Now Reading
Garmin Fenix 5s, accesoriul care dă dependență

Garmin Fenix 5s, accesoriul care dă dependență

Echipamentul în care fac sport are de multe ori un rol important pentru mood-ul meu: îmi place încălțămintea de alergat comodă, ușoară, care se flexează uşor, un costum care elimină transpirația și lasă pielea să respire, şi câteva accesorii care îmi fac sesiunea de mişcare mai frumoasă (de muzică, de exemplu, nu mă despart nici când alerg prin parc… e mereu cu mine!).

Singurul accesoriu care îmi lipsea din kit-ul meu era un dispozitiv care să îmi monitorizeze activitatea și performanțele. Unul dintre motivele pentru care încă nu aveam unul este că multe dintre ele nu arată deloc bine. Shallow, I know! 🙂 Şi parcă nu-mi vine să investesc în ceva ce port sau folosesc doar când merg la sală sau când ies la jogging. Sunt destule lucruri care au exclusivitate în zona asta, măcar accesoriile să meargă… în mai multe cazuri.

Apoi consideram prea complicat să stau să programez, să verific, să compar… asta desigur după ce ar fi trebuit să citesc instrucțiunile de utilizare. 🙂 Știi, noi românii avem obiceiul de a băga aparatul mai întâi în priză, vedem dacă ne iese din prima să îl folosim și abia apoi, dacă ceva nu a funcționat, apelăm la acea cărticică stufoasă și foarte plictisitoare.

Am tot postat în ultima vreme poze pe Facebook și Instagram şi am fost întrebată de multă lume de unde am ceasul pe care îl purtam la mână. Şi mi-am dat seama că este exemplul perfect între utilitate şi design cool, iar asta e ceva ce îmi doresc să văd din ce în ce mai des în rândul gadget-urilor, mai ales a celor din aria sportivă.

Ca să nu sporesc suspansul, ceasul este Garmin Fenix 5s, una dintre descoperirile mele din ultimul timp de care sunt cel mai mândră. Lăsând la o parte faptul că e un ceas sport premium, cu numeroase opţiuni pentru atleţi şi pasionaţii de mişcare, mie îmi place că este uşor, arată senzaţional şi îl pot asorta fără probleme la o mulţime de ţinute, inclusiv la cele de seară. Plus că e turcoaz (dar cureaua se poate schimba cu mare ușurință cu altă culoare), o culoare pe care o ador şi care merge la fix cu multe dintre ţinutele mele de vară.

Hai, gata, iau o pauză, deci v-aţi prins că îmi place la nebunie cum arată, da? 😀 Aşa, acum să trecem la funcţionalităţile sale, căci sunt tare multe şi nu aş vrea să îi fac o nedreptate vorbind doar despre cât de mişto e designul său.

Ei, înainte de asta, vă avertizez că nu sunt o specialistă în tehnologie şi ştiu sigur că mai am de aflat ce fac anumite… „butoane”. Dar, până acum, pot să vă spun că Garminul monitorizează cam orice tip de mişcare posibilă. Iar dacă ceva nu se regăseşte pe lista lui, se poate insera fără probleme o nouă opţiune.

Ceasul oferă statistici despre eficienţa antrenamentului tău, măsoară ritmul cardiac, somnul (insomniacilor, e pentru voi!), paşii, caloriile arse, intensitatea exerciţiilor pe care le faci, performanţele personale. Tocmai datorită acestor opţiuni, vei putea vedea exact când trebuie să creşti ritmul sau, dimpotrivă, să îl reduci. Şi te vei evalua în orice moment doreşti – eu de-abia aştept să mă folosesc de el când voi începe iar pregătirile pentru semimaraton, pentru că îmi va fi cu siguranţă un ghid foarte bun. Deja îmi face niște predicții despre timpul pe care îl voi scoate… e destul de optimist 😀

Printre sporturile despre care oferă informaţii se numără alergarea, ciclismul, înotul (normal că este şi rezistent la apă) sau chiar golful. În plus, are şi un altimetru, aşa că, îți va indica și cât ai urcat sau coborât în timpul antrenamentului.

See Also

Dar pe lângă toate funcțiile dedicate sportului, Garmin Fenix 5s poate fi programat să îmi arate cine mă sună și să răspund sau să dau reject apelul, îmi arată că am notificări pe Facebook, îmi trimite sms-urile și mesajele de pe Whatsapp. Acum, chestia asta poate deveni prea mult. Dar ai tot timpul opțiunea să oprești funcțiile respective.

În concluzie, nu mi-a făcut nici un fel de probleme așa că ceasul Garmin Fenix 5s e pe lista mea de preferate din această vară, toamnă, iarnă… unul dintre accesoriile pe care vi le recomand fie că sunteţi dependenți de sport sau nu. Şi, mai ales, dacă vă plac lucrurile care nu sunt doar eficiente, ci plusează şi la capitolul design.

Iar acum, explicația titlului este simplă: zielele trecute l-am scos de la mână cu gândul de a purta un ceas mai elegant. Și cum rar mi se întâmplă, am simțit că îmi lipsește ceva. Era lipsă fix Garminul meu.

Foto: Sorina Dumitrescu

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top