Plăcintă cu brânză feta și cimbru
Mie îmi place să gătesc, sau mai bine zis să pregătesc diverse chestii, seara spre noapte, când în jurul meu este liniște și nu-mi fură nimeni din ingrediente. 🙂 Așa că zilele trecute, după ce s-a dat stingerea, m-am înființat în bucătărie și am realizat încă o operă culinară de excepție – ca să fac un superlativ absolut. Plăcinta cu brânză feta și cimbru pe care am postat-o și pe Facebook și pentru care mi-a fost cerută rețeta de numeroase gospodine dornice să se aventureze în această bucătărie.
Așadar, ceea ce ai de făcut este extrem, dar extrem de simplu. Aproape imposibil de dat greș.
Ai nevoie de:
- foi de plăcintă
- două cutii a câte 250gr de brânză feta
- 15gr unt topit
- 3 ouă
- 200ml lapte
- cimbru
- susan
- Opțional: miere
Se procedează în felul următor:
- Pe fundul unei tăvi se pune prima foaie, se unge cu unt topit, apoi a doua foaie, care la rândul ei se unge cu unt.
- Rupi o foaie în patru și din fiecare sfert formezi câte un cuib. Vei avea patru cuiburi uniform plasate peste baza de foi.
- Presari jumătate din cantitatea de brânză pe întreaga suprafață apoi stopești cu cimbru și cu unt topit.
- Continui cu încă un strat identic cu cel de la pașii 1-3.
- Închizi plăcinta cu două foi unse cu unt topit.
- Cu un cuțit ascuțit tai toată plăcinta în 9 bucăți egale.
- Amestecul din lapte si ouă bătute îl torni peste.
- Presari susan și cimbru.
- Pui plăcinta la frigider pentru o oră.
- Încălzești cuptorul la 200 grade și bagi plăcinta pentru 30 de minute.
Pentru o aromă deosebit de intensă și, crede-mă, un gust de senzație, poți pune o linguriță de miere peste porția caldă de plăcintă. Eu sunt fan miere de salcâm. Este delicios!! Enjoy! 🙂
***
Sonia, am facut placinta ta, a iesit demential…
Ce mă bucur!!! 🙂
Am facut-o in seara aceasta.Foarte buna.Multumim pentru reteta!