Now Reading
Podcasturi pentru minte și suflet pe care să le asculți de azi înainte

Podcasturi pentru minte și suflet pe care să le asculți de azi înainte

Luna trecută am amintit câteva podcast-uri pe care le urmăresc des și mi-a plăcut feedback-ul primit. Asta înseamnă că lumea urmărește genul acesta de emisiuni, aflând la rândul meu noi sugestii pe care le-am pus deja în practică. Vara se apropie cu pași repezi și cu siguranță, noi femeile dorim să arătăm cât mai bine în rochițe vaporoase și pantaloni scurți. Dar trecând de aspectul estetic care ne preocupă pe multe dintre noi, rămâne aspectul medical. Acesta este esențial!

Sănătatea se întărește prin mișcare, printr-un stil de viață echilibrat, bogat în legume și fructe, în verdețurile de sezon și care practicat cu regularitate devine o normă. Cu toate acestea, sunt persoane la fel ca mine, care poate găsesc motivație în sfaturile experților. Sunt foarte mulți antrenori și nutriționiști a căror „voce‟ este disponibilă audio. Am dat de podcast-uri care explorează tema sănătății prin poveștile altora despre supraviețuire, rezistență și transformare sau prin interviuri sincere în care oaspeții reflectă asupra luptelor interioare pe care le-au înfruntat în cursul vieții. Indiferent de versiunea wellness pe care o cauți, eu îți propun câteva podcast-uri pentru a începe un stil de viață sănătos sau care corijează tendințele greșite pe care le-ai adoptat în timp.

Hurdle

Emily Abbate este considerată un guru în lumea fitness-ului. Este antrenoare, scriitoare și maratonistă. Este creatoarea podcast-ului Hurdle unde împărtășește tuturor sfaturi de fitness și wellness pe care singură le-a implementat în timp. De asemenea, invită oameni interesanți cu care discută despre importanța sportului și modul în care unii dintre ei au trebuit să-și regândească stilul de viață pentru a putea trăi frumos. Emily Abbate povestește despre traumele copilăriei care i-au marcat maturitatea și motivația pe care a avut-o pentru a ajunge de la un copil supraponderal, la o tânără pentru care mișcarea este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat.

Mental Illness Happy Hour

Paul Gilmartini este un actor de comedie din Statele Unite de care eu n-am auzit în viața mea. De când am început să ascult emisiunea pe care o moderează, Mental Illness Happy Hour am devenit admiratoare. Gilmartini invită oameni unul și unul a căror cunoștințe, informații și creier mă fascinează teribil. Podcast-ul este updatat săptămânal și tratează subiecte grave și provocatoare precum: bolile mintale, dependența și viciile, traumele sau gândirea negativă.

Din păcate, trăim într-o lume care preferă să acopere problemele psihice cu care se confruntă, iar Gilmartini le scoate la lumină ajutând astfel, o grămadă de oameni care cred că sunt singuri pe lume în suferința lor. Te invit să asculți episodul 533 unde este invitată doctorul Janja Lalich, fostă membră al unui cult periculos care a devenit expert în psihologia cultelor. Împreună cu Paul au discutat despre identificarea trăsăturilor de personalitate ale unui lider de cult, cum comportamentul unui cult reflectă comportamentul unui partener abuziv și vorbesc pe îndelete despre cultul Nxivm, foarte cunoscut în Statele Unite, a căror „căpetenii‟ erau chiar actori de la Hollywood.

Mind Architect

Eu chiar nu cunosc român care să nu fi auzit măcar o dată de Mind Architect. Pe bune! Și pe foarte bune, țin să precizez că este în top trei podcast-uri inspiraționale pe care le ascult săptămânal. Misiunea celor patru băieți care au fondat emisiunea este să ajute oamenii să trăiască sănătos, conștient, indiferent unde se află, acasă sau la job. Fiecare episod al celor de la Mind Architect vine cu informații noi, cu oameni interesanți care habar n-aveam că există și fac treabă atât de faină în România.

Atunci când ascult un podcast, simt că am rămas cu informație de calitate dacă, dând-o mai departe, reușesc să o explic cât mai bine interlocutorului. Mi se întâmplă să nu pot explica ceva ce am ascultat și citit, fie pentru că nu am fost suficient de atentă, fie pentru că nu am înțeles subiectul. Nu e cazul și aici. Mind Architect îmi hrănește nu doar creierul, dar și sufletul. Este un produs 100% românesc cu care am face bine să ne mândrim.

Dishing Up Nutrition

Dishing Up Nutrition este moderat de specialiști în nutriție, boli metabolice și diabet pe care l-am descoperit recent. Micile probleme de sănătate pe care doresc să le rezolv m-au obligat să caut din ce în ce mai multe răspunsuri și să-mi îmbunătățesc modul în care consum alimentele și mai ales, să am grijă la alegerile alimentare. Astfel că, am dat de seria de emisiuni pe care un grup de specialiști americani în nutriție o desfășoară cu regularitate, anume: Dishing Up Nutrition. Speakerii tratează diferite subiecte: de la echilibrarea colesterolului prin slăbire sănătoasă, până la cum să scazi cantitatea de zahăr din alimentație. Mie îmi plac foarte mult emisiunile lor, așa că te invit și pe tine să le asculți.

Food Psych

A mânca intuitiv, „ce-o mai fi și găselnița aceasta?!‟, mi-am spus eu când am auzit prima dată de acest termen. Mâncatul intuitiv este o filozofie care respinge dietele în favoarea „ascultării‟ responsabile a propriului corp. 90% dintre diete dau greș. Nu spun eu asta, ci specialiștii astfel că, de câțiva ani încoace s-a format o nouă paradigmă, bazată pe o alimentație echilibrată. Nu există alimente interzise, doar ore de mâncare fixe și cantități limitate.

See Also

Specialistă în diabet, Christy Harrison are invitați care vorbesc despre frustrările pe care le-au acumulat încercând tot felul de diete minune și modul în care au reușit să iasă victorioși din acest ciclu greșit. Societatea noastră încă promovează un stil de viață bazat pe diete care ne răpește nu doar sănătatea, ci și încrederea în noi.

Nu vreau să uit nici de seria de mini podcast-uri, Ted Talk Health care deși conține episoade scurte de aproximativ 20 de minute, merită ascultate. Recunosc că mă dau în vânt după podcast-urile care durează mai mult de o oră, dar fiecare cu gusturile lui. Iar în final, dacă și tu asculți emisiuni audio pe teme de sănătate și wellness, te rog să le amintești în comentarii pentru ca toată lumea să știe de ele.

Sursă foto: Pexels

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top