Now Reading
Cum sa iti indeplinesti absolut toate rezolutiile din 2017

Cum sa iti indeplinesti absolut toate rezolutiile din 2017

Nu prea obisnuiesc sa citez din alte persoane, dar exista un citat al lui Jim Rohn care se potriveste perfect cu ideea de rezolutii, adica tema articolului de fata: “Disciplina este puntea de legatura intre obiectiv si realizare”. Ne punem zeci de dorinte si ne gandim la o multime de scenarii, dar treaba e ca lucrurile nu se schimba niciodata de pe o zi pe alta. Sau, mai bine zis, intr-o singura noapte.

Pentru ca lucrurile sa evolueze in felul in care vrei tu, indiferent pe ce plan, trebuie sa muncesti. Zi de zi, gasind solutii la probleme, bucurandu-te de micile victorii, facand planuri tot mai mari. Daca stam bine sa gandim, nu e chiar atat de complicat sa ne ducem la bun sfarsit planurile.

Personal, am alcatuit deja un decalog, un set de reguli pentru 2017, care sper sa ma ajute sa imi indeplinesc toate obiectivele. Si cred ca va poate fi de ajutor si voua!

Iata pasii catre indeplinirea punctelor enumerate pe lista ta de rezolutii din 2017:

See Also

  • Mergi pe cartea indulgentei. Eu nu cred ca e in regula sa traim in trecut, sa ne gandim la ce s-a intamplat sau ce nu a functionat acum nu stiu cat timp. Asa ca primul pas pentru a incepe in forta acest an este sa iti ierti si sa iti accepti greselile de pana acum si sa te concentrezi asupra prezentului. Ce poti face ACUM, cum iti poate fi mai bine ACUM, care sunt lucrurile pe care trebuie sa le lasi in urma.
  • Raspunde-ti sincer la intrebarea: ce m-a oprit pana acum? Si eu m-am confruntat de-a lungul timpului cu o sumedenie de piedici. Unele puse de altii, altele puse chiar de catre mine. Fa o analiza onesta: de ce nu ai reusit pana acum sa faci lucrurile pe care ti le doreai? Ce te tragea inapoi? Odata ce vei avea aceste raspunsuri, iti va fi mai clar cum trebuie sa procedezi in continuare.
  • Scapa de scuze si vaicareli. Vorbeam la punctul anterior despre identificarea obstacolelor, a lucrurilor care ne tin pe loc. Ei bine, odata ce le identifici, ai grija sa nu le mai lasi sa aiba impact asupra ta. Nimenui nu ii place o persoana care isi pierde vremea plangandu-se in loc sa actioneze. Si pur si simplu nu e productiv pentru tine, pentru ca nu vei mai reusi sa te concentrezi pe alte planuri.
  • Odata ce scapi de toti acesti “demoni” ai trecutului, defineste-ti clar obiectivul. Sau obiectivele. Gasirea unui job asa cum iti doresti, pierderea kilogramelor in plus, o dieta echilibrata, realizarea unui proiect care a ramas la stadiul de schita… si tot asa. Si apoi fa-ti o lista cu toti pasii de urmat pentru indeplinirea acestora.
  • Nu exagera. Ia in calcul faptul ca nu iti poti cere imposibilul. Rezuma-te strict la lucrurile care tin de tine, pe care tu le poti face. Starea vremii, gandirea unor oameni, traficul… acestea sunt aspecte pe care nu ai cum sa te influentezi (dar le poti privi dintr-un anumit unghi… unul pozitiv… am scris aici). Asa ca nu te enerva din cauza lor. Concentreaza-te asupra ta si asupra planurilor tale.
  • Noteaza-le. Da, stiu ca toata lumea da sfatul acesta atat de des, incat a devenit un cliseu. Dar functioneaza … PE BUNE! Una e sa iti vezi mereu obiectivele scrise undeva, sa iti sara zilnic in ochi, alta e sa le pastrezi tu in mintea ta deja mult prea haotica.
  • Fa din cand in cand o evaluare. Vezi daca ai inceput sa lucrezi macar putin la obiectivul tau. Ce a functionat, ce nu. Urmareste-ti progresul permanent, seteaza-ti deadline-uri daca asta te ajuta sa te mobilizezi mai rapid. Iar daca ai senzatia ca te-ai impotmolit pe undeva din cauza ca iti lipseste un skill sau o anume experienta, incearca sa o inveti sau sa profiti de ea acum. Nu e niciodata prea tarziu.
  • Cere feedback. Daca nu crezi ca te poti descurca pe cont propriu sau ca nu poti fi obiectiva atunci cand faci o evaluare, cere ajutorul unui unui specialiat in care ai incredere. Ar fi bine sa nu fie chiar un prieten, pentru ca prietenul va avea tendinta sa te menajeze. In schimb, sunt sanse mari ca antrenorul de la sala sa fie sincer in privinta evolutiei tale sau ca seful sa iti spuna ca rezultatele tale s-au imbunatatit, asta ca sa luam concret doua situatii.
  • Tine intotdeauna minte scopul: de ce fac eu acest lucru? De ce vreau sa imi ating obiectivul X? Daca stii exact care este motivul din spatele efortului tau, vei fi mult mai motivat/a sa muncesti pentru obiectivul in cauza.
  • “Disciplina este puntea de legatura intre obiectiv si realizare”. Da, voi incheia acest decalog cu citatul antreprenorului Jim Rohn, pentru ca disciplina este poate cel mai important instrument in lupta cu rezolutiile. Si nu numai.

Asadar, ne apucam de treaba? Doar suntem #doers, nu? 🙂

***

                Daca vrei sa te anunt cand postez ceva nou, te rog inscrie-te la NEWSLETTER! 🙂
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top