Nu suferi în tăcere. Libifeme este soluția pentru viața intimă ”pe uscat”!
Merităm să ne bucurăm de feminitatea noastră și să fim împlinite sexual. După un orgasm femeia radiază. După mai multe nici nu mai zic … îți trebuie ochelari de soare. Din păcate pentru unele femei acest aaahhh de plăcere lipsește din cauza … uscăciunii intime. Iată un subiect pe cât de sensibil și rar abordat, pe atât de necesar deoarece afectează mult mai multe femei decât ne-am putea imagina: uscăciunea vaginală. Și nu, nu este vorba de o problemă cu care se confruntă doar femeile ajunse la menopauză. Această afecțiune poate deveni problematică în orice etapă a vieții și poate apărea inclusiv la fete foarte tinere.
Mi-a fost confirmată problema nu doar de femei, ci și de bărbați. Vorbeam zilele trecute la telefon cu un reprezentant al sexului tare (oare mai am voie să zic așa ceva?) și îi ziceam că scriu un articol despre uscăciunea vaginală. Replica lui a fost ”Poate ar trebui să culegi niște informații și de la bărbați … că problema e și pentru ei.” Evident, nu m-am putut abține și l-am tras de limbă. Da, fete tinere au această problemă și nu are legătură cu lipsa interesului sexual, ci cu o disfuncție fiziologică.
Uscăciunea intimă este neplăcută dar ceea ce trebuie reținut este că are soluție! Și chiar una naturală și cu rezultate. De ce vă spun că are rezultate? O să aflați după ce veți parcurge până la final acest articol. 🙂
În mod normal pereții vaginului sunt lubrifiați de un strat subțire de lichid transparent. Umezeala caracteristică vaginului oferă un mediu alcalin în care spermatozoizii pot supraviețui și în care pot călători pentru reproducerea sexuală. Secretiile vaginale lubrifiază peretele vaginal reducând frecarea în timpul actului sexual. Pe măsură ce femeia îmbătrânește, modificările producției de hormoni pot duce la subțierea pereților vaginali.
Dacă aceștia se subțiază, secretă mai puțin lichid care poate conduce în timp la uscăciune vaginală, chiar dacă femeia nu a ajuns la menopauză.
Estrogenul este hormonul care ajută la producerea lichidului și menține mucoasa vaginului sănătoasă, groasă și elastică. O scădere a nivelului de estrogen diminuează cantitatea de umiditate disponibilă, lucru care se poate întâmpla la orice vârstă dintr-o serie de cauze diferite. La început poate să pară o iritare minoră, dar cu timpul lipsa umidității vaginale poate avea un impact uriaș asupra vieții tale sexuale. Afectează și activitățile cotidiene, cum ar fi sportul sau simpla plimbare în aer liber. Din fericire, sunt disponibile mai multe soluții pentru a ameliora uscăciunea vaginală despre care vom vorbi în rândurile de mai jos:
Iată care pot fi cauzele uscăciunii vaginale:
Menopauza: „Uscăciunea vaginală” este un simptom comun al menopauzei – și aproape 1 din 3 femei se confruntă cu această dificultate în timp ce trece printr-o așa mare schimbare. Acest lucru determină vaginul să fie mai subțire și mai puțin elastic, și cauzează în termeni de specialitate „atrofia vaginală”.
Dar nivelurile de estrogen scad și din alte pricini, precum:
- Nașterea și alăptarea
- Diabetul
- Tratament cu radiații sau chimioterapie pentru cancer
- Îndepărtarea chirurgicală a ovarelor
- Medicamente antiestrogenice utilizate pentru a trata fibromul uterin sau endometrioza
- Infectii ale tractului urinar
- Fumatul
- Depresia și stresul excesiv
- Tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi sindromul Sjögren
- Antrenamentele fizice exagerate
Unele medicamente pot contribui la reducerea secrețiilor din organism.
Dușul de exemplu, poate provoca uscăciune și iritație, precum și unele creme sau loțiuni pe care le aplici în zona intimă.
Cum este diagnosticată uscăciunea vaginală?
O dată pe an trebuie să vizitezi ginecologul pentru testul Papanicolau, dar ori de câte ori ai simptome de uscăciune vaginală care nu dispar trebuie să ajungi la cabinetul medical. În cazul acesta se pot efectua diferite teste pentru o diagnosticare corectă, și anume:
- Examen pelvin pentru a determina dacă pereții vaginului sunt subțiri, palizi sau roșii
- Analize de sânge pentru a verifica nivelurile hormonale și pentru alte probleme care ar putea fi o cauză
- Analiza secrețiilor vaginale pentru a verifica alte cauze ale uscăciunii
Din păcate, această afecțiune este de cele mai multe ori subtratată din cauza faptului că multe femei se simt jenate să discute cu medicul de familie sau ginecologul despre această situație. Din păcate, doar un sfert dintre femeile cu această problemă caută de fapt tratament, dar dacă nu este abordată la timp, uscăciunea vaginală poate afecta grav calitatea vieții. Vestea bună este că problema poate fi ușor corectată cu tratamentul adecvat.
Studiile au demonstrat că aproximativ 17% dintre femeile cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani au probleme cu uscăciunea vaginală în timpul sexului, cu mult înainte de apariția menopauzei. Iar 50% dintre femeile aflate deja la menopauză se confruntă cu această afecțiune.
Îți recomand să nu mai aștepți dacă suferi de uscăciune la nivelul vaginului pentru că îți poate afecta viața sexuală. Poate duce la dorință sexuală scăzută, iar infecțiile bacteriene își pot face apariția ușor, deoarece pelicula hidratantă cu un rol esențial în păstrarea bacteriilor departe de vagin își pierde din putere.
Cum se poate trata uscăciunea vaginală în mod natural?
Cu LIBIFEME ® & Libifeme Meno 50+®, un supliment natural destinat femeilor care se confruntă cu uscăciune vaginală și, implicit, cu mai puțină plăcere sau chiar de loc în timpul actului sexual, din cauza lubrifierii vaginale reduse sau chiar lipsa acesteia.
Tabletele LIBIFEME ® îmbunătățesc fluxul sanguin și sensibilitatea în zona genitală, crescând astfel senzația de plăcere.Acum, voi știți că mie îmi place să vorbesc din proprie experiență … așa că am testat produsul :). La mine a amplificat ceva existent, așadar funcționează. 🙂
Vă încurajez să le testați dacă aveți probleme, ele neavând contraindicații. Formula LIBIFEME ® este bazată pe extracte standardizate din plante și vitamine nu interferează cu mecanismul hormonal, astfel încât nu provoacă modificări de greutate sau ale dispoziției.
Conțin următoarele ingrediente:
ASAFOETIDA (Ferula asafoetida L.)
Asafoetida, plantă cunoscută și sub denumirea de „iarba zeilor”, a fost folosită de secole ca binecunoscut afrodisiac natural. Este o sursă bogată de compuși biologic activi. Are o acțiune vasodilatatoare puternică, crescând fluxul de sânge și sensibilitatea în zona genitală. În plus, are proprietăți antioxidante puternice, care sunt benefice pentru o viață sexuală activă.
CAPERE (Capparis spinosa L.)
Extractul din Capparis spinosa L. conține o gamă largă de polifenoli și antocianină, cu efect antioxidant și de detoxifiere, cât și vitamine din grupa B, E, K și acid folic. Este, de asemenea, bogat în fier, sodiu și calciu.
Acțiune sinergică a Asafoetida și a Caperelor
Un studiu clinic a demonstrat că amestecul sinergic dintre Asafoetida și Capere ajută la:
- O lubrifiere fiziologică vaginală crescută
- Un aport crescut de sânge în zona genitală ce duce la excitarea sexuală
- Efect de protecție celulară prin capacitatea antioxidantă.
VITAMINELE C și E
Datorită acțiunii lor puternic antioxidante, vitaminele C și E minimizează deteriorarea celulelor, reducând astfel efectele negative asupra sănătății femeilor, și mai ales a sistemului reproducător al acestora. Aceste vitamine împiedică îmbătrânirea prematură înainte și după intrarea la menopauză.
Pentru femeile aflate la menopauză a fost creată o formulă speciala (LIBIFEME Meno 50+® ) care pe lângă cele menționate mai sus conține și extract de semințe de in. Acest extract are rolul de a reduce și simptomele menopauzei, pe lângă cel de a trata uscăciunea vaginală.
Cum poți să previi uscăciunea vaginală?
Uscăciunea vaginală poate fi prevenită dacă:
- Ai activitate activitate sexuală regulată
- Nu sari peste preludiu în momentele intime cu partenerul deoarece acesta crește secrețiile hormonale; un preludiu scurt și superficial nu ajută, ia-ți timp și bucură-te de moment
- Nu folosești dușuri, parfumuri sau deodorante în sau în apropierea zonei vaginaleș spală-te numai cu săpunuri/ geluri de duș fără parfum și coloranți
În concluzie, uscăciunea vaginală poate să apară la orice vârstă, deși femeile în premenopauză și menopauză sunt mai predispuse la această afecțiune. Un stil de viață sănătos, controlul ginecologic regulat și o viață sexuală satisfăcătoare și ordonată contribuie la ameliorarea și tratarea uscăciunii vaginale. Dacă totuși ți se întâmplă nu uita ca ai la îndemână o soluție simplă și naturală numită Libifeme Și toate acestea te vor duce către eliberarea acelui AAAHHHH de plăcere pe care ți-l dorești și îl meriți!
Sursă foto: Unsplash.com
***