#SheDoer: ”Mă împlinește să fac mai mult decât să visez!” spune Andreea Marin
Andreea Marin nu mai este demult doar un nume cunoscut. Este un brand care vorbește despre muncă, seriozitate, profesionalism, fără a neglija însă un aspect important ”Prețuiește viața!” Iar astăzi este ziua ei, la început de sezonul Capricornului, zodie care în care s-a născut și care reflectă întocmai personalitatea ei și motivația de care a dat dovadă în toți acești ani.
Mi-e greu să cred că există român care să nu știe cine este Andreea Marin: vedetă incontestabilă de televiziune, om care a avut grijă ca dincolo de meserie să facă bine în jurul ei. Dar la #SheDoer nu am invitat-o în conversație pentru această parte a vieții ei. Ci pentru că ceea ce poate unii nu știu este că Andreea este și antreprenor. Ea a știut să își clădească o viață profesională și în spatele camerei, venind în întâmpinarea celor care vor să fie în fața camerei, printr-un business 360. Creative Hub Voice & Visibility este un business în care un creator de conținut își poate produce materialele la o calitate excepțională. Știu asta pentru că am fost recent în vizită la Andreea și am văzut cu ochii mei ceea ce vă povestesc.
Dragă Andreea, îți mulțumesc pentru invitația în acest spațiu fantastic creat de tine și pentru că ai fost deschisă la propunerea mea de a răspunde câtorva întrebări, sper, măcar un pic diferite față de ceea ce ai mai fost întrebată. Chiar, mai ai răbdare să răspunzi la interviuri după ce în toți acești ani bănuiesc că ai acordat mii?
Să comunic și mai ales să am dialoguri cu cineva e un mod de viață și o plăcere pentru mine. Și am eu o bănuială ca ne vom înțelege de minune, suntem două vorbărețe, iar o blondă si o brunetă care trăiesc viața din plin, cu energie și optimism, sigur fac o treabă bună când sunt împreună. Hai să ne simțim bine și să vorbim care-n luna și în stele 🙃!
Sunt impresionată de ceea ce am descoperit la Creative Hub Voice & Visibility. Nu cred că lipsește de aici ceva din ce ar putea avea cineva nevoie la o filmare. Povestește-ne, te rog, despre conceptul acestui spațiu complex. Cum ți-a venit ideea? Cum ai construit totul? Cât a durat?
Sunt 30 de ani de când fac o mulțime de lucruri pe acest tărâm al imaginii și comunicării prin intermediul camerelor de luat vederi. Am cunoscut, în timp, de la variante simpliste de a face această meserie până la cele sofisticate și cu o atenție la detalii și o disciplină de invidiat, iar acest mod de a face performanță a fost de obicei întâlnit de mine în experiențele de muncă peste hotare, unde compromisul nu-și avea locul.
La noi, mulți încearcă să-ți ia ochii cu ceva, cu o locație care să arate bine la prima vedere, de pildă, dar lipsită de facilități când ai nevoie de ele, tocmai aceasta atenție la detalii lipsește … dau un exemplu elementar: mergi într-o locație care e clădire veche, cu parfumul altor vremuri, o arhitectura minunată în aparență, te așezi să filmezi, oriunde pui camera, ea vede ceva, să zicem un fir nelalocul lui pe care ești nevoit să-l acoperi cu o floare ca să nu se observe în cadru … un ghiveci care de fapt n-are ce căuta acolo, dar ce să faci, decât un fir negru sau o crăpătură în perete, mai bine o floare, nu-i așa? Ei bine, ce am făcut eu e amenajarea unei clădiri atât cu un design cu adevărat special care îmbină stilul vintage cu cel modern , dar cu bun gust și în mod armonios în ciuda aparentei discrepanțe între stiluri și vremurile cărora le aparțin, dar mai important e ca oriunde întorci camera vezi ceva minunat și toate firele, țevile, chestiunile ce țin de “bucătăria” unei locații sunt bine îngropate în ziduri, podele, plinte etc, astfel încât să nu existe astfel de neplăceri. Apoi totul e gândit bine din punct de vedere al facilităților tehnice, nu ne lipsește nimic și suntem mereu în pas cu tot ce apare nou în domeniu.
Fiecare încăpere și spațiul exterior, Gradina cu miresme, cum o numim, poate avea câteva moduri de iluminare creând atmosfere diverse, de la cea intimă , cu lumini discrete și calde, la cea foarte vie și cu lumina plină. Atenția la detalii urmărește și acustica, dar și mireasma fiecărui spațiu, parfumurile de cameră induc stări diferite și relaxante, de fapt, simțurile îți sunt alintate în hub de cum intri.
Avem studiouri de filmări utilate, studiouri foto profesionale, Beauty Room pentru înfrumusețare, încăperi largi, mansardă amplă, grădina e o poveste… Se pot face ateliere creative de orice fel, evenimente intime și, deopotrivă, mai aglomerate, dar păstrând sentimentul de exclusivism si intimitate, avem piane unde artiștii poposesc, scena în grădină pentru recitaluri, videoproiectoare de interior și exterior și tot felul de facilități tehnice la fiecare etaj, posibilitatea transmisiunilor live, e o bucurie de lansare, de pildă, la Creative Hub Voice & Visibility. Gândim aici campanii, concepte inedite pentru clienții noștri, producem podcasturi, conferințe, workshopuri, facem producții video, audio, o mulțime de năstrușnicii… e inedit, creativ, intim, frumos , special. 🙏.
Oamenii ar putea crede că ți-ai făcut studio, dar am înțeles că este mai mult de atât. Cui se adresează?
Tuturor celor care au un business și vor să-l promoveze cum se cuvine, au o imagine la care vor să lucreze pentru a evolua, au un talent, o pricepere și vor să și pună ideile în cea mai bună lumină, au ceva de lansat, sărbătorit și vor o locație specială, elegantă și intimă, exclusivistă.
Cum funcționează serviciul pe care îl oferi? La ce ar trebui să se aștepte cineva care vrea să lucreze cu Creative Hub Voice & Visibility?
Disciplina și atenția la detalii, discreția și eleganța în atitudine sunt foarte importante. Funcționează doar astfel ceea ce facem, “merge și așa” nu e o vorbă potrivită pentru acest hub.
Așa cum îți spuneam, îmi doresc să vorbim despre latura ta de antreprenor care, așa din cum o văd eu din exterior, te prinde la fel de bine ca și cea de pe micul ecran. Sunt curioasă să știu cât de mult te-a ajutat experiența din televiziune în ceea ce faci acum? Care crezi că sunt skill-urile care îți folosesc cel mai mult acum?
Cred că, de fapt, creativitatea și intuiția de care am avut parte mereu s-au îmbinat în mod fericit cu spiritul meu practic, de informatician, căci aceasta ar fi fost meseria mea conform studiilor superioare urmate , dacă viața nu m-ar fi surprins cu provocarea televiziunii și a comunicării pe diverse domenii conexe apoi.
Crezi că este mai ușor să faci antreprenoriat fiind o persoană cunoscută? Mă gândesc că poate lucrurile merg mai lin …
Nu, aș spune chiar ca mă împiedică uneori confuzia pe care unii oameni o fac, ei cred uneori, de pildă, că la hub trebuie să lucreze musai cu mine ca imagine, ceea ce nu e adevărat.
Hubul e o entitate de sine stătătoare, îl poți închiria doar, fără implicarea mea ca imagine, doar pentru a-ți face treaba în acest loc special, sau pot fi producătorul, gazda evenimentului, coordonatorul, sunt roluri pe care le cunosc bine și care îi pot fi clientului de folos, dar nu sunt obligatorii. Poți filma cu echipele noastre sau nu, vii cu echipa ta, de exemplu. Îți putem recomanda noi furnizori de servicii, artiști, persoane cu care să colaborezi sau orice altceva îți e necesar sau vii cu oamenii tăi. Există multe combinații posibile.
Iar în privința evenimentelor, avem de la mic dejunuri de afaceri sau între prieteni sau aniversari în cadru intim si elegant, cu 10-20 de invitați, până la 120 de persoane, nu vrem să depășim pentru a păstra nota de intimitate. Te simți bine, e o atmosferă caldă și rafinată totodată, ești înconjurat de frumos, de artă în diverse forme, de spații deschise și luminoase, de armonie .
Era digitală a schimbat destul de mult clasica abordare ”de televiziune”. Este ceva ce am constatat la rândul meu. Și tu ai făcut într-o anumită măsură trecerea către online. Așa că mi-ar plăcea să aflu cum simți această trecere de la media clasică la cea emergentă. Ce reguli se mai aplică din cele pe care le-ai învățat în tv și de care anume nu mai este cazul să ținem cont?
Regulile clasice înseamnă profesionalism și bun simț, eu nu renunț la ce e valoros. Dar m-am adaptat destul de ușor și am creat o identitate proprie, ca prezență în online. Dinamică, dar fără a părăsi principiile sănătoase în care m-am format. În rest, ce e val, ca valul trece, cum bine știm.
Care a fost partea cea mai complicată de care te-ai lovit în comunicarea în Social Media și pe care simți că a fost nevoie să o înveți în mod deosebit?
Nu m-am împiedicat, sincer, de mari bariere, sunt o fire care se adaptează, învață mereu. Dar nu simt nevoia să fac tot ce face mulțimea, eu am drumul meu și mulți oameni mă urmăresc chiar și așa sau poate mai ales pentru ca sunt astfel. Am o identitate proprie, nu mă prea poți confunda, am propria viziune. Și asta e bine pentru mine. Mi-am găsit drumul meu.
Brandingul personal este esențial în anul 2023. Care ar fi acele elemente pe care le consideri esențiale în stategia de branding din era digitală?
Eu nu am gândit nimic în termeni de branding personal. Eu am făcut în mod firesc ce am simțit și intuit ca e bine să fac. Și se pare ca am ales calea bună, creșterea a fost organica, nu artificială, și asta e un motiv de satisfacție.
Fie că ne place sau nu, tehnologia este tot mai mult parte din viețile noastre. Cum te ții la curent cu noutățile din domeniu, trenduri și tehnologii?
Citesc, sunt curioasă, învăț, dar am grijă să nu devină online-ul viața mea, eu vreau să fiu ancorată în realitate. Să simt viața, nu manipularea ei. Țin mult la aceste limite de bun simț și care țin de echilibru, de fapt.
Eu simt multe similitudini între noi două. Zodie, energie, putere de muncă și de mobilizare, ambiție. Când am făcut site-ul doer, mi s-a părut că acest concept este foarte mult parte din mine, l-am integrat și m-am regăsit în el. Ulterior, am mai citit una, alta despre energia feminină care presupune ”a fi”, iar despre cea masculină care presupune ”a face”. Adică … #doer. Și te-aș întreba cum te raportezi tu la ”a face”. Simți că este un dar să ai atâta putere? Sau uneori simți că ar ajuta mai mult pur și simplu să fii?
Nu aș vrea să fi altfel, mă împlinește să fac mai mult decât să visez, prefer să le îmbin armonios, dar având o finalitate practică pentru ceea ce imaginez. Cred ca e un dar fii și romantică, și pusă pe treabă și eficientă când îți pui asta în minte. În cazul meu, zi de zi😊.
Cum vezi acest joc de energii într-o relație de cuplu? Oare o femeie cu capacități trebuie să le țină mai ponderate în interacțiunea cu partea masculină?
Nu credeam asta, dar înaintând în vârstă am înțeles că e tare bună înțelepciunea de a gândi lucrurile înainte să te arunci impulsiv intr o direcția sau alta. A fi ponderată, inteligentă, nu supusă, e un avantaj. Cred, însă, în parteneriat.
Cum te relaxezi pe bune? Nu, a lucra pentru un proiect deoarece îți place nu intră în această categorie … 🙂
Călătorind, citind, făcând mișcare sau cântând la pian si bucurându-mă de familie . Natura, grădinăritul mă relaxează. Și admirația pentru diversele forme de arta sau frumosul care-mi fac sufletul să vibreze.
Cât de mult se regăsește în perspectiva ta ideea de ”pensie”? Adică la 70 de ani te vezi pur și simplu savurând viața?
Nu am de gând să ies la pensie prea curând, sunt atâtea de făcut! O să muncesc cu pasiune și la bătrânețe, dacă Dumnezeu va îngădui. 🙏
De ce ești #doer din punctul tău de vedere?
Pentru ca nu stau locului , mereu inovez, simt să construiesc , să fac, în loc să tac. Pentru că, pentru mine, nu există nu se poate!
***