Now Reading
24 de ore în Sölden…

24 de ore în Sölden…

… bineînțeles că este foarte puțin pentru câte poți face în această localitate din regiunea Ötztal, celebră pentru sporturile de iarnă. Pentru împătimiții schiului sau snowboardingului, este o destinație obligatorie cel puțin o dată. Dar eu cred că n-ai cum să te saturi de ea după ce îi simți gustul. Vei vrea să revii. Pun pariu.

Am ajuns la Sölden de două ori până acum. Prima dată, în plin sezon. Poți citi aici cum a fost. Era firesc să găsesc zăpadă din plin, toate lifturile funcționale, restaurantele pregătite cu preparate tot mai sofisticate.

A doua oară, a fost anul acesta, cândva pe la jumătatea lunii aprilie… Da, ai citit bine. În aprilie mă dădeam pe pârtiile unuia dintre cele mai cunoscute domenii de ski din Alpi. Și mă bucuram de aceleași servicii și condiții ca în lunile de vârf.

OK, sunt sigură că nu vei veni la Sölden pentru o singură zi, dar eu îți voi face astăzi un plan de acțiune testat, cu moduri în care îți poți organiza o zi din vacanța petrecută la Sölden. Simple as that!

08:00 – mic dejun
Am stat la hotelul AquaDome Längenfeld, cunoscut în special pentru cel mai modern complex de băi termale. Un adevărat paradis pentru cei care iubesc spa-ul.

La bufetul de mic dejun găsești orice îți trece prin cap. Personal, prefer dimineața un terci de ovăz călduț, cu fructe și semințe. Îmi dă suficientă energie ca să rezist pe schiuri până la masa de prânz.

08:30 – 08:45 plecarea spre Sölden (la aprox. 13,8 km distanță) la stația de telecabina Gaislachkoglbahn. De aici ai mai multe opțiuni de trasee pe care să le alegi în funcție de timpul și distanța pe care vrei să le parcurgi pe schiuri. Dar nu sunt chiar orice fel de trasee ci unele duse la superlativ.


Alintate BIG3, Gaislachkogl (3058 m), Tiefenbachkogl (3250 m) și Schwarze Schneid (3340 m) sunt cele trei vârfuri de peste 3000m conectate între ele printr-un sistem modern de teleschiuri. Pe fiecare dintre aceste vârfuri vei putea să savurezi panorame absolut geniale.

Să le luăm pe rând:

Gaislachkogl – chiar lângă stația gondolei cu același nume, sus pe munte, vei da peste o construcție modernă de sticlă. Este IceQ, restaurantul gourmet în care s-a filmat o parte din James Bond SPECTRE, cu o terasă care îți oferă o priveliște de 360 grade. Pur și simplu îți taie răsuflarea! Acesta este platforma la care ajungi cel mai repede din vale.

Panorama Footbridge Tiefenbach – este un pod suspendat, acoperit cu sticlă, cu o lungime de 20m deasupra abisului. Cerul este atât de aproape, încât vei încerca să-l atingi.
Natural Platform Schwarze Schneid – 90m mai sus de gondolă vei găsi o platformă circulară, făcută din lemn. De jur împrejur doar cerul și zăpada. Iar panorama include munții Dolomiți și vârful Zugspitze (cel mai înalt munte din Germania, la o distanță de 100km)

13:00 – 14:00prânzul la restaurantul Gletschertisch pe ghețarul Rettenbach. După atâta mișcare este inevitabil să nu ți se facă foame.

DCIM100MEDIADJI_0052.JPG

Cât sunt pe pârtie, nu prea simt senzația, dar brusc nu mai am energie și știu că a sosit momentul unei mese calde. Din meniul care include preparate internaționale și tradițional tiroleze o să-ți fie greu să te decizi. Totul sună și arată excepțional. Ce am mâncat poți vedea aici.

14:00 – 16:30 – pe schiuri înapoi în vale, în stația de unde un bus te va duce direct la hotel.

17:00 – 19:00 – Oboseala fizică își spune cuvântul după o zi intensă de ski, dar o sesiune de yoga, care include mișcări de stretching, este miraculoasă. Sala de fitness din hotel este super dotată, deci dacă nu poți fără antrenament de forță, ia-ți cu încredere echipamentul.

See Also

Iar după yoga știi ce merge absolut genial? O sesiune sau chiar două de saună adevărată. Un sfert de oră de relaxare într-una dintre piscinele suspendate în aer liber. Eu îți spun… nu vei vrea să mai pleci. Atât doar… cei pudibonzi s-ar putea să aibă o mică problemă. Totul este Nacktbereich (caută în dicționar ☺).

 

19:30 – 21:00 – cina din restaurantul hotelului este alcătuită de fiecare dată din bufet de salate (toate frunzele care-ți pot trece prin cap, toppinguri și dressinguri), antreu, supă, fel principal la alegere (inclusiv pentru vegetarieni) și desert… ospăț în toată regula.

Dacă ai senzația că mai ai energie și pentru alte activități, ești liber la program. Aducându-mi aminte de toate acestea, m-a cuprins așa o stare de bine și ușoară moleșeală, de parcă aș fi trăit chiar azi cele descrise mai sus. Atât de vii le am în minte. Și abia aștept să le repet. Mai este doar puțin până în ianuarie… Austria, here I come!!!

***

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top