Now Reading
Cuvinte romantice pe care să le spui femeii din viața ta, fără să fii siropos.

Cuvinte romantice pe care să le spui femeii din viața ta, fără să fii siropos.

Acum să nu-ți imaginezi că va reacționa ceva gen: ”vaaai, ce frumos din partea ta! Îți mulțumesc pentru ce mi-ai spus și îți sunt recunoascătoare veșnic!”. Nu, nu despre asta este vorba (pentru că așa ceva este lingușeală)! Reacția va fi una subtilă, în interior, și se va reflecta în comportamentul și faptele femeii din viața ta. Se va simți apreciată, importantă și iubită. Sunt formule aparent simple dar care au un impact mai mare decât ți-ai putea imagina. Pentru că mintea femeii este atentă la toate semnalele pe care le transmiți. Și la toate vorbele pe care le spui. Mai ales la vorbe… 

… da, majoritatea femeilor sunt sensibile la vorbe, pentru că de-aia vă funcționează vouă ”vrăjeala”. Așa că pe lângă gesturi romantice pe care le poți face pentru partenera ta, există și o serie de cuvinte romantice pe care să le spui femeii din viața ta, fără să fii siropos. Ele funcționează la fel de bine în orice fel de cuplu, fie el la început, fie o relație de lungă durată. Mare atenție, folosește-le doar dacă ai sentimente pentru femeia căreia i le adresezi. Altfel e doar păcăleală… și nu despre asta este vorba aici. 

Așadar, here I go!

Te apreciez.

Este o formulă mai puternică uneori decât cuvântul magic despre care am mai scris, ”mulțumesc”. De ce? Pentru că a aprecia pe cineva presupune că nimic din ceea ce face nu trece neobservat. Este ceva mult mai personal.

Îmi pare rău.

Nu este vorba despre scuze și justificări. Este un mod de a transmite femeii din viața ta că îți pasă de ea, că realizezi că uneori ești om și greșești și că sentimentele ei nu-ți sunt indiferente.

Suntem o echipă.

Într-un cuplu există și certuri, care par să îi plaseze pe cei doi în tabere opuse. Ideea e că într-un parteneriat țelurile trebuie să fie comune și în beneficiul ambilor parteneri. Cu o astfel de formulă îi vei aminti femeii din viața ta că sunteți împreună și nu unul împotriva celuilat. Și uite așa nu vor exista nici țipete. 🙂

Nu știu ce să fac.

Să rămânem un pic la capitolul discuție în cuplu. Se întâmplă la orice casă. Iar de cele mai multe ori se merge pe variante extreme: dezacord total și contradicție până-n pânzele albe sau fiecare se retrage în propria cochilie. Când recunoști că nu știi cum să soluționezi o dispută, deja este un mod de a spune că tot împreună se poate găsi rezolvarea.

Îmi poți explica, te rog, asta?

Uneori când povestim lucruri despre noi nu suntem suficient de clari și interlocutorul nu înțelege de fiecare dată ce simțim. Din situația aceasta se pot naște conflicte și nemulțumiri și frustrări. Așa că cel mai bine este să ceri explicații suplimentare dacă ceva este neclar. Iar partenera se va simți importantă în viața ta pentru că ești dispus să o asculți și să o înțelegi. 

Te pot ajuta cu ceva?

Pe cuvânt că astea se numără printre cele mai bune cuvinte pe care le poți rosti și printre preferatele mele. Dar are valoare doar dacă este sincer formulată întrebarea. Astfel vei oferi exact senzația de siguranță de care orice om are nevoie. 

Ești my best friend (am pus în engleză pentru că pare mai bine decât prietena mea cea mai bună)!

Personal nu simt vreo tresărire la această dezvăluire (pentru că nu prea cred în prietenie sinceră între un bărbat și o femeie). Dar am auzit că în multe cupluri relația de prietenie este înaintea multor alte aspecte. Dar spune-i așa ceva doar dacă simți cu adevărat că este real.

Mă gândeam la tine.

Este un text perfect de un mesaj spontan care poate veni la momentul oportun în mijlocul unei zile agitate. Va genera cu siguranță un zâmbet la celălat capăt al liniei. 🙂

Am văzut asta și m-am gândit la tine.

Pot fi flori (clișeu) sau poate fi chiar ceva ce ești sigur că i-ar plăcea. Un cadou surpriză este tot timpul o bucurie pentru o femeie. 

Poftim un pahar cu apă.

See Also

Un gest mic, dar care arată că te preocupă starea de bine a partenerei. 🙂 Sigur se va bucura, mai ales că mai niciodată nu consumăm suficientă apă, iar noi, femeile, avem nevoie de hidratare pentru păr, ten, unghii… că astea vă plac și vouă la noi. 🙂 Am deviat… 

Ia tu ultima bucățică/felie de pizza/porție.

Trebuie să recunosc că nu sunt atât de generoasă cu mâncarea mea, așa că mă impresionează de fiecare dată când soțul meu face acest gest. Și îl face des. Iar asta este o formă superbă de altruism. Mulțumesc!

Ești deșteaptă/ai simțul umorului/ești pe fază

… și mai gândește-te și tu la complimente care să nu aibă legătură cu fizicul. Femeile primesc, în general, complimente pentru cum arată, dar o femeie care are mult mai multe de oferit decât un aspect frumos va dori să fie apreciată și pentru mintea și sufletul ei. Așa că descoperă-i particularitatea, talentul, ceva ce o face specială și spune-i că apreciezi asta la ea.

Ești foarte frumoasă. 

Am zis că femeile primesc frecvent complimente legate de aspectul fizic. Dar sunt momente în care un simplu, clar și fără conotații sexuale ”ești foarte frumoasă”, surprinzându-i privirea, o poate topi. 

Deci dacă tot este martie, luna femeii, poți să nu te gândești numai la cadouri scumpe care îți dau bătăi de cap (o să revin zilele astea cu un articol și pe acest subiect), ci și la cuvinte romantice pe care să i le adresezi femeii din viața ta, fără să fii siropos și care să-ți câștige multe puncte în sufletul ei.

P.S.: acest text este inspirat din viața reală și cuvintele romantice propuse oferă rezultate garantate. 🙂 

P.P.S.: fiul meu cel mare, Marc, mi-a adus de 1 martie un mărțișor, forțat mental de tatăl lui. Și mi-a zis ușor nervos ”uite, ți-am luat un mărțișor, am dat 10 lei pe el, o să-l porți maximum o zi. Un te iubesc cred că este mult mai valoros.” Beat that!

*** 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top