Now Reading
Măștile tip șervețel: cât de eficiente sunt?

Măștile tip șervețel: cât de eficiente sunt?

Probabil ai observat și tu că, indiferent de magazinul de cosmetice în care intri, măștile tip șervețel  (Sheet masks) au acum o secțiune special rezervată. Și-s pe toate modelele, culorile, formele și necesitățile. Ca să nu mai vorbesc de faptul că măștile tip șervețel sunt în trend pe Instagram: nu e săptămâna în care să nu vedem o vedetă de la Hollywood cu masca pe față.

Cât de eficiente sunt însă aceste măști îmbibate în soluție? Au efecte reale sau sunt doar o modă pasageră? Și, cel mai important, cum le aplicăm? În articolul de astăzi, încercă să vă ofer răspunsuri și soluții la chestiunile de mai sus.

Cum aleg o mască de tip șervețel eficientă?

Am încercat de-a lungul timpului multe astfel de măști și, dacă mă întrebi pe mine, efectele lor se simt și se văd. Important este însă ce tip de ten ai, pentru a lua masca potrivită lui.

  • Pentru tenul sensibil, măștile tip șervețel sunt numai bune pentru că, de regulă, au mai puțini conservanți și sunt mai… blânde decât cremele sau alte loțiuni hidratante, ceea ce înseamnă că riscul de a te alege cu o iritație e mai mic.
Mască Aqua Focus, Douglas
  • Pentru tenul uscat, caută ingrediente precum ceramidele, substanțe utilizate în multe produse cosmetice pentru că protejează pielea și o hidratează, acidul hialuronic, uleiul de de orez și uleiul de macadamia.
  • Pentru tenul îmbătrânit, caută măști cu niacinamide (vitamina B3) și alte vitamine, cum ar fi vitamina C, sau cu extract de lemn dulce, toate acestea îi voi conferi tenului un aspect luminos, întinerit.
  • Pentru ten acneic, uitați-vă după măștile cu ceai verde sau cărbune, pentru că acestea absorb sebumul în exces, sau cu aloe, pentru că reduce roșeața.
Mască cu ceramide, TOO COOL FOR SCHOOL, Sephora

Pregătește-ți tenul pentru mască.

Da, pentru că, dacă vrei ca ingredientele măștii să fie bine absorbite, e necesară o curățare în profunzime înainte de aplicarea ei. Demachiază-te, folosește un gel de curățare (dacă nu ai tenul foarte sensibil, unul exfoliant ar curăța și mai bine) și, opțional, aplică o loțiune tonică apoi.

Masca purifiantă pentru față, Dr. Jart+, Sephora

Aplică masca perfect.

Deși pare ușor să aplici o mască tip șervețel, nu este! Trebuie să o lipești perfect pe față și să potrivești decupajele unde sunt ochii, gura și nasul, fără să scapi o bucățică nelipită. Evită golurile de aer, deoarece, cu cât intră mai mult aer, cu atât se usucă serumul mai repede, iar ingredientele nu își mai fac efectul.

Food Mask Sheet, Skinfood, Sephora

Nu lăsa masca pe față mai mult decât e indicat.

Dacă pe ambalaj scrie că trebuie să o ții 15-20 de minute, atunci atât trebuie să o ții, pentru că altfel, șervețelul se usucă și se produce un efect invers: începe să absoarbă el ingredientele de pe tenul tău. Și, cel mai important, NU CLĂTI după ce o dai jos. Masează delicat, insistând chiar și pe zona gâtului, până ce serumul e absorbit.

See Also

Folosește-le în mod constant.

Sunt persoane în Coreea de Sud, adică patria industriei de beauty, care folosesc măști tip șervețel și de două ori pe zi. Sigur, nu îți sugerez să ajungi la nivelul lor, însă, ca în orice facem, constanța e cheia succesului. Iar dacă vei aplica în mod constant măști, efectele lor benefice nu vor întârzia să apară, fie că e vorba de luminozitate, uniformizare sau hidratare. O mască pe lună nu e suficientă, însă, înaintea unui eveniment important, s-ar putea să fie cea mai simplă și rapidă soluție pentru tenul tău!

Ai încercat până acum astfel de produse? Ce ți-a plăcut?

***

 

View Comment (1)
  • Le folosesc in fiecare saptamana. Si recunosc, o data, in timpul unui zbor f lung 🙂 oricum era intuneric si nu ma vedea nimeni. Imi plac foarte mult cele coreene de la Innisfree (pe kazumi.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top