Top mini serii Netflix, HBO și Disney pe care nu trebuie sa le ratezi vara aceasta
Unii ar spune că nu prea vizionează filme și seriale vara pentru că sunt ocupați să se bucure de natură cât mai mult. Nu-i contrazic, ba din contră, sunt de acord cu ei, dar serios acum, după o cină delicioasă pe o terasă cochetă, revii tot acasă, iar un serial scurt, fără să târâie o grămadă de sezoane după el ar putea să fie exact ce ai nevoie. Astfel că, doresc să-ți propun câteva mini serii Netflix, HBO Max și Disney pe care nu trebuie să le ratezi în această perioadă. O să-ți placă, te asigur!
Spy/ Master – HBO Max
Pe 19 mai au apărut primele două episoade din această mini serie de șase episoade extraordinar de bine scrise, susținute de niște actori extrem de talentați precum: Alec Secăreanu, Ana Ularu, Claudiu Bleonț, Elvira Deatcu sau Iulian Postelnicu. Producția este româno-americană, iar în fiecare vineri poți viziona câte un episod pe platforma de streaming HBO Max.
Mie nu-mi plac producțiile românești, filmele noastre nu mă inspiră deloc, mă lasă rece și nu pot viziona așa ceva. În schimb, frumusețea aceasta de serial m-a impresionat datorită modului în care este construit. Îmi place absolut tot, de la modul în care au filmat cadrele, la recuzita folosită, peisajele, locurile de filmare, jocul actoricesc… Alec, al cărui personaj, Victor Godeanu te intrigă instant și pe care vrei sau nu îl placi din prima. Apoi, Ana Ularu care o joacă pe Carmen o agentă de contraspionaj, comunistă convinsă care este pe urmele lui Victor, mâna dreaptă a soților Ceaușescu îl susține atât de frumos încât n-ai cum să nu apreciezi munca acestor profesioniști.
Povestea este cam așa: dictatorul român, Ceaușescu, cu precădere în ultima parte a vieții sale avea dese episoade de halucinații, era convins că peste tot în jurul lui sunt trădători (avea dreptate, nu-l contrazic), iar asta l-a transformat într-un lup care ataca fără milă pe oricine i se punea pata. În tandem, Godeanu dorește să scape de viața dublă (este ofițer KGB) pe care o duce și vrea să fugă cu familia în Statele Unite. Pentru prima dată în istorie un ofițer de rang înalt din blocul comunist caută să dezerteze în America, ceea ce reprezintă o lovitură grea sub centura sovieticilor. Astfel, cu ajutorul unui agent CIA și a unei foste iubite, Godeanu are o singură șansă să scape din România a lui Ceaușescu. În primele două episoade super antrenante Godeanu nu pare să aibă nicio scăpare, și totuși… Te las pe tine să descoperi personajele și întreaga poveste și să-mi spui ce părere ai despre serial.
Vikingii, Valhalla – Netflix
Dacă ai fost fan Vikingii a lui Travis Fimmel atunci n-ar trebui să-i ratezi pe acești vikingi, descendenții din Kattegat care doresc să pună în genunchi o întreagă Europa. Până acum, nimic nou, știm deja că vikingii sunt puși pe tâlhărit cetăți și întemeiat dinastii mai jos de Groenlanda, dar totuși, ce au aceștia “noi”, mai special? Ei bine, gusturile nu se discută, dar Valhalla îmi place mult mai mult. Fiind vorba de un sequel, acțiunea are loc la 100 de ani după Ragnar.
Mini seria conține două sezoane a câte opt episoade care vor trece extrem de repede, mai ales pentru fanii genului istoric. Acțiunea începe în Anglia, unde tensiunile dintre descendenții vikingilor (nordici sau „danezi”) și englezii nativi ating punctul culminant, nordicii vor nu sunt asimilați ușor de creștinism, astfel au loc ciocniri frecvente între politeismul pe care îl practică și noua credință predicată de creștini. Începutul seriei înfățișează masacrul de la Sf. Brice din 1002 și intenționează să se încheie cu sfârșitul epocii vikingilor, marcat de bătălia de la Stamford Bridge din 1066. O perioadă a istoriei care merită trăită pe micile ecrane, și deși fantezia scenariștilor este clară, un astfel de serial nu ar trebui ratat.
The Law According To Lidia Poet – Netflix
Încep să prefer din ce în ce mai mult producțiile europene și cum limba italiană sună atât de bine în urechile mele, cum aș putea să o ratez pe Lidia? Pe această domnișoară avocat, extrem de energică și ageră la minte am cunoscut-o nu de mult și trebuie să-i recunosc meritele. Este sârguincioasă, nu-i ca toate fetele din epoca ei, este independentă și o fire aventuroasă. Tocmai ce a intrat în barou și este pregătită să ajungă o avocată de succes într-o lume dominată de bărbați. Acceptă un caz provocator, o balerină este găsită moartă, iar mama suspectului o roagă să-i salveze băiatul. De aici, o adevărată pânză de păianjen este țesută de scenariști și magistral jucată de actori, și cum Lidia chiar a existat și nu este doar un personaj fictiv, mini seria italiană m-a intrigat. Astfel că, i-am dat o șansă și bine am făcut deoarece au fost șase episoade care au meritat întru totul atenția mea.
The Dropout – Disney +
Recunosc că la început n-am avut mare tragere de inimă să urmăresc cele opt episoade ale acestei serii, dar pentru că îmi place Amanda Seyfried am zis să-i dau o șansă. Motivul pentru care nu mi-am dorit foarte mult să vizionez miniseria i se datorează lui Elizabeth Holmes, un personaj contemporan nouă care a înșelat sute de mii de oamenii mințindu-i că vor fi vindecați de boli grave, oribile cum este cancerul, în schimbul unor sume impresionante de bani. Caută Theranos pe Google și vei înțelege despre ce vorbesc. Sunt foarte multe documentare despre Holmes, care mai nou va trebui să înfunde închisoarea pentru câtă lumea a înșelat.
Gurile rele, care nu sunt așa rele spun că a făcut doi copii tocmai pentru a înduioșa tribunalul scăpând de închisoare. Nu i-a mers, și cum foarte mulți psihologi s-au pronunțat în favoarea psihopatiei pentru doamna în cauză, serialul este chiar indulgent cu ea. Dar până una alta, mi-a plăcut și s-ar putea să-ți placă și ție. Și da, a fost pe Hulu, dar mai nou, producția poate fi văzută pe Netflix.
Andor – Dinsey +
Dacă îți place Star Wars ar fi păcat să nu urmărești cele 12 episoade ale producției semnată de Tony Gilroy, un regizor care face valuri la Hollywood în acest moment. Scriptul ne face cunoscută originea unuia dintre cele mai iubite personaje ale bine cunoscutei francize Star Wars, Cassian Andor, actorul Diego Luna.
Povestea este amplasată în primii ani ai Rebeliunii și descrie calea lui Andor spre a deveni unul dintre cei mai “străluciți” rebeli. Fiona Shaw o apreciată actriță irlandeză de teatru și Stellan Skarsgård, tatăl frumosului clanului Skarsgård întregesc un cast fenomenal, iar dacă ai poftă de Sci-Fi te rog foarte să nu ratezi serialul.
A treia zi – HBO Max
A treia zi este o miniserie de tip thriller-horror, creată de Felix Barrett și Dennis Kelly pentru HBO. A avut premiera în 2020 și zău, dacă nu mi-a dat mințile peste cap. Numai dacă clipești și ai impresia că ai pierdut din firul narativ. Producția este împărțită în trei părți interconectate. Prima parte denumită, „Summer” este regizată de Marc Munden și îl urmărește pe Sam (interpretat de Jude Law), un bărbat atras de o insulă misterioasă din largul coastei Angliei, unde întâlnește un grup de insulari dornici să-și păstreze tradițiile cu orice preț.
A doua parte a producției, „Autumn”, a fost difuzată în formatul unui eveniment live de douăsprezece ore pe insula din prima parte. Descris de producătorii spectacolului ca un „eveniment de teatru imersiv major”, segmentul live al spectacolului a fost difuzat într-o singură filmare continuă și are scopul de a permite adepților The Third Day să „inhabit the story as it happens”. Partea a doua ne-o prezintă și pe cântăreața Florence Welch, iar a treia parte a serialului, „Winter” o urmărește pe Helen (interpretată de Naomie Harris), o persoană din afară, cu voință puternică, care vine pe insulă în căutare de răspunsuri, dar a cărei sosire precipită o luptă teribilă unde totul ni se dezvăluie. Crezi că ți-am spus prea multe? Aproape că am tăcut, nu de alta dar, povestea este atât de captivantă, iar Jude Law atât de fain încât rezumatul meu nu are cum să acopere acțiunea.
Sharp Objects – HBO Max
Dacă ai citit cartea “Obiecte ascuțite” de Gillian Flynn atunci o să-ți placă această mini serie în care rolul principal i-a fost oferit unei actrițe dragi mie, și anume Amy Adams. Camille este un jurnalistă cu un trecut greu în spate și care trebuie să se întoarcă în orășelul copilăriei pentru a investiga moartea a două fete. De aici, începe un adevărat roller coaster atât pentru noi ca simpli spectatori, cât și pentru Camille care trebuie să-și ucidă proprii demoni și să facă tot ce poate pentru a supraviețui. De ce? Te las pe tine să descoperi.
The Undoing HBO Max
Așa cum te-am obișnuit, îți recomand încă un thriller psihologic bazat pe romanul You should have known de Jean Hanff Korelitz. N-am citit cartea, dar am văzut serialul și mi-a plăcut foarte mult. Miniseria îi are în distribuție pe Nicole Kidman și Hugh Grant, iar timp de șase episoade să nu te miri de ce te-a prins dimineața obosită și cu cearcăne sub ochi. Este genul de serial ce odată ai pus ochii pe el, nu-l mai scapi. Iar finalul este WOW!! 🙂
Queen Charlotte, A Bridgerton Story – Netflix
Pentru fanii Bridgerton, Queen Charlotte nu trebuie omisă din listă. Și nici prin cap nu-mi trece să fac o astfel de trădare, astfel că, te voi ruga, atunci când n-ai chef de nimic, dar parcă ai chef să faci ceva, dar totuși, preferi să mănânci niște înghețată și să nu-ți bați capul prea mult, să te uiți la regina noastră și la chipeșul ei rege. Mie mi-a plăcut, în două seri am dat gata serialul, dar recunosc că mi-a plăcut mai mult sezonul doi din A Bridgerton Story. Fiecare cu ce-i place, de cine îi place, eu o țin una și bună că George e tare frumușel și un adevărat heartthrob, iar tu urmărește serialul și dă-i o notă.
Așadar, dragă cititoare, tu ce seriale vechi sau noi incluzi în lista de comentarii? Te rog să ne spui și tu dacă dacă există mini serii printre alegerile tale pentru ca toată lumea să se poată inspira și de la tine.
Sursă foto: Unsplash.com
***
As mai adauga Love and Death pe HBO