Now Reading
Zodii, psihologia astrologică și alte amănunte. Este astrologia un instrument de cunoaștere personală?

Zodii, psihologia astrologică și alte amănunte. Este astrologia un instrument de cunoaștere personală?

De când eram micuță  – sfera ocultă a vieții – să zic așa, mi-a trezit curiozitatea. De la mama am aflat că sunt Săgetător, triplu semn și om, și animal și armă. Wow, mi-am zis! Câte întrebuințări pot să am! Pare că voi cuceri lumea. La 30 de ani nu am cucerit lumea, pentru că mi-am dat seama că nu acesta mi-e scopul, dar mi-am construit propriul culcuș în lume, la care încă lucrez și mi-e cel mai bine așa.

Psihologia mi-a ajutat mult sufletul, iar azi mă sprijin de ea cu fiecare por din suflet. Am terminat antropologia, din dorința de a mă înțelege în profunzime și bine am făcut pentru că azi înțeleg aspecte ale societății care rămân ascunse de restul profanilor. Este oare o caracteristică a zodiei Săgetător? Doar ei sunt exploratorii, aventurierii, nativii cei mai deschiși spre spiritualitate din tot zodiacul sau a contat educația de acasă? Ambele?

Astrologia, un instrument de cunoaștere interioară?

În ciuda lipsei de dovezi științifice pentru afirmațiile astrologiei, credința în aceasta ca teorie a percepției și a cunoașterii individuale este foarte populară. Dar ce este de fapt astrologia?

Conform Wikipedia, „astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană‟. Unii specialiști o numesc arta de a descifra şi de a prezice destine pe baza studierii poziţiei şi mişcării aştrilor, a constelațiilor sau a unor fenomene cereşti.

Cu timpul, în explorările mele am descoperit psihologia astrologică, o știință care adună laolaltă astrologia, psihologia profunzimii, psihologia transpersonală și cea umanistă. Înțelegerea potențialului propriu și al provocărilor din viață, prin experiență (practică) și autocunoaștere aduc mai multă liniște, înțeles și scop.

Ce este psihologia astrologică

Psihologia astrologică dictează faptul că fiecare om ajunge pe Pământ cu anumite înclinații, puncte forte, defecte și datorii. Aceasta este un mod de a înțelege școala vieții pe care o avem de absolvit aici și acum. Cunoașterea și înțelegerea hărții astrale personale ne susține să trăim autentic, dar și să înțelegem și să apreciem mai bine unicitatea și potențialul celor din jur.

Partea psihologică analizează modul în care, prin educația și evoluția noastră, am dezvoltat anumite tipare, blocaje psihice și puncte forte. Dar și cum să le abordăm pentru a ne atinge potențialul maxim. Astrologia ne dezvăluie ADN-ul nostru cosmic și ce lecții trebuie să învățăm în viața actuală.

Iată cum te poate ajuta psihologia astrologică în viața de zi cu zi:

  • Te ajută să te înțelegi

Să presupunem că ai soarele în Capricorn și luna în Berbec și că semnul tău guvernant este Leul. Acest lucru întărește faptul că identitatea ta principală (soarele), se concentrează în jurul valorii de a fi un muncitor asiduu, responsabil și pasional. Nevoile tale manifestate de (lună) includ mișcare, acțiune și expresie emoțională. Modul în care te afișezi în societate tinde să fie iubitor, teatral, creativ și generos, trăsături oferite de ascendentul în Leu. Dar fiecare din zodiile care îți apar pe harta natală, întăresc și defecte. Doar nu-i nimeni perfect în lumea asta!

De aceea când este mai puțin conștient de sine sau este mai stresat, un nativ Capricorn poate deveni sufocant și maniacal, poate uita să se odihnească și să aibă nevoie excesivă de aprobare externă. Cu luna în Berbec, nativul poate simți constant nevoie de atenție. Iar un ascendent în Leu, care își folosește greșit puterile, atrage atenția eronat asupra lui și nu reușește să-i lase pe alții să strălucească.

Dacă știi aceste lucruri despre tine, poți să conștientizezi când greșești, lucrând la defectele pe care le ai și șlefuind deja, părțile frumoase. Cunoașterea de sine e o luptă lungă, iar primul lucru de care trebuie să ții cont aici este să fii sincer cu tine.

See Also

  • Te ajută să-i înțelegi pe ceilalți și să empatizezi cu ei

Hai să presupunem că partenerul tău este foarte grijuliu, atent, ușor emotiv, și chiar patern cu tine. Aceste lucruri te-au făcut să te îndrăgostești de el pentru că ți le-ai dorit să le manifeste omul cu care vei intra într-o relație de lungă durată. Doar că, în zilele lui mai puțin bune, acesta se manifestă irațional, se îngrijorează prea mult, are prea multă nevoie de tine, iar pe tine te frustrează prea tare. Trebuie să știi că astfel de manifestări sunt specifice zodiei Rac. Dacă știi de exemplu, că soțul tău are soarele în Rac, la fel și ascendentul împreună cu luna, vei reuși să-l înțelegi mai bine, empatizând cu emoțiile sale și înțelegând că sunt parte din ceea ce este el.

  • Te ajută să te ierți

Iertarea este cel mai frumos cadou pe care ți-l poți face. Fără iertare nu este iubire și orice nativ în lumea asta trebuie să se iubească, apoi să se ierte pentru greșelile făcute. Nu-i un lucru ușor, dar nici imposibil. Un Scorpion de exemplu, are tendința de a se autosabota, ascunzându-și secrete chiar de el însuși. Află cine ești ca să te poți vindeca prin iertare.

Dacă te cunoști suficient, iei mai ușor decizii care să-ți împlinească viața. Astrologia și psihologia astrologică ne oferă pârghii de lucru cu interiorul nostru. Sunt instrumente perfecte pentru a înțelege DE CE-ul propriul și modul în care trebuie să ne comportăm cu cei din jur. Nu sunt rețetare de fericire, dar pot fi unelte pentru cei care cred că pot mai mult și vor mai bine.

Sursă foto: Pexels

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top