Now Reading
3 pași pentru a te iubi mai mult

3 pași pentru a te iubi mai mult

Nu poți pur și simplu să-ți spui „Gata, acum am decis să mă iubesc mai mult!” și să te aștepți ca fraza asta să funcționeze ca o formulă magică. Nu există metode instantanee prin care să te iubești mai mult. Acțiunile tale sunt motorul, ele pun totul în mișcare; contează foarte mult ce decizi să faci ca să ajungi, pas cu pas, să te iubești mai mult. E nevoie de timp și de mici schimbări. Degeaba îți spui că vrei să te iubești mai mult dacă îți lași tot timpul nevoile pe ultimul loc, dacă nu ai relații care să te împlinească emoțional, dacă te judeci constant și te blamezi pentru ce ai făcut în trecut.

Iată 3 pași care te vor ajuta să ai o relație mai bună cu tine însuți și, prin urmare, să te iubești mai mult.

1. Ai grijă de relația cu propria persoană

Cred că o relație bună cu tine însuți e piatra de temelie pentru a te iubi mai mult. În fond, dacă nu ne iubim pe de-a-ntregul pe noi înșine, cum putem să-i iubim cu adevărat pe cei din jurul nostru? Și de-asta contează foarte mult cum ne raportăm la propria persoană.

  • Iartă-te!

Cu siguranță toți avem anumite așteptări de la noi înșine. Și ne judecăm pentru că am fi putut proceda mai bine într-o anumită situație, pentru că am fi putut lua o decizie mai bună. Dar nu poți da timpul înapoi ca să-ți schimbi alegerea, nu? Așa că, din punctul ăsta de vedere, nu te ajută să te învinovățești, să ai păreri de rău, remușcări și regrete. Nu ești perfect, e normal să faci uneori greșeli. Important e să înveți de pe urma alegerilor nefericite și, în felul ăsta, să iei pe urmă decizii din ce în ce mai bune.

În plus, probabil la momentul respectiv tu chiar ai încercat să iei cea mai bună decizie. Pe baza cunoașterii și a informațiilor pe care le aveai la dispoziție, desigur. Dacă ulterior ai ajuns să crezi că ai ales greșit, asta e pentru că, între timp – tocmai prin alegerea făcută – ai căpătat noi forme de interpretare și ai ajuns să vezi imaginea de ansamblu. Prin urmare, să nu fii prea dur cu tine, iartă-te!

  • Petrece timp cu tine însuți

Cred că de multe ori suntem atât de prinși cu tot felul de probleme și responsabilități ale vieții de adult, încât nu mai alocam timp doar pentru noi. S-ar părea că mereu apare ceva important de rezolvat, mereu e nevoie de noi, mereu suntem pe fugă. Încearcă să rezervi în fiecare zi puțin timp special pentru tine. Timp în care nevoile și dorințele tale să fie pe primul loc. Du-te la o plimbare, uită-te la un film, scrie într-un jurnal. Sau orice activitate care te-ar putea ajuta să-ți limpezești mintea și să-ți relaxezi corpul. Echilibrul interior este important.

De mare ajutor ar fi să vorbești zilnic cu tine. 5-10 minute, în oglindă. Ca să vezi dacă nu cumva, prins până peste cap în acest du-te-vino al vieții de zi cu zi, ai uitat să ai grijă de tine și să-ți rezolvi conflictele interioare.

  • Spune-ți că te iubești

Serios, încearcă chiar acum! Spune-ți cu voce tare numele și că te iubești. O să vezi că nu e chiar așa ușor cum pare. Dacă ai simțit că nu a fost o declarație autentică față de propria-ți persoană, dacă nu ai simțit până în măduva oaselor adevărul din spatele acestor cuvinte, dacă nu ai crezut din inimă că te iubești, înseamnă că mai trebuie să lucrezi la relația cu tine. Încearcă să-ți faci declarația asta în fiecare zi. Durează nu mai mult de 2 secunde. La un moment dat, dacă faci și puțină introspecție în prealabil, o să ajungi în sfârșit să te crezi când îți spui că te iubești.

See Also

2. Cultivă relații de calitate cu cei din jur și hrănește-te din interacțiunile pe care le ai.

Fiecare dintre noi are nevoie (în doze mai mici sau mai mari) de socializare. Relațiile cu cei din jurul nostru contribuie la dezvoltarea noastră și ne pot ajuta să înflorim pe toate planurile. Și, cu siguranță, au un aport foooarte mare în modul în care ne vedem pe noi înșine și cât de mult ne iubim. Ne simțim mai bine când ajutăm sau încurajăm pe cineva ori când comunicăm deschis și colaborăm cu ceilalți. Împreună e cuvântul cheie aici. Se creează o conexiune care vă e benefică amândurora. De câte ori nu ți s-a întâmplat să nu te simți tocmai bine, dar să ieși în oraș cu un prieten și asta să-ți schimbe starea de spirit? Relațiile de calitate te ajută să te iubești mai mult. Așa că râzi cât de mult poți, joacă-te cât de des ai ocazia (în fond, nu e bine să ne luăm tot timpul în serios) și împarte cu cei din jur – în mod autentic – experiențele prin care treci. Și o să vezi că percepția asupra propriei persoane o să se schimbe în bine.

3. Stabilește valorile și principiile după care să-ți ghidezi viața

Odată ce stabilești care sunt valorile și principiile după care vrei să-ți ghidezi viață, îți va fi mai la îndemână să rezolvi conflictele fără să fii măcinat pe urmă de regret, să te raportezi la cei din jur fără să fii constant preocupat de modul în care vei fi perceput, să acționezi fără să-ți pui tot timpul alegerile sub semnul întrebării. E ca o busolă după care îți ghidezi viața și îți dă încredere în tine că, indiferent din ce direcție sau cât de tare ar bate vântul (a.k.a. problemele și grijile de care nimeni nu e scutit), tu știi ce ai de făcut. Te face să fii împăcat și mulțumit de tine însuți. Și de aici până la a te iubi mai mult e doar un pas, care se face de la sine, vine natural.

Ca să închei, de când ne naștem și până la sfârșitul vieții suntem, într-o formă sau alta, în căutarea propriei fericiri. Nu putem trăi în pielea altcuiva, nu putem fi altcineva. Și atunci cred că cel mai bine este, pentru noi și pentru cei din jurul nostru, să ne iubim mai mult.

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top