Now Reading
Cum îi spui “te iubesc” fără cuvinte

Cum îi spui “te iubesc” fără cuvinte

Iubirea este… un cuvânt simplu. La prima vedere. Dar când începi să o descoși dincolo de litere, oho, deschizi ditamai cufărul de complicații. Iubirea este provocatoare și frumoasă. Schimbătoare. Uneori, neînțeleasă. De fapt, sunt destul de convinsă că nu îți ajunge o viață întreagă pentru a o înțelege pe deplin. Și nici nu e nevoie, până la urmă, ăsta e și farmecul ei! – Da, v-ați prins, sunt foarte înțeleaptă astăzi!

Ce îmi place mie cel mai mult la iubire este că nu are nevoie de prea mult pentru a fi „hrănită”. Se simte chiar și în cele mai mici gesturi, atingeri, priviri. N-are nevoie de cuvinte, chiar dacă, recunosc, un „te iubesc‟ nu strică niciodată… Însă astăzi nu e vorba despre cuvinte. Ci despre fapte. Pentru că, de-a lungul timpului, au fost câteva lucruri mărunte care mi-au făcut inima să bată mai tare ca de obicei. Care m-au făcut să mă simt fericită și să zâmbesc. Să iubesc. Pur și simplu.

Prin urma, dacă vrei și tu să-i spui celui/celei drag/dragi că îl/o iubești…

  • Ascultă-l/ascult-o în momentele în care are nevoie de tine. A trecut printr-o zi proastă la birou? Se simte copleșit/ă de anumite situații? Oferă-i atenția și susținerea pe care și le dorește, în mod necondiționat, pentru că asta e una dintre cele mai importante dovezi ale iubirii tale. Uneori, nici măcar nu e nevoie să îi spui ceva, ci doar să îi fii alături acolo, să știe că poate conta pe tine. Comunicarea este una dintre pietrele de temelie ale unei relații sănătoase, însă, adesea, comunicarea nu înseamnă că amândoi trebuie să vorbească, ci că unul trebuie să vorbească, să se descarce, iar celălalt să asculte activ, să privească în ochi, să țină de mână sau să îmbrățișeze. 

 

  • Îndeplinește-i o dorință pe neașteptate, oricât de mică sau de mare ar fi. Să spunem că își dorește foarte mult să ajungă într-un anumit loc (fie el restaurant, oraș, parc, muzeu, ORICE), dar nu a reușit niciodată să se organizeze în acest sens. Ei bine, nu mai aștepta, ia biletele sau urcați-vă în mașină și petreceți o zi împreună: cu siguranță se va bucura enorm să vadă că ai acordat atenție dorinței sale și că ai făcut astfel încât să se întâmple! Sau poate vrea un anumit lucru, un album, o plantă, un gadget lansat recent, dar nu îl mai găsește pe nicăieri – cum ar fi să-l găsești tu și să-i faci o surpriză? Astfel de mici bucurii sunt cele mai frumoase dovezi de ”te iubesc”!

 

  • Gătește-i ceva bun! Nu o spun pentru că aș fi eu gurmandă, însă dragostea chiar trece prin stomac. Și vă zic că nu e sentiment mai plăcut decât să ajungi acasă, după o zi grea, stresată că trebuie să mai și gătești pentru un batalion de băieți (bine, exagerez și eu, am doar 3 acasă :D!), și să găsești masa pusă! Să poți să te relaxezi în voie alături de cel drag. Neprețuit.

 

  • Oferă-i ajutorul, formați o echipă inclusiv pe plan profesional. Relațiile funcționează excelent atunci când ambii parteneri își canalizează energia în aceeași direcție. Sigur, cred foarte mult în individualitatea fiecărei persoane, în lucruri făcute pe cont propriu, în timpul petrecut doar cu sinele, însă mai știu și că atunci când îl ajuți pe cel drag sau când el o face pentru tine, se aprind niște scântei care fac ca treaba să se întâmple ca la carte! Ca să nu mai spun că e o foarte bună ocazie de a petrece timp împreună, dar și un gest extraordinar de iubire – rețetă testată și confirmată de mine personal!

 

  • Fă-i complimente și flirtează în fiecare zi. Nu contează că sunteți împreună de o lună, un an sau zece, momentele acestea de romantism și încurajările ar trebui să fie o constantă în viața de cuplu, mai ales că sudează enorm relația și contribuie la păstrarea intimității și a încrederii în celălalt. 

 

  • Participați la activități împreună. Da, aceste activități la care puneți amândoi umărul sunt o dovadă de iubire. Iar partea bună e că sunt atâtea din care puteți alege. Poate fi orice: sport, ieșiri cu prietenii, ieșiri în diverse locuri, cursuri împreună, pescuit, fotografiat… important e să fiți amândoi și să cultivați aceste momente împreună.

 

See Also

  • Acceptă compromisul. Da, știu, nu e niciodată ușor să lași de la tine, cunosc sentimentul, aproape că pare o înfrângere. Însă compromisul e un element de bază în orice relație sănătoasă, e o manifestare a iubirii pe care i-o porți celuilalt, o dovadă că poți pune relația voastră mai presus de micile diferențe. OK, poate că tu nu ai chef să ieși în weekend și vrei să lenevești pe canapea, cu o carte în brațe, dar el chiar va aprecia dacă îl însoțești și ții cont de dorințele sale. Iar data viitoare, fii convinsă, va face același lucru pentru tine!

 

  • Nu îți neglija relația, fă din ea o prioritate. Iubirea se transformă într-o rutină obositoare, în ceva ce seamănă cu o corvoadă atunci când nu mai primește atenție și nu i se mai acordă timpul meritat. Oricât de multe planuri, griji, muncă și lucruri ai avea pe cap, nu lăsa să treacă zilele fără atenție, fără gesturi de afecțiune față de partenerul tău, fără să simtă că este cea mai importantă persoană din viața ta. Fără să îi arăți că ”te iubesc” se mai și subînțelege. 

Voi? La ce alte trucuri recurgeți pentru a spune TE IUBESC fără cuvinte?

Foto: outnow.ch

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top