Now Reading
Rochia neagră lungă. 5 motive pentru care să ai una în dulapul tău.

Rochia neagră lungă. 5 motive pentru care să ai una în dulapul tău.

Privește în jur (pe stradă dar mai ales în online). Deși celebra LBD (little black dress) obișnuia să fie cea mai simplă variantă de rochie pentru orice ocazie, se pare că rochia lungă neagră preia conducerea tot mai mult ca variantă elegantă, o tendință care nu necesită prea multă rigoare în stilizare. Este versatilă, avantajează multe tipuri de corp și o găsești în variante de preț accesibile (chiar și variantele high-street arată scumpe dacă știi să o alegi).

Cu doar un an în urmă, rozul era culoarea preferată a pasionatelor de modă. S-a găsit în diferite nuanțe, de la roz prăfuit până la fucsia intensă în colecțiile Valentino. Trendul Barbiecore era puternic.

Dar mergând rapid în timp, la premiera mondială Barbie din iulie, când Margot Robbie a apărut pe covorul roz, în fața unei mașini Corvette decapotabilă roz, dar purtând o rochie bustieră Schiaparelli Haute Couture neagră. Roz a fost doar eșarfa de muselină pe care o purta în mâna dreaptă. ”Această Barbie poartă negru.” Și nu este singură.

Mica rochie neagră, sau LBD, cel mai cunoscut stil de rochie, popularizată cu aproape un secol în urmă de Gabrielle „Coco” Chanel, a revenit în mare măsură dar în varianta maxi.

Pentru mine varianta aceasta de rochie neagră lungă este o mare salvare pentru momente în care sunt lipsită de imaginație sau de timp ca să compun ceva mai elaborat. Ceea ce acest tip de rochie are special, este ca o pânză goală pe care fiecare să o picteze dup propriul plac și propria personalitate.

Motive pentru care rochia lungă neagră să nu lipsească din dulapul tău. Iată câteva.

  1. Este foarte versatilă. O poți purta zi de zi, zi sau seară, și în funcție de modul în care o accesorizezi și pantofii pe care îi vei purta cu ea, va fi potrivită.
  2. Negru este o culoare elegantă, un aliat important dacă scopul tău este să îți alcătuiești ținute elegante și ușor de purtat, fără multe bătăi de cap. Dacă ești în căutare însă și de eleganță mai sofisticată, te invit să citești ACEST ARTICOL.
  3. Este foarte purtabilă indiferent de sezon. Fie că o porți ca piesă unică sau o combini cu un trench, un pulover și chiar cizme, poate fi cu ușurință integrată în ținutele tale de primăvară, vară și toamnă. Iarna ce-i drept, îți trebuie una dintr-un material mai gros.
  4. Indiferent de materialul din care este făcută, jerseu, tricotat, mătase, este la fel de adaptabilă în fiecare moment al zilei. Totul depinde doar de accesorizare.
  5. Există modele potrivite fiecărei structuri corporale. Mulată, largă, evazată, cu mâneci lungi, fără sau cu bretele. Indiferent de forma corpului tău, sigur vei identifica o croială care să te avantajeze. Caut-o și vei vedea din câte situații te va scote!
Rochie COS
Rochie ll Volo

 

See Also

Îți las și imagini de inspirație. Dar de căutat prin magazine o cauți tu! 🙂

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top