Now Reading
#SheDoer: Beatrice Vîlcu (Mentor România)

#SheDoer: Beatrice Vîlcu (Mentor România)

De Beatrice mă leagă o prietenie veche așa că îmi permit să spun că este exact așa cum se descrie: super muncitoare, neobosită, cu multă bucurie pentru viață. Este fix genul ”what you see, is what you get”. Și vă mai zic eu că este un om bun. De când o știu eu, și să tot fie vreo 16 ani, este constant implicată în câte un proiect, cu jobul sau pe plan privat. Pe care fără excepție îl duce la împlinire.

Pentru ce ar trebui să o știți voi pe Beatrice Vîlcu este că a adus în România protezele mamare Mentor. Cu alte cuvinte, vrei să îți pui sâni, ăsta este brandul pe care să îl ceri medicului tău. Din acest interviu vei afla și costuri și ceea ce este mit în jurul acestui subiect. Enjoy!

  1. Ce îți doreai să devii în copilărie?

Ca orice copil, îmi doream să devin medic. Umblam cu un furtun în jurul gâtului pe post de stetoscop și încercam să controlez “pacienții”.

  1. Cum ți-a venit idea de a importa proteze mamare? Bănuiesc că nu te trezești într-o dimineață cu această idee…

Acum dacă te trezești cu idea asta cred că e un pic cam ma târziu… 🙂 Lucram deja în domeniul medical, începusem ca secretară la o firmă de aparatură și instrumentare medicale și la un moment dat am realizat că este un domeniu care merită exploatat. Cunoșteam deja medicii care lucrau în chirurgia plastică și estetică și care cereau implanturi mamare…. nu existau pe piață la vremea aceea.

  1. Pe mine dacă mă întreabă cineva despre ce proteze mamare am auzit, singurul nume pe care îl cunosc este Mentor. Pe de o parte pentru că nu a fost un subiect pe care să-l investighez altfel decât din perspectiva de a transmite informații telespectatorilor despre ce înseamnă o operație de mărire de sâni, dar și pentru că la urechile mele a ajuns așa ”astea sunt cele mai bune”. Cât adevăr este în acest enunț?

Sunt cele mai bune! Și când spun asta mă bazez pe studiile medicale, calitatea, garanția pe care protezele Mentor le oferă. Este vorba și despre un confort al pacientei. Pentru mine este important să am o pacientă mulțumită. Poate și din acest motiv suntem pe piață de 20 ani.

În plus, statisticile la nivel internațional legat de protezele Mentor arată că suntem firma cu cea mai mare pondere pe piața estetică. Nu mă refer doar la piața din România ci la nivel mondial, Mentor e brandul cu cea mai mare pondere pe piața internațională.

  1. Foarte bun înseamnă și foarte scump… este pacienta din România dispusă să aloce o sumă mai mare pentru calitate? Și ce înseamnă calitate la acest tip de produse? Bun înseamnă oare și că nu se vede să există un implant?

N-aș pune foarte scump! Dacă ne gândim la implanturile dentare unde costul unui implant este între 600-1000 euro, iar acela nici măcar nu se vede…. Atunci o pereche de proteze cu prețuri între 800-1200 euro mi se pare un preț care nu ar trebui să sperie. Desigur, vorbesc din punctul meu de vedere, pentru că pacienta, pe lângă costul protezelor, trebuie să plătească și costul intervenției, al anesteziei, al spitalizării, manoperei, clinicii, etc. Dar eu zic că atunci când alegi să faci această intervenție care va face parte din viața ta, nu cred că este un preț prea mare.

Pentru fiecare pacientă în parte, impactul emoțional este diferit! Iar motivele pentru o asemenea intervenție variază, nu am de ce să le enumăr căci vi le imaginați, în esență există o presiune socială fantastică pe femei.

În ceea ce privește problema “vederii” unui implant, trebuie să ținem cont de foarte mulți factori, experiența medicului, dorința pacientei, calitatea protezei, mărimea aleasă. Eu zic că acele paciente care își doresc un bust frumos nu apelează la mărimi foarte mari pentru a ieși în evidență. Dar este alegerea fiecăreia, iar eu nu pot influența o pacientă. Dacă o pacientă îmi cere un sfat, i-l ofer cu mare drag. În principiu alegerea implantului, atât a brandului de implant ce urmează a fi folosit cât și a mărimii, cel care are o influență definitorie este medicul.

  1. Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum în activitatea ta și cum ai depășit-o?

Provocari am aproape zilnic! Doctori care doresc niște proteze foarte mici sau foarte mari și pe care nu le am pe stoc și atunci trebuie să le aduc cumva, marfa care nu ajunge la timp, livrări întârziate, programe de reconstrucție mamară, toate acestea sunt câteva din provocările zilnice. Acum, nu îmi aduc aminte să fi avut o provocare marcantă. Poate la momentul acela o fi fost, dar acum dacă mă gândesc în urmă… mi se pare că totul a avut cumva o rezolvare. Problemele par tot timpul mai mari când sunt calde.

  1. Dar cel mai mare succes de care te-ai bucurat?

Anul trecut în decembrie am împlinit 20 ani de când am înființat compania și cu această ocazie am organizat un curs de 2 zile pentru medicii din România. M-am bucurat nespus pentru că am avut o prezență foarte mare, iar toți medicii prezenți la curs au fost extrem de încântați de calitatea informațiilor.

  1. Lucrezi direct cu medicii esteticieni din România, ai câteva recomandări de nume dacă cineva este interesată?

Lucrez cu majoritatea medicilor cunoscuți și cu experiență din România. Și chiar dacă unii dintre ei nu mai colaborează în prezent cu mine, la început, cu siguranță au lucrat tot cu noi și cu protezele mamare Mentor. Îmi este greu să dau nume pentru că daca aș da, poate nu i-aș enumera pe  toți și nu vreau să supăr pe nimeni.  🙂

  1. La un moment dat erai implicată într-un proiect care asigura pacientelor care au trecut printr-o mastectomie în urma diagnosticului de cancer la sân protezele necesare. Ce se mai întâmplă cu acest proiect?

Da, în 2016 am lansat campania estioinvingatoare.ro cu ajutorul prietenului nostru drag, lui Virgil Ianțu. Prin intermediul acelei campanii am vrut să informez pacientele că există șansa ca ele să îți poată reconstrui sânul după un cancer de sân soldat cu o mastectomie, gratuit prin intermediul câtorva centre din București și din țară.

  1. Silicoanele pot exploda în avion? 🙂 Mai sunt alte mituri pe care ai vrea să le demontezi?

Nu, silicoanele nu pot exploda în avion. Silcioanele nici nu se pot sparge la scuba diving sau înot….

  1. Ce te face fericită?

Gemenele mele Ilinca & Anastasia, călătoriile, vacanțele petrecute cu ele! Timpul de bună calitate petrecut cu prietenii.

  1. Ce te enervează?

Prostia, snobismul și proasta educație a oamenilor. Uneori am impresia că trăim într-o lume plină de oameni răi și neisprăviți.

See Also

  1. Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai?

Am mai multe amintiri frumoase! Piese de teatru, musical-uri, locuri minunate în lumea asta vizitate, oameni care mi-au marcat viața, toate sunt amintiri frumoase. Viața mea este plină de momente frumoase! 🙂

  1. Care crezi că este talentul cu care te-ai născut?

Sunt un om corect și îmi place să acord respect oamenilor cu care interacționez! Deși poate fi considerat și un defect, depinde de situație.

  1. Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face neapărat?

Probabil ca aș pleca din țară! Calitatea oamenilor de aici este din ce în ce mai îndoielnică, din păcate.

  1. Un sfat pe care i l-ai da oricărei femei:

Life is like a box with chocolate, you never know what you’re gonna get! Să fie feminine, frumoase pe interior și exterior.

  1. It’s a men’s world?

Să îi lăsăm pe ei să creadă că este lumea lor….

  1. De ce ești un #doer?

Pentru că nu mă dau înapoi de la nimic din ce îmi propun să fac, pentru că sunt neobosită deși, de multe ori,  poate că obosesc și eu ca orice om, pentru că îmi place extrem de mult ceea ce fac și pentru că nu vreau să ratez nimic din cutia de ciocolată de care spuneam mai sus 🙂

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top