Now Reading
Chipuri fericite pe o piele sănătoasă: ce este face gym sau gimnastica facială

Chipuri fericite pe o piele sănătoasă: ce este face gym sau gimnastica facială

FaceGym sau gimnastica facială a fost un concept fondat de Inge Theron în 2016 cu misiunea de a le determina mai ales pe doamne, să „antreneze” cei 40 de mușchi ai feței, la fel ca și cum și-ar antrena trupurile. Theron a început ca scriitoare pentru Financial Times și a luat ideea de afaceri în urma revizuirii nenumăratelor servicii de înfrumusețare pe care le avea ca task la job. Antrenamentul facial variază în funcție de rezultatele dorite – ridicarea, strângerea, modelarea, detoxifierea și eliminarea pufului sunt printre tehnicile abordate . Scopul este de a stimula mușchii feței și de a restabili elasticitatea pielii, dar și de a încuraja drenajul limfatic, a îmbunătăți circulația și a promova producția de colagen.

În ultimul an, Instagram a explodat cu numeroase tutoriale de gimnastica facială care ne învață cum să ne antrenăm mușchii feței pentru o piele sănătoasă. Este un adevărat fenomen și recunosc că am fost intrigată, de aceea am găsit pagina de Instagram: FACEGYM, locul unde găsesc mereu filmulețe scurte pentru exerciții pe care să le fac acasă, așa că m-am pus și eu pe treabă.

De la început vreau să specific, că la fel ca un antrenamentul corporal și în cazul exercițiilor pentru față există diferite etape: încălzire, cardio sau stretching. Deși în România nu am auzit ca cineva să facă aceste antrenamente într-un mediu profesional, precum un salon, FACEGYM pare un amestec personalizat, un mix de yoga și masaj pe care oricine îl poate face acasă.

Specialiștii FACEGYM sunt de părere că gimnastica facială este mai mult decât un masaj pentru că, spre deosebire de un tratament facial relaxant cu tehnici blânde care încurajează drenajul limfatic și microcirculația, tratamentele acestea sunt un antrenament propriu-zis pentru față, vizând fiecare mușchi facial (care sunt 40 la număr așa cum am menționat mai sus).

Care sunt beneficiile gimnasticii faciale

Theron consideră că la fel ca mușchii corpului, mușchii feței cu cât sunt antrenați mai des, cu atât sunt mai tonifiați. Stimularea mușchilor faciali îi menține fermi, dar și producerea de colagen se va intensifica, fiind aliatul de preț, proteina cea mai importantă pentru menținerea unui ten sănătos și tânăr. Fondatoarea gimnasticii faciale, recomandă introducerea acesteia în rutina de îngrijire a pielii începând cu vârsta de 20 de ani. „Cu cât dezvolți mai devreme obiceiuri bune de îngrijire a pielii, cu atât vei arăta mai bine înaintând în vârstă”, subliniază Theron. De asemenea, trebuie să ții cont că pe măsură ce îmbătrânești trebuie să practici regulat exercițiile pentru ca mușchii feței să lucreze și să se revigoreze.

Cum să faci exercițiile de gimnastică facială în mod corect

  • Asigură-te că mâinile sunt curate înainte de a începe antrenamentul facial
  • Nu trage niciodată într-un mod agresiv de piele, nu o ciupi încât să te doară, deoarece  poți chiar accentua ridurile
  • Combină întotdeauna exercițiile de stretching cu cele cardio
  • Încearcă să practici rutina de fitness facial zilnic, la aceeași oră, pentru a nu uita de ea

Exerciții pe care le poți face acasă pentru un ten tânăr și luminos

Sprâncene ridicate – efectuarea regulată a acestui exercițiu combate lăsarea pielii din această zonă. 

  • Așeză-ți degetul arătător și mijlociu peste sprâncene și împinge ușor pielea în jos
  • Ridică sprâncenele în sus și-n jos, creând în același timp rezistență cu greutatea degetelor
  • Repetă exercițiul de 10 ori, timp de trei minute

Poziția gânditorului

  • strânge pumnul și sprijină bărbia pe el ca și cum ai simți toată greutatea zilei care a trecut. În timp ce menții presiunea cauzată de pumnul mâinii, deschide gura împotriva acestei presiuni și închide-o din nou. Continuă să deschizi și să închizi maxilarul, menținând în același timp presiunea din pumn.
  • Fă asta de zece ori. Te previn că mușchii feței vor lua foc, dar te asigur că merită

Platysma Stretch

  • Împinge maxilarul inferior înainte aducând dinții inferiori în fața dinților superiori, acum ridică încet bărbia spre tavan și menține-o astfel, timp de 5 secunde. Repetă același procedeu menținând bărbia timp de 5 secunde spre podea, dar de data asta în jos.
  • Continuă să ții tensiunea în maxilar și repetă exercițiul de zece ori.

Burpee

  • Așează-ți mâna dreaptă pe partea dreaptă a feței. Folosește ușor mâna pentru a trage pielea obrazului înapoi. Acum, respiră puternic spre stânga timp de 10 repetări.
  • Adu mâna stângă pe obrazul stâng și repetă același exercițiu timp de 10 repetări.

Bună, Smiley!

  • Zâmbește trăgând colțurile gurii în afară, nu te strâmba și nu-ți încreți ochii. Imaginează-ți că rostești litera „E”, iar restul feței tale ar trebui să fie complet nemișcată.
  • Păstrează în continuare această poziție. S-ar putea să simțiți că faci prea puțin, dar de fapt vizezi exact acei mușchi mici din jurul gurii și lucrezi pentru a evita orice lăsare inestetică a pielii în colțuri. Eliberează câteva secunde și zâmbește din nou. Ideea este să întinzi gura spre margini ca și cum două cârlige le-ar separa.
  • Ține cel puțin zece secunde, apoi relaxează zona.

Dacă ești sceptică în legătură cu avantajele acestei practici de întinerire a pielii, eu zic să-i dai o șansă. Gimnastica facială poate să fie făcută doar cu ajutorul mâinilor sau cu aparate speciale precum cunoscutele role din cuarț roz sau mingi pentru gimnastică facială.

O sursă impresionantă de informații este chiar pagina de Instagram a lui Inge. Tu ai încercat exercițiile faciale?

Sursă foto: Pexels

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top