Now Reading
Lecția de eleganță. 6 culori cu care să înlocuiești clasicul negru

Lecția de eleganță. 6 culori cu care să înlocuiești clasicul negru

Imaginează-ți o lume în care negru nu mai regele absolut al unei garderobe formale! Da, și eu iubesc negru care este salvator în multe situații, dar se poate să fii super elegantă și cu unele culori care nu doar că vor înlocui această culoare clasică, dar îți vor face mai sofisticat look-ul și vor aduce un aer special apariției tale. Chiar, când ai deschis dulapul și ai luat de acolo o rochie sau haine pentru un eveniment care să nu fie negre? Astăzi îți ofer sugestii de 6 culori cu care să înlocuiești clasicul negru.

De când mă știu, nu am purtat prea multă culoare în ținutele mele. Nu că nu-mi place, dar cred că tendința mea către culori neutre provine parțial din faptul că îmi este foarte la îndemână să le port, să le combin și economisesc astfel timp.

Cu toate acestea, chiar dacă nu se întâmplă des, din când în când, mă apucă nebunia și cumpăr și port haine și accesorii colorate. Întâmplarea (sau nu) face că în timp am descoperit că există anumite culori care sunt de mare eleganță și care o scot în evidență pe purtătoarea lor în orice context și încăpere. Nu spunem adio negrului, ci doar deschidem ușa unor noi posibilități de efect.

Fără a mai lungi discuția, în #LectiaDeEleganta de astăzi, îți propun 5 culori cu care să înlocuiești clasicul negru.

GRI

Ieri, la evenimentul Dior, chiar am discutat despre culorile pe care Christian Dior le-am clasificat ca foarte elegante. Iar în top trona griul. Eu ador gri-ul, în toate nuanțele sale. Cred că este culoarea cea mai potrivită pentru o suprapunere cu mai multe nuanțe ale sale și texturi diferite. Am dulapul plin de fuste, pantaloni, pulovere și rochii gri. Chiar și pantofi din piele întoarsă sau poșete. Griul este super elegant, se potrivește aproape oricum și este una dintre cele mai rafinate culori. Arată splendid cu o cămașă albă sau cu detalii albe (gen perle), aurii, argintii.

Spre deosebire de negru pe care eu nu l-aș asocia cu culori puternice, griul este potrivit cu galben, roz pal sau puternic.

BLEUMARIN

Da, ador și bleumarinul și chiar cred că poate fi considerat the new black. Bleumarin este o culoare sobră, rafinată, regală. Pentru cine are un job care necesită ținute sobre, este important să aducă diversitate în ținute. Iar bleumarinul înlocuiește cu brio negrul, este adaptabil și aduce un aer proaspăt în evenimentele formale.

MILAN, ITALY – FEBRUARY 27: Victoria Beckham are seen at Duomo on February 27, 2017 in Milan, Italy. (Photo by Robino Salvatore/Getty Images)

Bleumarin se poate asocia splendid cu culori neutre, precum alb, bej sau gri. Înnobilează pe oricine și pe poate purta inclusiv cu negru! După cum puteți vedea în imaginile atașate. 🙂

CARAMEL și CAMEL

Culorile caramel și camel transmit un mesaj non-verbal despre eleganță discretă și rafinament, aducând o notă de sofisticare oricărui ansamblu. Caramelul, cu nuanțele sale calde și bogate, sugerează o dulceață subtilă, în timp ce camelul, o nuanță mai neutră, emană o eleganță clasică.

Aceste culori sunt ideale pentru o varietate de contexte și evenimente. În vestimentație, hainele în nuanțe de caramel și camel pot crea ținute versatile, potrivite pentru atât pentru o zi la birou, cât și pentru o seară în oraș. Aceste culori se potrivesc de minune cu negru, bleumarin, alb, gri sau alte nuanțe neutre, permițându-vă să creați combinații elegante și echilibrate. Dar și în combinație cu culori puternice cum este verde, burgundy sau portocaliu arată demențial! 🙂

Spre deosebire de negru, aduce acel sentiment de căldură și comoditate. Sunt ideale pentru ținute care combină eleganța cu confortul și sunt actuale indiferent de sezon.

 

MARO

Indiferent de sezon (dar totuși aș miza mai degrabă pe anotimpurile reci) maro este o culoare care iese în evidență și pe care multă lume o evită din credința falsă că ar fi o culoare bătrânicioasă. Nimic mai fals. Maroul este super elegant și rafinat. Un palton în această culoare te va scoate din mulțime.

Maroul ciocolată se asociază extraordinar de bine cu nuanțe mai deschise precum bej sau gri, sau cu culori pastelate ca bleu sau lila. Dar probabil cea mai surprinzătoare combinație este cu … negru. Da, funcționează extraordinar de bine!

See Also

VERDE ÎNCHIS

Verdele închis (brad sau kaki) este o culoare subestimată pe nedrept deoarece este versatilă, putând fi cu ușurință asociată cu o varietate de alte culori. Arată superb cu crem, bordeaux sau culoarea untului. Și eventual cu o poșeta roșu închis.

Personal, cred că verdele este mai rafinat în contexte mai formale, dar uneori și o rochie simplă, de un anumit verde, pe persoana potrivită poate fi o apariție fantastică.

NUANAȚE DE VIN ROȘU sau BORDEAUX

Bordeaux este fără doar și poate o culoare regală și cu multă forță. Tocmai de aceea eu nu consider că se potrivește oricui. Dar cui îi vine bine, pe cine nu maturizează mai mult decât este cazul, acolo este magie!!

Spre deosebire de roșu, culoare pe care nu aș încadra-o la rafinament ci la îndrăzneală (ceea ce este necesar uneori), nuanța vinului este o culoare pe care nu mulți o stăpânesc foarte bine.

Culoarea bordeaux, cu nuanțele sale de vin roșu închis, poate adăuga o notă rafinată și elegantă oricărui ansamblu. Combin-o cu culori neutre precum negru, alb, gri sau bej. Această combinație va păstra o estetică echilibrată și va evita o apariție prea încărcată. Adaugă accente cu culori deschise pentru a lumina ținuta și a evita aspectul îmbătrânit, cum ar fi crem sau ivorie. Acest contrast conferă prospețime și vitalitate ansamblului. Alege țesături moderne și fluide în locul celor prea rigide sau cu texturi dense. Materialele precum mătasea, catifeaua subțire sau lână fină pot conferi o senzație de lux și sofisticare fără a adăuga greutate vizuală. Tocmai pentru că această culoare poate maturiza, îți sugerez să alegi siluete și croieli moderne care să accentueze linia corpului într-un mod elegant. Evită modelele prea rigide sau cu aer retro.

Accesorizează cu metal cum ar fi argintiu sau aur roz. Aceste accente pot completa ținuta și pot aduce o notă modernă, contrabalansând profunzimea culorii.

Acestea sunt recomandările mele pentru cele 6 culori cu care să înlocuiești clasicul negru în ținutele de zi cu zi sau în cele de seară și cu care poți avea apariții de neuitat, elegante și rafinate, potrivite pentru femei cu clasă!

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top