Now Reading
Cum să-ți dai seama dacă partenerul te iubește cu adevărat

Cum să-ți dai seama dacă partenerul te iubește cu adevărat

Poveștile cu Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana nu mai sunt actuale în secolul XXI. Nici Bonny și Clyde, faimoșii răufăcători americani nu sunt un exemplu demn de urmat, ci din contră. Și totuși: ce este dragostea?

Când l-am cunoscut prima oară pe iubitul meu, un roi de „albine amețite” parcă mi-au înțepat pântecul. Ciudată senzație, mi-am zis! Iar semnele că am fost vizitată de Cupidon nu au întârziat să apară. Când mă întâlneam cu el, palmele îmi transpirau instant, mă înroșeam mai ceva ca un homar opărit și brusc aveam nevoie de ventilație (noroc cu aerul condiționat). Voiam să știu cât mai multe lucruri despre el, așa că nu de puține ori mi-am „nenorocit” bunele prietene cu povești doar și despre EL. 

Orice ocazie era bună să-l aduc în discuție, iar când nu vorbeam despre el, cu siguranță mă gândeam la el. Apoi, dacă asta nu-i dragoste, atunci ce este? Sunt convinsă că scurta mea relatare îți este familiară. Cu toții ne-am îndrăgostit la un moment dat și tare frumos a fost. În schimb, este o mare diferență între DRAGOSTE și IUBIRE.

Dragostea este puternic bazată pe hormoni. Creierul nostru este atacat de feniletilamină care produce starea de visare. Specialiștii susțin că dragostea este declanșată de niște criterii specifice din subconștientul uman. Astfel, vrem ca partenerul să aibă niște trăsături specifice. Poate vrem să fie blond, să fie doctor, să facă sport și să cânte la chitară. Din păcate, trebuie să te anunț că aceste criterii sunt egoiste, au legătură cu ce îți aduc ție fericirea și modul cum o percepi tu. Nu au legătură cu iubirea autentică. Aceasta apare după ce amorțeala dragostei și-a pierdut efectul. Iubirea nu înseamnă atașament, orgoliu sau egoism. Poate îți vei da seama mai bine așa:

Dragostea spune: Te iubesc, deci vreau să-mi aduci fericire.

Iubirea spune: Te iubesc, așa că vreau ca tu să fii fericit/ă indiferent dacă ești cu mine sau nu.

Iubirea este opusul egoismului. Iubirea autentică nu ține cont de propria-i valoare pentru că binele suprem al omului iubit îi este valoare. Iubirea sinceră înseamnă să-i dorești tot binele din lume, chiar dacă acest bine nu ești tu. E greu de pătruns în intensitatea emoției denumită iubire și este și mai greu să o simți, la modul autentic. Dar nu imposibil, atâta timp cât renunți la EU, la atașamente și cauți adânc, în trecut, răspunsuri la durerile tale. Este un proces amplu, dar care te curăță și îți dă voie să găsești în calea ta partenerul potrivit.

De aceea, azi vreau să discut despre cum ne dăm seama când partenerul te iubește sincer și de ce este important să fim alături de oameni autentici și care simt emoții reale pentru noi.

Complet incomplet

O relație care creează ideea că te poți simți complet prin cel de lângă tine, este sortită eșecului. Dacă partenerul se așteaptă de la tine să-i întregești viața, o să aveți parte de multe provocări în relație. Iar schimbul este reciproc.

Dacă intri într-o relație imaginându-ți că bărbatul acela îți va rezolva problemele ești într-o mare eroare. Ca să începi o relație de iubire sănătoasă trebuie să renunți la bagajele trecutului, nu-i așa?

Observă dacă partenerul tău trăiește nostalgia trecutului, dacă poartă încă cu el relații eșuate și păstrează un anumit tipar feminin la care nu vrea să renunțe. De altfel, fii cu ochii în patru în ceea ce privește proiecția celuilalt asupra ta. Când ne îndrăgostim, de cele mai multe ori proiectăm propriile idealuri și fantezii asupra partenerului. Iar când filmul regizat în minte nu ne aduce Oscarul, descoperim un alt om diferit de cel imaginat de noi. Iubirea adevărată vede dincolo de măști, de imaginație, de dorințe. 

Omul care te iubește sincer nu te va ține captivă în universul propriu, va știi că nu ești soluția la dificultățile vieții. Te va iubi pentru cine ești tu, nu pentru cine vrea el să fii!

Acceptare

Dacă partenerul te iubește sincer vrea să fii fericită. Iubirea curată este un manifest personal pentru ca cel iubit să crească încontinuu, să experimenteze plenitudinea vieții, să fie cea mai bună versiune a sa.

Omul care te iubește necondiționat va fi cel mai mare fan al tău. Nu te va descuraja și te va lăsa să-ți îndeplinești visurile fără urmă de egoism sau competiție. De multe ori, sentimentul competiției se face simțit în viața de cuplu, înecând iubirea adevărată care nu cunoaște astfel de emoții. Într-o relație de cuplu, esențial este să te simți bine în pielea ta, deoarece acceptarea defectelor celuilalt întăresc legătura de iubire.

See Also

Toleranța conflictului

Psihoterapeuta româncă Domnica Petrovai, în cartea „Iubește și fii iubită” discută despre incapacitatea cuplurilor de a face față disconfortului. O relație fără certuri nu înseamnă că este o relație sănătoasă. Acesta este un simplu mit. Este esențial să observi modul de manifestare, mai exact de anduranță al partenerului. Dacă la prima ceartă o ia la goană pune-ți un semn de întrebare.

IUBESTE SI FII IUBIT(A). (APROAPE) TOTUL DESPRE RELATIA DE CUPLU
DOMNICA PETROVAI

Inabilitatea de a accepta disconfortul duce la critica partenerului. Duce la destabilizarea relației pentru că tocmai, momentele tensionate clădesc un fundament stabil. Încercările și provocările prin care treceți vă lămuresc asupra felului vostru de a fi, asupra modului în care comunicați și a generozității pe care o manifestați unul față de celălalt.

Dacă simți că sunt neclarități între voi și undeva se produce o ruptură, comunică sincer. Cine te iubește cu adevărat, va avea urechi să audă, ochi limpezi să (te) privească și minte să înțeleagă. Mai mult decât atât, inima lui va empatiza cu tine și va căuta soluții oricând, oriunde, mereu.

„Dacă tu ești o pasăre sunt și eu o pasăre”, spunea Noah personajul principal din filmul „The Notebook”.

 

Sursă foto: Pexels

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top