Now Reading
Top șase jocuri de societate cu care să te distrezi iarna această

Top șase jocuri de societate cu care să te distrezi iarna această

Suntem în plină pandemie și lucrurile încă nu s-au liniștit definitiv, de aceea ai nevoie să faci activități care să te binedispună. Chiar dacă îți petreci timpul mai mult în casă cu siguranță poți să găsești lucruri de făcut care să te înveselească. Cea mai frumoasă sărbătoare este fără doar și poate Crăciunul și chiar dacă nu o să-l petreci alături de familia mărită și gașca de prieteni va fi mai restrânsă, trebuie să profiți de sarmalele mamei, cârnații delicioși de casă ai bunicii, murăturile acelea după care ne dăm cu toții în vânt iarna, sau de Moșul drag și bun care a venit la tine să-ți aducă sănătate și liniște.

Așa că aranjează masa de sărbători, ascultă colinde la gura sobei și distrează-te cu cei mai dragi ție făcând un maraton de jocuri de societate (board games) în prima zi de Crăciun. Sau în orice altă zi din iarnă. De recomandat este să închini și un vin cald aromat cu scorțișoară și să te  bucuri de magia sărbătorilor. Cu acest gând ți-am pregătit o listă scurtă cu jocuri de societate pe care să le achiziționezi în această perioada și să te pregătești pentru Crăciun:

Cards against Humanity

Este un joc…nu tocmai politically correct. Nu-l recomand să-l joci neapărat cu părinții, dar dacă au umor pot să treacă ușor peste aluziile răutăcioase, murdare și inclusiv sexuale regăsite pe cărțile de joc. Poate totuși să te salveze faptul că jocul nu se găsește în limba română, ci numai în engleză.

Este foarte antrenant și extrem de distractiv. Se pornește de la o premisă  simplă: pe rând, fiecare jucător extrage o carte neagră ce conține o întrebare, iar colegii de joc aleg o carte albă din mână cu răspunsul pe care îl consideră potrivit. Cărțile apoi se amestecă, iar deținătorul alege răspunsul care i se pare cel mai haios sau potrivit contextului. Se poate juca și în doi, dar cu gașca distracția este garantată. Mixul de întrebări și răspunsuri este WOW și poate fi jucat de un număr foarte mare de jucători. Un exemplu de întrebare care se află pe cartea neagră este „Daddy, why is mummy crying?”, iar răspunsurile sunt cât mai diverse și năstrușnice:„Barak Obama”, „Speaking fake French” sau „Multiple stab wounds”. Cine adună primul cinci puncte câștigă, și cu cât ești mai dezinvoltă și creativă, cu atât ai mai multe… puncte de câștigat.

WTF?

Am rămas tot la capitolul întrebări, dar cu răspunsuri… indiscrete. Nici nu-ți imaginezi ce poate debita mintea umană când trebuie să improvizeze! Jocul WTF se găsește în limba română și include 144 de cartonașe cu opt întrebări fiecare față-verso, o clepsidră și un zar. Trebuie să aduni cât mai multe cartonașe respectând timpul alocat de clepsidră. Multă agerime și rapiditate te va ajuta, dar cu siguranță îți vei întrerupe prietenii ca să contești răspunsurile lor. Iar partea aceasta este cea mai amuzantă pentru că debate-urile și argumentele pro sau contra vor face tot deliciul jocului. Deci, pregătește-te de pauze lungi și joc întrerupt de glumele „neserioase‟ ale prietenilor, și în general de chiotele concurenților care se vor distra pe cinste.

Activity

Acesta chiar nu poate lipsi de pe masa nici unei familii fericite de Crăciun. Da, ține mult și provoacă rivalități și disensiuni, dar râsul este garantat. Pe piață găsești jocul original, cât și extensii. Se poate juca individual, dar și în echipe. Totuși, e mult mai antrenant și distractiv să-l joci în echipă.

Acesta presupune că trebuie să faci trei acțiuni: să mimezi, să desenezi sau să vorbești cuvântul pe care îl citești de pe card, iar coechipierul sau jucătorii (în anumite cazuri) trebuie să-l ghicească. Mie mima îmi place cel mai mult și este printre jocurile de societate la care aproape sunt expertă (e mereu loc de îmbunătățire). Așa că adună-ți familia și amicii și bucurați-vă de Activity într-o seară friguroasă de iarnă. Dacă ninge cu atât mai bine, puteți apoi să ieșiți afară și să faceți oameni de zăpadă. 

Nume de cod

Dacă ești pasionată de faimosul Sherlock Holmes și visezi să devii noua Agatha Christie sau pur și simplu iubești misterele trebuie neapărat să te joci măcar o dată Nume de Cod. Se joacă pe perechi și ai nevoie de imaginație pentru a câștiga. Fiecare echipă trebuie să aleagă un spion/ membru care printr-un cuvânt va oferi cât mai multe indicii agenților operativi/ coechipierii. Echipa care va intra prima în contact cu toți agenții este câștigătoare.

Dixit

Cu-i nu-i plac poveștile? Și dacă povestea-i bună s-ar putea să câștigi, dar să și pierzi. Puterea observației și un pic de psihologie te vor ajuta în luptă, dar pentru asta trebuie să-ți cunoști cât de cât oponenții și să te pui în pantofii lor. Dixit este jocul meu preferat și chiar dacă nu-i la fel de antrenant ca și Activity spiritul competiției este la fel de prezent.

Dar cum se joacă te întrebi? La fiecare tură un jucător este povestitor. Așa că va alege o carte din cele șase distribuite la începutul jocului fiecărui coechipier, iar pe baza ei va spune o scurtă poveste ( poți rosti un singur cuvânt,  îți poți aduce aminte de o întâmplare pe care să o rezumi într-o frază scurtă, iar dacă ai voce un cântecel este o idee foarte bună). Ceilalți aleg dintre cărțile pe care le au pe aceea care consideră ei că se potrivește cel mai bine cu povestea descrisă. Îi dau acestuia cartea fără ca restul să o vadă, povestitorul adaugă în grămada de cărți pe a lui, iar concurenții trebuie să ghicească cartea. Dacă toți au recunoscut-o atunci povestitorul nu va lua niciun punct, dacă în schimb, măcar o persoană a fost indusă în eroare, acesta rămâne în continuare în grafic. Este un joc cu dus și întors, psihologic și haios.

See Also

Alias

Sunt multe versiuni ale acestui joc. Eu am jucat până acum Alias, târziu în noapte și Alias: Femei contra bărbați. Recunosc că sunt subiectivă și că mi-a plăcut mai mult al doilea, dar îți recomand să le încerci măcar pe acestea două. Cu cât participă mai multe persoane, cu atât jocul este mai amuzant.

Astfel, se formează două echipe: femei și bărbați, iar fiecare alege câte un pion.  După ce se amestecă cărțile se așează cu față în jos lângă tabla de joc. Astfel, echipa a cărei tură este la rând trebuie să aleagă de fiecare dată câte un povestitor. Acesta trage un număr de cărți și explică echipei sale noțiunea corespunzătoare cu numărul dat de bulina pe care se află pionul echipei. Un minut au coechipierii ca să ghicească un număr cât mai mare de noțiuni scrise pe cărțile de joc. Provocările sunt simpatice (dacă ierți certurile inevitabile dintre echipe), iar buna dispoziție la ea acasă.

Tu știi ce faci iarna aceasta? Și ai descoperit oare și alte jocuri de societate de care să știm și noi?

Sursă foto: Pexels

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top