Now Reading
Rapid, gustos și sănătos. Granola de casă.

Rapid, gustos și sănătos. Granola de casă.

Granola de casă este ceva ce nu-mi lipsește din cămară pentru că o ador. Granola este o combinație de fulgi ovăz și secară, semințe, nuci, fructe uscate, omogenizate cu un amestec umed, de ulei vegetal (cocos sau de sâmburi de struguri), ceva îndulcitor (sirop de agave, melasă, miere).

Îngredientele pot fi lăsate după imaginația și gustul fiecăruia. Mixul presupune o proporție de 6 măsuri ingrediente uscate la o măsură ingrediente umede. De asemenea, adaugă un praf de sare și mirodenii după gust, precum scorțișoară, vanilie sau cardamom.

Las aici câteva exemple de ingrediente: fulgi ovăz, fulgi secară, stafide, merișoare, caise, smochine, curmale, mere, fructe de pădure (toate uscate), semințe de floarea soarelui, de dovleac, de susan, de in, nuci pecan, migdale, caju, fulgi de cocos.

Se amestecă bine totul împreună și se pune pe foaie de copt, într-o tavă. În cuptorul preîncălzit la 150 grade granola de casă se va coace 20-25 minute … e bine să verifici starea lor din când în când și eventual să le mai amesteci astfel încât să nu rămână zone neîncălzite.

După ce trece timpul de coacere, le scoți din cuptor, amesteci bine în ele și le lași să se răcească.

See Also

Această combinație este excelentă pentru mic dejun, adăugată în iaurt grecesc, în combinație cu fructe proaspete, peste terciul de ovăz rece sau cald. Este mult mai ieftin să faci granola de casă decât să cumperi din oraș, durează foarte puțin să o prepari și controlezi exact ce ingrediente folosești.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top