Now Reading
Power Blonde – cele mai noi trenduri pentru părul blond, explicate de George Negrișan

Power Blonde – cele mai noi trenduri pentru părul blond, explicate de George Negrișan

Am iubit întotdeauna părul blond, mi se pare că e practic un accesoriu al feminității și am avut mereu grijă să caut produsele și tehnicile necesare pentru ca acesta să arate mereu impecabil. Când părul tau arată foarte bine automat te simți și tu bine, mai încrezătoare cumva în propriile forțe, mai conștientă de tine și de ce poți face. Cred că acest lucru este valabil și atunci când porți un oufit în care te simți minunat, o pereche de pantofi fabuloși sau un parfum care chiar te reprezintă.

Revenind la părul blond, ați observat deja, cei care mă urmariți pe conturile de social-media, că de câteva luni nuanța, sau mai bine zis nuanțele părului meu blond au fost realizate de către George Negrișan, în salonul lui, NGB Studio. Locul are o energie foarte bună, te simți relaxat încă de când îi treci pragul și m-am bucurat să aflu că îmi pot aranja podoaba capilară destul de aproape de casă, ceea ce nu putea fi decât un mare bonus pentru o persoană cu multe task-uri de bifat în fiecare zi.

Îl știam pe George de ceva vreme, aveam și recomandări din partea unor prietene de încredere, așa că m-am bucurat să îmi las părul pe mâinile lui. A fost foarte receptiv de la început și a înțeles perfect ce îmi doresc, iar acum pot spune că s-a dezvoltat și acea relație de încredere pe care orice femeie ar trebui să o aibă cu hairstylistul ei, astfel încât sunt deschisă și la sugestii la care nu mă gândisem. 

Încă de la prima vizită a înțeles că îmi plac nuanțele calde, naturale, dar luminoase. Stiți de ce se tem cel mai mult femeile când merg la un hairstylist nou? Să nu tundă foarte mult și să nu le schimbe prea mult nuanța părului, dacă nu au cerut ele asta. Trendurile legate de părul blond au încă în topul cerințelor acele blonduri reci, foarte deschise, blond ice sau arctic sau alb, Nordic sau “ca Elsa”, însă nu chiar toate femeile își doresc asta. Eu am fost o excepție … ca de obicei :). Ei bine, el nu numai că a tuns exact cât să dea o nouă formă, adăugând și un breton lung, french, ușor de întreținut, dar a sugerat și o schimbare a nuanțelor care să rămână apropiată de ceea ce îmi doream: balayage în tonuri calde.

Ați citit bine, balayage, se pare că e posibil să îl faci și pe un păr care e deja blond, nu e nevoie să pornești de la nuanțe închise de șaten la rădăcină, așa cum au impresia majoritatea celor care aud acest cuvânt. Balayage este o tehnică de vopsire, nu o sumă de nuanțe aplicate cumva în degrade. Cum eu eram deja blondă, el a ales, după ce ne-am sfătuit împreună, bineînțeles, să închidă ușor nuanța rădăcinilor, tot în nuanțe de blond, urmând să adauge apoi luminozitate și mișcare în restul părului.

Am obținut astfel schimbarea dorită, conturând frumos fața, fără să fie nevoie să vin o dată la două sau trei săptămâni să reîmprospătez nuanța, cum au nevoie adesea cele care optează pentru culori foarte deschise, care nu au cum să rămână în păr pe termen lung, mai ales în condițiile în care toate avem tendința de a folosi des atât produse de styling, cât și placa de păr sau ondulator.

Rezultatul mi-a plăcut foarte mult, așa că am revenit la George Negrișan ori de câte ori am avut nevoie ulterior și am avut astfel ocazia de a sta mai mult de vorbă cu el despre trendurile actuale legate de părul blond, dar și despre modul în care aceste nuanțe trebuie îngrijite.

Pe primele locuri în topul cerințelor celor care vin la salonul de coafură rămân blondul Ice și Balayageul, iar despre ambele variante George a realizat materiale video în care explică foarte bine tehnica și îngrijirea necesară. Pentru că, știți și voi, orice nuanță de păr ai avea, cel mai important este aspectul sănătos, luciul natural care se păstrează numai prin îngrijire adecvată.

Blond Ice

Blondul Ice este o nuanță foarte căutată, greu de obținut, mai ales pentru cele care au baza foarte închisă. E nevoie ca părul să fie foarte bine îngrijit acasă, însă trebuie să și reveniti la salon foarte des.

Blond Ice înseamnă un păr decolorat la maximum, urmând apoi o nuanțare potrivită, cu un nou produs. Pentru îngrijire, e nevoie de șampon și mască de foarte bună calitate, care să neutralizeze nuanțele de galben. O dată la aproximativ trei săptămâni, e nevoie de o reîmprospătare a culorii și de o nouă decolorare a rădăcinilor.

Vă las mai jos link-ul de Youtube unde puteți vedea materialul video realizat de George, unde explică foarte bine cum poți ajunge la o astfel de nuanță.

Imagine: Alin Purcăroiu, Montaj: Cătălin Antohi, Model: Larisa Raicu

Balayage fără decolorare

În același timp, George Negrișan le recomandă celor care au părul natural și simt nevoia să facă o schimbare să încerce un balayage fără decolorare cu pudră, o metodă care lasă părul strălucitor, ca după orice vopsit. În materialul video dedicat, George explică diferența dintre decolorare cu pudră sau cu vopsea, dar dă și detalii legate de îngrijire. Când optezi pentru un astfel de balayage, poți să uiți de vizitele regulate la salon sau de tratamentele repetate. Părul rămâne natural la rădăcină, astfel că poți să îl lași să crească așa, ori poți să vii din când în când să reîmprospătezi sau să deschizi nuanța de blond. Practic, părul tău va căpăta nuanțe deschise, naturale, ca și cum ai stat mult timp în vacanță, la plajă, fără a fi însă deteriorat sau uscat.

See Also

În cazul balayage-ul clasic, cel cu decolorare cu pudră, este nevoie de mai mult timp și de mai multe produse. Când decolorezi părul cu pudră, aceasta deschide cuticula, apoi nuanțatorul închide cuticula și aproximativ într-o lună începe să se deschidă, pentru că nuanțatorul “pleacă” de pe păr. La vopsea, aceasta deschide cuticula și o și închide ulterior. Practic, părul se comportă ca un păr vopsit normal, adică rămâne strălucitor. Pentru îngrijire, ai nevoie de clasica hidratare, folosind șampon, balsam și mască adecvate, dar și prin consumul de apă, de ulei de păr pentru vârfuri sau lungimi, dacă simți nevoia. Practic, sunt aceleași produse necesare oricărui păr vopsit.

VIDEO Imagine: Alin Purcăroiu, Montaj: Cătălin Antohi, Model: Dana Coancă

Smoky Blond – nuanțe fumurii

Nu în ultimul rând, în anul ce vine vom vedea destul de des o upgradare a altui trend, Smoky Hair, valabil atât pentru nuanțe închise, cât și pentru nuanțe de blond. Practic, este vorba despre o trecere asupra părului a trendului de machiaj cunoscut drept Smoky Eyes. Dacă în cazul fardurilor aplicăm minimum trei nuanțe, având grijă de ‘blending’, adică de amestecarea lor imperceptibilă, aparent naturală, fără contrast puternic, printr-o tranziție lejeră, la fel va fi și în cazul părului, care va căpăta nuanțe fumurii, reci, închise la rădăcină și deschise spre vârfuri, având în același timp un aspect sănătos și natural.

George Negrisan este ID Artist L’Oreal și Owner NGB Studio. Cu peste 10 ani de experiență și performanțe în hairstyling, este recunoscut pentru stilul său creativ care păstrează mereu un vibe relaxat, natural. Creațiile sale nu sunt doar conforme cu personalitatea clientelor, ci le evidențiaza potențialul, influențându-le astfel stilul personal și determinându-le prin lookul personalizat, niciodată “a la carte”, să își updateze stilul de viață asa cum își doresc.

Instagram: @georgengb si @ngbstudio

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top