prieten care poate ”stoarce” informații utile.
  • Gândește-te la ceea ce vrei să spună bijuteriile, ce mesaj să transmită. O bijuterie scumpă arată intenții serioase, un inel are o semnificație și mai serioasă într-o relație romantică sau poate fi o bijuterie care să fie transmisă mai departe următoarelor generații.
  • Gândește-te la materialele din care este făcută bijuteria. Sunt sigură că atunci când cumperi o bijuterie, ar trebui să știi cam ce poartă acea persoană în general: aur alb, galben sau roze, preferă diamantele sau pietrele prețioase în culori vii sau poate este genul elegant minimalist și atunci un colier de perle ar fi ideal? Acestea sunt aspecte pe care să le iei în calcul.

În funcție de bugetul de care dispui, există diverse opțiuni. Poți alege bijuterii de la case mari de bijuterii cum ar fi cele din portofoliul Kultho (Marco Biccego, Messika, Pasquale Bruni, Ianis sau Chopard) sau poți alege o variantă realizată de un designer român, cum este colecția capsulă de coliere OBSIDIAN x Sonia Argint. Opțiuni există din plin. Important este să alegi ceva ce să îi placă sau să te asiguri că se poate face un schimb.

O boxă audio cu design deosebit

Există oameni care nu ascultă muzică? Eu cred că atât o femeie cât și un bărbat, ar trebui să asculte muzică. Și muzica să sune bine, să umple încăperea.

See Also

Personal sunt fan Bang & Olufsen de foarte mulți ani, încă dinainte ca brandul danez să ajungă în țara noastră. De ce? Pentru că sunt cele mai frumoase obiecte audio-video din lume! În plus, calitatea echipamentelor este incontestabilă. Un simbol al designului internațional și recunoscut global, marca Bang & Olufsen este renumită pentru difuzoarele, căștile și accesoriile de sunet de calitate superioară.

Bang & Olufsen BEOSOUND A9 5th GEN Sistem Muzical Unipunct

Da, prețurile produselor sunt ridicate. Dar acest lucru se datorează costului de producție, materialelor premium folosite pentru fabricarea difuzoarelor sale, calității audio și numelui de marcă pe care a reușit să și-o creeze de-a lungul anilor. Materialul pe care B&O îl folosește frecvent include aluminiu natural de înaltă calitate, lemn de stejar afumat și oțel inoxidabil de cea mai bună calitate.

Boxă Activă BeoSound Balance

Produsele Bang & Olufsen sunt adevărate opere de artă, pe care proprietarul le va iubi, obiecte care țin o viață și devin chiar de colecție. Sunt distribuite prin AUDIOFORUM.

O agendă fabuloasă pentru planuri de anvergură

Din tot ce este în această listă, agenda reMarkable îmi lipsește, o agendă cu puteri magice! Este un gadget de care cred că orice om organizat și pus pe fapte, adică un #doer, s-ar bucura nespus. Este un fel de tabletă pe care poți scrie, ca să o descriu simplist. Dar ea are o grămadă de opțiuni și accesorii care o transformă într-un obiect de mare clasă și utilitate. Se comandă online, pe site-ul lor.

 

O colecție de cărți pentru cei preocupați de cultură, în stil old-school

Ultima propunere din această listă scurtă de cadou investiție este ceva ce sigur nu este foarte la îndemână și cu : Encyclopædia Britannica, cea mai veche enciclopedie scrisă în limba engleză. Considerată de mulți ca fiind prima autoritate în domeniu, articolele sale sunt de regulă considerate corecte, de încredere și bine scrise. Din păcate, după 244 ani de la apariție, editura a decis în anul 2012 să renunțe la varianta pe suport de hârtie a enciclopediei. Ultima ediție publicată a fost cea din 2010, în 32 de volume, care se vinde cu 1395 dolari. Totuși, pentru un iubitor de carte, această colecție ar putea avea o mare valoare. Motivul deciziei este Wikipedia, care, fiind gratuită, a dus, practic, la stagnarea aproape totală a vânzărilor. Compania care editează Encyclopaedia Britannica a decis să se reorienteze pe enciclopedii on-line și pe materiale educaționale pentru școli. Actuala variantă a Encyclopaedia Britannica rămâne accesibilă pe Internet, cu imagini și fișiere video, pe baza unui abonament anual cu prețul de 70 dolari.

Acestea au fost ideile mele de cadou investiție! Dacă erați în căutare de așa ceva, atunci sper să vă fie de folos și bună inspirație! 🙂

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top