Now Reading
9 trucuri pentru a te simţi confortabil pe tocuri

9 trucuri pentru a te simţi confortabil pe tocuri

Marilyn Monroe zicea cândva… “give a girl the right shoes and she can conquer the world”. Yeah, yeah…clișeu daaaar avea dreptate parţial, pentru că pantofii cu toc chiar îţi dau o anumită postură şi o anumită siguranţă. Plus că îţi fac picioarele să arate genial. Din păcate însă, nu sunt întotdeauna prea comozi. Chiar şi mie mi se par o adevărată corvoadă (uneori – rareori), chiar dacă, prin natura jobului, port foarte des tocuri şi cumva m-am obişnuit.

Însă asta nu înseamnă că nu mă confrunt şi eu adesea cu dureri de picioare. Tocmai din acest motiv, am încercat să găsesc soluţii pentru a mai “îndulci” situaţia tocurilor. Trucurile de mai jos m-au ajutat de nenumărate ori, iar acum a venit momentul să le dau mai departe.

#1 Alege o pereche de pantofi de calitate.

În cazul pantofilor nu poţi face compromisuri, alege o pereche rezistentă, confortabilă şi de bună calitate. Pantofii chiar sunt o investiţie, mai ales dacă te gândeşti că poţi asorta doar câteva perechi la o mulţime de ţinute, pentru nenumărate evenimente. ŞI FOARTE IMPORTANT: mergi la cumpărături de pantofi noi după-amiaza, ca să probezi când picioarele tale au fost deja „muncite”, umbând dintr-un loc în altul, şi să nimereşti mărimea apropiată cel mai mult de realitate.

#2 Ai grijă la pantofii cu toc subţire.

Altfel spus, la deja faimoşii stilettos. Care da, arată minunat, dar îţi pot dezechilibra picioarele foarte uşor. Oricât de bine ai merge pe tocuri, pantofii stilettos nu sunt tocmai confortabili şi chiar îţi pot solicita enorm picioarele (şi structura lor). Optează pentru ei doar dacă ocazia o impune şi ai grijă să îi porţi cu moderaţie.

#3 Alege modele care se leagă.

Catarame, curele, şireturi: încălţămintea care se leagă de jur împrejurul gleznei îţi va oferi întotdeauna un plus de confort şi siguranţă, pentru că îţi va ţine piciorul prins bine. Iar tu vei păşi cu mai multă încredere. Da, e mai greu să găseşti un model cool din această categorie, dar merită căutarea.

#4 Poartă-i prin casă.

E un truc vechi de când lumea, dar funcţionează. După ce cumperi o pereche nouă de pantofi, poart-o cât mai mult prin casă pentru a se lăsa materialul. Ai nevoie de flexibilitate atunci când porţi tocuri şi ar fi bine să ştii din timp dacă rezişti sau nu într-o anumită pereche de pantofi.

#5 Cumpără pantofi cu talpa din piele.

Nu e nimic mai dureros decât să mergi pe tocuri şi talpa să fie suprafaţă tare şi rigidă, care să nu susţină piciorul şi greutatea corpului. Alege întotdeauna o talpă moale, care să se plieze pe forma piciorului tău.

#6 Foloseşte pernuţe din silicon.

Dacă ai nişte pantofi care îţi cauzează dureri, alege nişte pernuţe de silicon care să facă purtarea lor mai suportabilă.

#7 Descoperă beneficiile extinse ale deodorantului.

Aplică un roll-on sau un stick pe zona din spatele pantofului şi pe curele (dacă are). În loc să îţi irite pielea, materialul va aluneca mai uşor.

#8 Păşeşte cu atenţie.

Mai întâi fixează topul, apoi vino şi cu piciorul în faţă. Heel to toe, heel to toe – reţine această ordine.

See Also

#9 Fă un research în privinţa locului în care vei merge. 

Mai exact, vezi ce poţi afla despre suprafaţa pe care vei păşi. Nu prea poţi merge cu tocuri pe o străduţă pietruită şi nici la un picnic la iarbă verde. De asemenea, dacă podeaua este una alunecoasă, s-ar putea ca tocurile să îţi dea de furcă.

#10 Ai grijă la ținută

Cel de-al zecelea sfat nu apare în titlul și este mai degrabă un bonus pentru că are o mai mică legătură cu confortul cât mai ales cu partea estetică. Dacă tot alegi să porți tocuri, ai grijă la ținuta ta. Stai cu spatele drept iar când pășești, fă un efort și îndreaptă-ți genunchii. Nu este nimic mai urât decât o femeie care se cocoață pe tocuri dar nu știe să le poarte. 😉

***

 

View Comments (4)
  • Buna, e prima data cand intru pe website. Ma asteptam sa gasesc lucruri mai “woman empowering” de la un loc numit “doer”.. Cred ca sunt lucruri mult mai urate decat o femeie pe tocuri pe care nu stie sa le poarte.. overall, sfaturile sunt utile, dat pare un DO/Don’t from the 60s… Sper sa ajute perspectiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top