Now Reading
9 femei stilate din România pe care sigur le știi. Iar dacă nu, ar fi bine să o faci.

9 femei stilate din România pe care sigur le știi. Iar dacă nu, ar fi bine să o faci.

Am scris recent un articol despre secretele femeilor stilate și am observat că a fost de mare succes. Asta, coroborat cu faptul că azi am dat o comandă de cizme la Ginissima pentru care m-am inspirat de la Corina Bârlădeanu purtîndu-le, am realizat că este nevoie de repere de stil. Este nevoie să ne uităm la unele femei și să ne inspirăm de la ele. Uneori, până la formarea propriului stil, este chiar necesar modelul copy/paste. Nimic rușinos în asta, atunci când ceea ce copiezi este valoros. Și da, există femei stilate în România. Aș fi generoasă să spun că multe, dar sunt suficiente ca să ne putem seta modele. 

Așa că în articolul de astăzi vreau să vă las pentru inspirație 9 femei stilate cunoscute din România, conform gustului meu. Sigur, știu femei extrem de stilate dar care nu sunt persoane publice. Însă pe acelea mi-ar fi mai greu să vi le las în imagini. Așa că mă voi referi la femei cunoscute (nu neapărat vedete), profesioniste în domeniul lor de activitate și la care găsesc tot timpul ceva ce să îmi stârnească interesul în ceea ce înseamnă stilul. Am încercat să le fac un scurt portret stilistic, iar deși sunt foarte diferite, ceea ce au aproape toate în comun sunt bijuteriile bine alese, coafuri îngrijite, machiaj minimal și decență. 🙂

Corina Bârlădeanu, fondator & CEO 2 Active PR

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Corina (@corina_barladeanu)

Dacă tot am menționat-o pe Corina Bârlădeanu în preambulul articolului, voi începe chiar cu ea. Corina este fondatoarea agenției 2 Active PR, are o bogată experiență în industria publicității și a PR-ului, este o femeie cultă și foarte frumos educată și, fără doar și poate, este una dintre cele mai stilate femei din România. O cunosc de când aveam 17 ani, când am participat împreună la un shooting, și încă de atunci m-a impresionat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Corina (@corina_barladeanu)

Stilul Corinei s-a rafinat în timp, dar în toată evoluția ei nu cred că am văzut-o vreodată prost îmbrăcată. Nu, nici măcar când este cu băieții ei în parc sau la munte. Este clasic-feminină, un pic sexy dar tot timpul foarte actuală. Și ceea ce mai apreciez mult la stilul ei este că știe să asocieze culori și imprimeuri – iar asta este o artă greu de stăpânit! 🙂

Mirela Bucovicean, Molecule F

Mirela este fondatoarea platformei Molecule-F, care a adus pentru prima oară în România designul românesc în online. Este un antreprenor cu vocație, având experiență în fashion, publicitate, imobiliare și artă. Cu siguranță uit eu câte ceva din ce face ea, pentru că face multe. Chiar este o #SheDoer. În plus, se îmbracă MI-NU-NAT! Nu de puține ori am întrebat-o de unde și-a achiziționat o poșeta, o bijuterie sau o rochie. Și de multe ori m-a surprins prin faptul că erau fie design românesc, fie erau piese vintage sau ceva deloc costisitor dar care pe ea păreau de la designeri de nișa cu pretenții.

Mirela este clasică la bază dar cu un twist îndrăzneț semnificativ, uneori un pic excentrică dar foarte bine stăpânit stilul, care mie-mi place foarte mult. Și nu de ieri, de azi, ci de vreo 20 de ani, de când ne știm.

Domnica Mărgescu, stilist & founder Aparterre

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domnica Margescu (@domnicamargescu)

Și pe Domnica o cunosc parcă de o viață, pentru că am fost colege de liceu. Dar dacă pe vremea aceea nu dădeam prea mare importanță ideii de stil, nu-mi amintesc cum era ea atunci. Însă de când am ”întâlnit-o” în calitate de stilist ELLE, i-am urmărit creativitatea profesională dar și personală. Domnica știe să fie clasică dar very fashionable în același timp. Și chiar dacă este înconjurată de tot ceea ce este ”la modă”,  eu nu am perceput-o niciodată ca pe o victimă a modei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domnica Margescu (@domnicamargescu)

De cele mai multe ori se bazează pe asocieri de alb/negru, bej, gri, este o purtătoare înfocată de jeans foarte cool, ponderați de o cămașă impecabilă albă sau un sacou structurat. Are o abordare vestimentară androgină dar pe care știe foarte bine să o ”îndulcească” fix cât trebuie.

Lica Popescu, consultant fashion & founder The Fine Line

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lica Popescu (@licapopescu)

Lica este nouă în lista mea de repere de femei stilate și pentru că nu ne cunoaștem de foarte mulți ani. Dar de când am întâlnit-o, m-a fascinat. Aș putea spune că este cea mai pe trend dintre toate doamnele menționate, dar asta fără să pară forțat. Este foarte creativă, are un bun simț al proporțiilor și al asocierilor de culori și texturi și, cel mai bine aș spune, se pricepe la accesorizare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lica Popescu (@licapopescu)

Este unul dintre oamenii cu care mă sfătuiesc cu mare încredere atunci când vreau să fac o achiziție mai costisitoare. Nici nu vă imaginați de la câte cheltuieli aiurea m-a salvat! 🙂 Dar acest lucru este și parte din demersul ei cu The Fine Line, prin care oferă servicii de personal style, shopping și sfaturi punctuale celor care au nevoie într-un anumit moment de așa ceva sau care vor să își completeze tabloul general și pe parte estetică.

Albertina Ionescu, prezentator & realizator tv

Fosta mea colegă de televiziune este un om foarte muncitor și de bun simț. Este mai tot timpul cu zâmbetul pe buze și are de fiecare dată un cuvânt frumos pentru cei din jur (nu la modul lingușeală). Este delicată și se îmbracă impecabil. O adeptă a liniilor clasice, culorilor neutre, o veți vedea feminină și elegantă în orice context. Albertina se îmbracă frumos, de multe ori de la branduri mass market, fiind un bun exemplu că nu este tot timpul despre cât plătești pentru haine și că omul dă valoare unei ținute.

Nu face artificii stilistice – nici nu trebuie, așa că este, din punctul meu de vedere, cel mai ușor de urmat și învățat.

Camelia Șucu, președinte Crucea Roșie România & fondator ClassIN (Natuzzi)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Camelia Sucu (@cameliasucu)

O doamnă care are un loc special în sufletul meu și care a avut un rol important în anumite aspecte din dezvoltarea mea. Prin ea am intrat în contact cu două elemente esențiale fără de care nu mă imaginez acum: alergatul și brandul Max Mara. Am început să alerg pentru că am văzut și am auzit la ea. Am devenit fan și client Max Mara după ce am primit de la ea o superbă eșarfă neagră de mătase și catifea (pe care încă o mai am).

Camelia este o doamnă de poveste și de stil. Deși nu se regăsesc deloc în categoria minimalistă, ținutele ei sunt tot timpul de enorm de mult bun gust. Paleta de culori este simplă, bejuri, griuri, alb/negru, ocazional un fuchsia (care îi vine splendid), tot timpul accesorizată bogat, cu perle și diamante, poșete de la branduri clasice dar alese cu ceva special. Este tot timpul pe tocuri și aranjată. Se numește respect pentru propria persoană!

Raluca Michailov, Forbes România

Raluca este o femeie a cărei forță și determinare o simți de la prima interacțiune. Așa că nu întâmplător a transformat Forbes România în cea mai dinamică licență din rețeaua mondială Forbes. Este un profesionist cu mulți ani de experiență în publishing și în orologeria de lux, lansând pe piața internațională Lifetime – Collectible Watch Stories Magazine. Impune respect, iar asta este și ceea ce reflectă prin ținutele ei, pe care le admir de fiecare dată. Avem direcții vestimentare destul de similare. Este clasică, elegantă și iubitoare de perle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raluca Michailov (@ralucamichailov)

La Raluca se vede clar că apreciază și înțelege ce înseamnă calitatea și valorile pe care le transmiți inclusiv prin ceea ce alegi să porți într-o banală zi de miercuri.

Irina Marinescu, designer & curator Babaluna Store

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina Marinescu (@irina__marinescu)

În cazul Irinei vorbim despre un minimalism foarte feminin. Irina este misterioasă, delicată dar puternică. Fix așa este și stilul ei vestimentar. O iubitoare a negrului și a vintage-ului, urmărind-o pe Irina se înțelege cel mai bine că stilul nu este despre cât costă hainele, nici de la ce brand sunt. Este o atitudine care se aliniază perfect cu cine este posesoarea și atât cu creațiile ei, cât și cu selecția de articole pre-owned/vintage din magazinul de poveste pe care l-a deschis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina Marinescu (@irina__marinescu)

Sorina Fredholm, founder 121 Tribe & health coach

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sorina Fredholm (@sorinafredholm)

Sorina este guru în ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și tocmai de aceea majoritatea aparițiilor ei în online sunt în echipament de yoga sau în ținute relaxate în care gătește preparate senzaționale … vegane. Dar când iese din casă, este un spectacol de creativitate și energie bună, care se reflectă și prin hainele ei. Prima oară când am admirat stilul Sorinei, a fost când i-am văzut pozele de la nuntă într-o revistă. Stilul Brigitte Bardot un pic rockish. Da, Sorina este clar the Rock Chick, fata cea cool cum ne dorim toate să fim măcar uneori. Știe să se joace cu haine din garderoba masculină, haine oversize și elemente rock, pe care le alătură unei piese foarte feminine și, boooom, super sexy!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sorina Fredholm (@sorinafredholm)

Sorina are bun gust, imaginație cu caru și o relaxare dată de nonșalanța cu care ”se poartă” pe sine. Știe să vâneze piese statement la reduceri dar și piese vintage, la care efectiv caști gura și nu-ți vine să crezi că le-a găsit.

Aceasta este selecția mea din acest moment de femei stilate din România. Like them, follow them & let yourself be inspired! Iar dacă Vreți să completăm lista împreună, m-aș bucura teribil să o facem. Avem nevoie să știm de aceste femei stilate și să încercăm să le facem și mai vizibile. Doar așa putem construi gustul viitoarelor tinere ale țării.

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top