Now Reading
Tu știi ce floare reprezinți? Zodiacul floral sau cum să-ți arăți feminitatea prin magia florilor – partea a doua

Tu știi ce floare reprezinți? Zodiacul floral sau cum să-ți arăți feminitatea prin magia florilor – partea a doua

Mă țin de cuvânt și aduc cea de-a doua parte a zodiacului floral în atenția ta. Așa cum am menționat în materialul anterior, zodiacul floral lucrează complementar cu feminitatea din tine. Semnificațiile florilor și trăsăturile unice ale fiecărei zodii, mixate cu interiorul nativei poate conduce spre pură terapie. Mai ales în lumea asta mare, de multe ori prea agitată, afonă la emoții și care se grăbește să aibă, mai puțin să fie.

Așadar, hai să începem! 

Fecioara (23 august-22 septembrie) și crizantema

Oamenii au o părere distorsionată, departe de adevăr despre zodia Fecioară. Ei cred că fecioarele sunt sensibile și tipicare, emotive și migăloase până la cer și înapoi. Lucrurile nu stau chiar așa, având în vedere că zodia aceasta are parte de o verticalitate și o doză de putere fenomenale.

Iar când femeia Fecioară se află în partea ei pozitivă va fi:

  • muncitoare și extrem de ambițioasă
  • puternică și hotărâtă fiind zodia care știe cel mai bine ce își dorește și cum să obțină acel lucru
  • dispune de un calm mental extraordinar
  • loială și de încredere

Atunci când Fecioara își hrănește partea negativă, distructivă poate să fie:

  • critică, defăimătoare, erijându-se într-un judecător suprem care nu iartă și nu uită
  • perfecționistă
  • încăpățânată
  • agitată

Crizantemele sunt flori elegante, cu tulpină groasă și înaltă, cu o coroană perfect rotunjită ce amintește de bogăția și ciclicitatea vieții pe Pământ. În general, fecioara este asociată cu sfârșitul verii și culesul recoltelor, fiind o perioadă sinonimă cu bogăția, culegerea binelui după trudă și cu muncă susținută. De aceea, nativele zodiei sunt aplecate spre A FACE deoarece nu concep o viață fără A AVEA, mixând aceste două verbe într-o manieră instinctuală și dibace.

Femeile Fecioară muncesc mult, dintr-un soi de dorință nestăvilită de a atinge perfecțiunea. Ceea ce nu înțeleg ele, decât în perioada matură este că perfecțiunea nu-și are rostul, este un defect, nu o calitate și cu cât vor alerga spre ea, cu atât aceasta va fi mai dificil de atins. Femeile Fecioară au o moralitate bine pusă la punct, sunt responsabile și deși par sensibile, dispun de o fire analitică exemplară și calculată. Ce trebuie să învețe este că viața înseamnă mai multe nuanțe, și la fel ca petalele multe și cărnoase de crizantemă înțelegerea și rostul pe pământ sunt diferite pentru fiecare. Nu în ultimul rând, femeile Fecioară ar fi bine să-și rețină impulsivitatea către critica și judecarea celor din jur.

 

Balanța (23 septembrie-22 octombrie) hortensia și trandafirul roșu

Balanța este guvernată de planeta Venus, în panteonul grecesc aceasta este marcată de zeița iubirii, frumoasa Afrodita care oferă nativei pe lângă frumusețe, carismă, senzualitate și un magnet aparte. Atunci când nativa se află în energia pozitivă a zodiei va fi:

  • fermecătoare și sociabilă
  • diplomată
  • romantică și grijulie
  • deschisă către schimbare și gata de acțiune

În varianta negativă femeia Balanță poate fi:

  • indecisă și nesigură
  • nerăbdătoare și impulsivă

Balanța este zodia cooperării, a bunului gust și a nonviolenței. Femeia din această zodie este blândă, dar energică, încrezătoare și un diplomat dibace. Balanța este carismatică, iar  femeia Balanță dispune de un magnetism aparte moștenit de la guvernatoarea zodiei, ceea ce o face extrem de atractivă pentru bărbați, iar câteodată invidiată de femei. De aceea, trandafirul roșu este simbolul Balanței care aduce cu sine romantism, pasiune și o inteligență ascuțită.

Nativa tânjește după echilibru, fiind probabil încercarea vieții sale pe care mereu încearcă să o țină sub control, atât personal, cât și profesional. Dacă pui alături de un trandafir roșu o hortensie chemi în viața ta sinceritatea fără de care o relație de prietenie sau de iubire nu poate exista. De aceea, femeia Balanța trebuie să găsească BALANȚA între iubire și sinceritate, între diplomație și momentul când trebuie să spui lucrurilor pe nume; ceea ce nu poate fi ușor dacă valorezi mai mult gura lumii, decât propria-ți voce. Așa că nu căuta validare în exterior, ci în propriul sine!

 

Scorpion (23 octombrie-20 noiembrie) și mușcata

Scorpionul este simbolul morții și al renașterii, fiind guvernat de Marte, zeul războiului și de Pluto care cheamă nativă la introspecție și transformare. Atunci când o nativă Scorpion își hrănește versiunea pozitivă poate fi:

  • îndrăzneață și determinată
  • extrem de ambițioasă
  • protectivă cu oamenii pe care îi iubește și capabilă să se facă luntre și punte pentru binele colectiv

Dar atunci când urmează partea negativă poate fi:

  • posesivă și geloasă
  • nemiloasă și lipsită de compasiune sau de empatie
  • egoistă
  • impulsivă

Muscatele simbolizează emoțiile profunde, rezistența psihică și sănătatea. De obicei sunt asociate cu siguranța fiind capabile să te protejeze de energiile negative ale celor din jur. Florile au fost folosite din timpuri străvechi în scopuri medicinale, apoi în diverse tincturi și uleiuri esențiale. Cum natura Scorpionului înseamnă protecție este de la sine înțeles de ce mușcatele sunt florile zodiei. De asemenea, mușcatele sunt versatile și rezistă timp îndelungat, având capacitatea de a se dezvolta într-o gamă largă de condiții meteorologice, la fel ca Scorpionul.

Femeia Scorpion este o pasăre Phoenix capabilă să-și rescriere destinul ori de câte ori este nevoie. Are o putere mentală enormă și deși este o zodie de apă, are o dârzenie cu care greu ții pasul. Feminitatea este ajutată de elementul apă care îi oferă nativei puterea de a vedea lucrurile ascunse aproape ca un clarvăzător. De multe ori, femeile Scorpion își reprimă puterea interioră pentru că se simt neînțelese de cei din jur sau din teama de a nu părea ciudate. Femeia scorpion este misterioasă, ceea ce incită bărbatul, îmbinând misterul și răceala cu pasiunea și senzualitatea. Nu poate fi ușor citită, și deși este bine să fii cu băgare de seamă și circumspectă, ai nevoie și de puțină flexibilitate. Pasivitatea poate fi o carte jucată greșit, iar atunci când se simte neiubită sau neapreciată o femeie scorpion poate deveni necruțătoare. De aceea, învață să-ți stăpânește emoțiile și pune-ți feminitatea pe primul loc!

 

Săgetătorul (22 noiembrie-20 decembrie) și garoafele

Săgetătorul trebuie demitizat! Săgetătorul nu înseamnă doar distracție și nebunie, deși unii astrologi cu mai puțină carte insistă să-i ofere trăsăturile unui adolescent râzgâiat. Nici pe departe, iar cei care au în viața lor un arcaț știu de câtă profunzime și discernământ sunt capabili, cu precădere femeile acestei zodii.

De aceea, aunci când sunt guvernate de partea pozitivă Săgetătoarele sunt:

  • sincere și lloiale
  • optimiste și creative
  • aventuroase
  • profunde și cu o intuiție spectaculoasă

Dar când partea negativă le-a corupt sufletul pot fi:

  • impulsive, nepăsătoare și superficiale
  • dușmănoase și neglijente
  • nemulțumite și supărăcioase

Săgetătorul este triplu semn: om, animal și armă ceea ce face dintr-o femeie născută într-un astfel de semn, triplu de iubit sau triplu de temut. Deși la prima impresie pare aeriană și jucăușă, o săgetătoare dispune de o minte brici. Te citește ca pe o carte deschisă și rar i se întâmplă să greșească atunci când își face impresia despre tine. De asemenea, este mistică și simte că nu a venit degeaba pe lume, având o conexiune foarte mare cu divinitate. Îi plac distracțiile și este genul de femeie cu bagajele pregătite lângă ușă, gata să plece în noi destinații care să-i hrănească pofta de viață și pofta de cunoaștere.

Știe foarte multe lucruri din foarte multe domenii, este o intelectuală care poate să bage frica în inima unui bărbat slab. De aceea, garoafele sunt florile care o reprezintă cel mai bine. De ce? Pentru că sunt versatile, și la fel ca săgetătoarele dispun de o multitudine de culori, sunt rezistențe și aduc fericire.

Femeia săgetător este încăpățânată, deși știe câteodată că exagerează. Este un fin psiholog și un bun pedagog care înțelege că acțiunea este mai importantă decât teoria. Pentru ea este important adevărul pe care îl trăiește cu toată ființa sa. Uneori vede lucrurile doar în alb și negru, și cum de obicei posedă arta de a provoca durere prin a-și alege cuvintele cele mai potrivite pentru atac trebuie să învețe că este nevoie de compromis, și că din când în când este mai importantă liniștea sufletului decât adevărul gol goluț. Sau măcar, te rog, dragă săgetătoare, fă ca adevărul să fie mai dulce și mai puțin crud…măcar din când în când!

Capricorn (21 decembrie-19 ianuarie) și panseluța

Ceea ce definește un capricorn este consecvența în orice și în toate, iar atunci când o nativă își alimentează partea bună poate fi:

  • disciplinată și perseverentă
  • muncitoare
  • disciplinată și stabilă în valori și fapte
  • echilibrată și răbdătoare
  • analitică și tradițională

Doar că, în momentele în care o femeie Capricorn este în versiunea negativă poate fi:

  • perfecționistă și dominatoare
  • nerăbdătoare, cu șanse mari de a cântări greșit o situație
  • atitudine critică și dependență de muncă
  • inabordabilă, ceea ce îngreunează stabilirea unor relații trainice cu cei din jur

O capricoarnă este plină de contradicții ceea ce o face atât de atrăgătoare pentru oameni. Panseluța prin gingășia ei este un simbol potrivit pentru o zodie atât de amplă, ca cea a Capricornului. Nativa este o combinație efervescentă de tradițional și modern, de gospodină și mamă grijulie care reușește să facă o carieră strălucitoare în procuratură ori educație, mereu în mișcare, mereu pe fugă, mereu gata să ajute până nu mai respiră. Iar după ce ia o gură de aer proaspăt este capabilă să o ia de la capăt în slujba celorlalți și a idealurilor pe care și le stabilește cu rigurozitate. Femeia capricorn este foarte disciplinată și are o determinare pe care o găsești rar la restul zodiilor.

Din păcate, nu prea are buton de oprire, este o workaholică care dacă nu-și cunoaște limita poate lipsi din viața copiilor și a partenerului. Cumva, femeia Capricorn trebuie să învețe că echilibrul dintre carieră și familie face diferența și că perfecțiunea este la Dumnezeu, nu la om. Panseluța deși firavă este o plantă puternică care rezistă intemperiilor, plină de culoare și frumusețe, la fel ca a noastră nativă.

See Also

Panseluțele au nuanțe diferite și deci semnificații diferite:

  • panseluța albastră – onestitate, devotament și loialitate
  • panseluța mov – frumusețe, admirație și regalitate
  • panseluța roșie – dragoste, romantism și pasiune
  • panseluță galbenă – fericire pură, energie pozitivă și bucurie
  • panseluță albă – virtute, spiritualitate și puritate

Nu în ultimul rând, cuvântul panseluță este derivat din cuvântul francez „pensée” care înseamnă „a gândi”, ceea ce cred că i se potrivește cu desăvârșire capricornilor, cu precădere nativelor din această zodie caracterizate de perseverență, o etică a muncii înaltă și cu valori verticale, demne și profunde. Ceea ce este minunat la o femeie capricorn este puterea de a construi, perpetua și a face din nimic o adevărată oportunitate. Doar că, mai ia o pauză din când în când!

Vărsător (20 ianuarie-20 februarie) și orhideea

O vărsătoare este o inițiatoare, cea care deschide ușile pentru că ea le-a făcut să apară acolo. Dacă își folosește energia bună ea poate fi:

  • independentă și hotărâtă
  • capabilă de o putere intelectuală covârșitoare
  • minte progresistă și deschizătoare de drumuri

Dar dacă își folosește energia negativă poate fi:

  • imprevizibilă și nesăbuită
  • neloială, mai ales față de oamenii dragi
  • nerăbdare și mândră

O vărsătoare inițiază, deschide și creează. Femeia acestei zodii are visuri și idealuri mari. Atunci când îmbrățișează adevărul va lua decizii potrivite, dar când va pune pe primul loc orgoliul și mândria o vărsătoare se va depărta de la propriul sine luând decizii nefavorabile. Din dorința de a atinge absolutul face alegeri greșite, de aceea este important să învețe răbdarea și respectul față de oamenii care îi stau necondiționat alături.

În același timp, nativa iubește schimbările și este foarte dezinvoltă. Femeia vărsător are un intelect peste medie, este liberă în gândire și gata să-și croiască propriul drum fără sprijinul nimănui. Uneori poate da semne că este cu capul în nori, departe de realitate, undeva în propriul cuib, mai ales pentru că zodia este condusă de Uranus (planeta care guvernează tehnologia și inovația), de aceea și semnificația orhideei i se potrivește ca o mănușă. De ce? Pentru că unele specii de orhidee nu cresc în sol, ci deasupra fiind atașate de copaci sau stânci. Deși acest lucru ar putea-o face uneori să pară puțin distantă și neconectată la realitate, acest semn de aer este adânc înrădăcinat în comunitate și în colectiv. Femeia vărsător este pusă pe acest pământ pentru a schimba perspective și pentru a da sens frumos familiei, grupului de prieten și colectivului din care face parte. Mai mult, aceasta este foarte frumoasă și se potrivește splendid cu parfumul dulce al orhideei, iar culorile variate ies în evidență la fel ca și nativa noastră. Nu uita: ideile au consecințe, atunci când faptele sunt greșite!

Peștii (20 februarie-20 martie) și nufărul

Peștii sunt foarte populari și au mulți prieteni datorită generozității de care dau dovadă. atunci când femeile Pești sunt în varianta pozitivă:

  • romantice și empatice
  • generoase și pline de compasiune
  • au o intuiție nesecată
  • altruiste și calde

Dar în varianta negativă femeile pești pot fi:

  • idealiste și lipsite de flexibilitate
  • ultrasensibile
  • pesimiste și lipsite de voință

Peștele este un semn dual care reprezintă moartea și reîncarnarea sau partea nativei care urcă și evoluează, dar și acea parte ascunsă a sufletului care coboară și involuează. Totodată, fiind ultimul semn din zodiac marchează începutul primăverii, a vieții care triumfă asupra funebrului și a iernii reci. Femeile pești sunt delicate și extrem de intuitive, nu degeaba elementul lor este apă.

Apa este magică, transcende timpul având o influență covârșitoare asupra peștilor, mai ales asupra femeii. Aceasta prin esența ei este creatoare și intuitivă, iar puterea interioară va fi dublată dacă se naște în zodia pești.  Cu toate astea, native are datoria să-și asculte glasul inimii și să rețină că primul instinct este cel corect. De asemenea, generozitate și empatia  față de ceilalți nu trebuie privite ca pe o cârjă, ci ca pe un dar pe care nativa trebuie să-l mânuiască cu voință și cu înțelepciune. Cumva, entuziasmul și ambiția se pierd, probabil din cauza naturii pesimiste care în loc să o fortifice, o pot descuraja.

Dacă femeia lucrează cu partea ei bună atunci este în conexiune profundă cu latura emoțională și feminină într-un mod care poate oferi exemplu pozitiv altor femei. În mod similar, nufărul este o floare care invită la emoții puternice și cu un istoric spiritual în multe civilizații străvechi. De asemenea, nufărul își sapă adânc rădăcinile în noroi și în apele tulburi, ca mai apoi să se ridică și iasă la suprafață făcând spectacol prin frumusețea sa. Această conexiune este împărtășită cu femeia pești care deși duce lupte crâncene atât cu propria-i ființă, cât și cu obstacolele din viață reușește să arate dăruire și har față de cei din jur într-o manieră proprie, instinctuală și necondiționată. Învață că empatia nu este vulnerabilitate, ci un adevărat dar!

Tu ce părere ai? Ți se pare potrivit zodiacul floral? Îți regăsești zodia în florile amintite?

Sursă foto Unsplash.com, wikipidia.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top