Now Reading
De ce sunt importanți ochelarii de soare de calitate

De ce sunt importanți ochelarii de soare de calitate

Ochelarii de soare au fost dintotdeauna extrem de importanți pentru mine și asta pentru că am ochii albaștri, foarte, foarte sensibili la lumină (bineînțeles, sensibilitatea ochilor poate fi cauzată de o mulțime de factori, pe lângă culoare). Iar vara, când soarele devine parcă mai orbitor de la an la an, efectiv nu mă dezlipesc de ochelarii mei de soare – bine, nici iarna nu îi ignor pentru că știm prea bine că ultravioletele își fac de cap și atunci.

Așa că astăzi vreau să vă povestesc de ce sunt importanți ochelarii de soare de calitate. Știu că o mulțime de persoane aleg ochelarii de soare în funcție de forma feței, în funcție de trenduri, de culoarea lentilei și tot așa, dar câte dintre ele sunt atente și la eticheta? Da, știu, cu toții ne dorim accesorii cool și vrem să ținem cont de toate acele fashion rules, dar cred că e important să ne concentrăm atenția și asupra laturii practice.

Cutler & Gross – OPTIblu

Până la urmă, o pereche de ochelari de bună calitate costă destul de mult. Și, dacă tot facem o investiție, ar fi bine să bifeze la toate capitolele, nu? Design, confort și protecție eficientă a ochilor? Se poate!

De ce trebuie să prioritizăm protecția pe care o oferă ochelarii de soare?

În primul rând, pentru sănătatea ochilor noștri. Expunerea la razele ultraviolete crește riscul apariției unor boli ale ochilor (de la cataractă la pterigion și degenerescență maculară, afecțiuni care scad calitatea vederii, existând chiar șansele să ducă la orbire).

Thom Brown – OPTIblu

Pterigionul, de exemplu, e o boală care se manifestă în rândul persoanelor care se expun masiv la razele UV și presupunere creșterea unei formațiuni pe partea transparentă a ochiului. Însă rolul meu aici nu este să vă sperii cu denumiri complicate de boli ale ochilor, ci să vă conving, încă o dată, că sănătatea ochilor este o chestiune care merită pusă pe lista voastră de priorități.

Oliver Peoples – OPTIblu

Pe lângă ochelari de soare, cum ne mai putem proteja vederea?

Despre cum ne alegem ochelarii de soare care să ne protejeze ochii de soare am scris aici – este un ghid care conține toate informațiile de care aveți nevoie, de la cum protejează culoarea lentilei, la ce trebuie să scrie pe eticheta unor ochelari care chiar ne apără de ultraviolete.

Illesteva – OPTIblu

Ce este de făcut însă, pe lângă purtarea ochelarilor de soare? În primul rând, trebuie să evităm să privim direct soarele sau să stăm în soare, pentru că astfel, chiar și pentru câteva secunde, rămânem cu acea senzație de arsură a ochilor.

De asemenea, folosește o cremă de față cu protecție solară chiar și în zona ochilor (pleoape și cearcăne). Există, desigur, și creme cu SPF dedicate special zonei ochilor.

Dita – OPTIblu

În plus, nu uitați de pălării sau șepci care să aducă extra-protecție ochilor și asta mai ales atunci când sunteți la volan și trebuie să fiți echipați adecvat.

Mai mult decât atât, aveți mare grijă la medicamentele pe care le luați: sunt unele care pot induce fotosensibilitate, cauzându-vă o senzație puternică de disconfort. Verificați prospectul și, dacă simțiți că vă deranjează ceva la ochi, dați repede o fugă la medicul de specialitate!

See Also

Linda Farrow – OPTIblu

Câteva recomandări… fashionable.

Și pentru că am discutat mult prea serios până acum, e timpul să iau măsuri și să vin și cu o serie de exemple concrete. Mai exact, o serie de ochelari de soare care arată foarte bine și care, bineînțeles, protejează ochii în mod corespunzător. Am făcut o selecție ”la sânge” pentru că îmi plăceau încă o dată pe atât… ooofff… 🙂

Și la final, îți mai vând un pont: la OPTIblu a început perioada de reduceri. Am scris despre ce cred eu că este indicat să cumperi la acest mod și ce-i drept am uitat de ochelarii de soare. Poți să îi treci și pe aceștia pe listă. O pereche cool îți poate schimba întreaga ținută!

Illesteva – OPTIblu

***

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top