Now Reading
Tu știi ce floare reprezinți? Zodiacul floral sau cum să-ți arăți feminitatea prin magia florilor – I parte

Tu știi ce floare reprezinți? Zodiacul floral sau cum să-ți arăți feminitatea prin magia florilor – I parte

Într-o lume în care simbolurile naturii se împletesc cu esența noastră interioară, florile ocupă un loc special. Ele nu sunt doar simple plante decorative, ci adevărate embleme ale feminității și ale personalității noastre. Dar te-ai întrebat vreodată ce floare te reprezintă? Într-un univers fascinant al corespondențelor între flori și semnele zodiacale, zodiacul floral îți dezvăluie cum să-ți arăți feminitatea prin magia florilor.

În această primă parte a seriei “Tu știi ce floare reprezinți? Zodiacul floral sau cum să-ți arăți feminitatea prin magia florilor”, vom vedea cum fiecare semn zodiacal este asociat cu o floare specifică, scoțând la lumină trăsăturile unice ale fiecărei zodii. Descoperă cum poți să îți exprimi mai bine feminitatea, să îți îmbrățișezi natura interioară și să îți celebrezi individualitatea prin aceste frumoase și delicate simboluri ale naturii. La modul acesta ai putea învăța să vezi florile nu doar ca pe niște plante, ci ca pe o reflecție a sinelui tău autentic.

Când Dumnezeu a creat florile a fost foarte bine dispus. La fel când a creat femeia. Fii sinceră! Îți place când primești flori de la cineva, mai ales de la cineva drag pentru că reprezintă o formă de manifestare a iubirii pe care acea persoană o simte pentru tine. Totodată, este frumos să oferi flori, mai ales dacă cunoști simbolistica din spatele unei flori și ceea ce reprezintă acea floare pentru persoana din fața ta. În același timp, mie îmi place să-mi cumpăr și singură flori și cred într-un fel că alegerile florale de moment reflectă cumva starea mea interioară a momentului.

De asemenea, mai cred că terapia cu flori poate pansa un suflet amărât și orice fel de terapie pură, inocentă, cred eu, dă rezultate: ești mai energică, mai bine dispusă, uiți de gândurile grele, dispui de creativitate, ai mai multă încredere în tine și în viață. Așadar, ce zici, vrei să știi ce floare ești conform zodiei în care te-ai născut?

Berbec (21 martie-20 aprilie) și florile de caprifoi/ ciulin

Cum fiecare om are o umbră, așa și o zodie are a sa umbră: așa numita parte neagră care mânuită greșită distruge, nu construiește un suflet. De aceea, la fiecare zodie în parte voi adăuga câteva trăsături dominante atât din aripa însorită a nativului, cât și din aripa umbrită pentru că merită să fie cunoscute și înțelese.

Dacă nativa Berbec își hrănește partea pozitivă este:

 • curajoasă și temerară în acțiuni și principii
 • pasionată/ pasională
 • încrezătoare în propriile forțe
 • promotoare și provocatore

Dacă Berbecul îți hrănește partea negativă este:

 • impulsiv
 • nerăbdător
 • pripit
 • egoist/ă
 • posesoarea unui temperament aprig și iute la mânie

Caprifoiul și ciulinul sunt florile care caracterizează un Berbec cu foc în sânge și temperament pasional, asta pentru că rar vei găsi o nativă Berbec molatecă și fără zvâc. 

În România, caprifoiul este denumită și Mâna Maicii Domnului, o floare deosebit de frumoasă cu un miros divin. Caprifoiul simbolizează fericirea reală, nu cea imaginată, nici cea mimată, ci fericirea adevărată care se simte în inimă și se trăiește prin acțiuni și alegeri zilnice. Adăugând în buchețelul cu caprifoi ciulini sălbatici, care nu cresc decât pe câmpuri și în pășuni uscate în timpul primăverii, departe de ochii lumii, vei obține putere, determinare și protecție. De multe ori, ciulinii sunt priviți cu indiferență, dar ochiul cunoscătorului știe că au proprietăți medicinale cunoscute din Antichitate, cu precădere de către femeile tămăduitoare din tradiția populară care culegeau ierburi azi uitate și le foloseau în diverse tincturi.

Berbecii sunt firi pasionale, ambițioase și individualiste care îți vor alege propriul drum. Pe o femeie Berbec nu este ușor să o influențezi, deoarece știe ce îți dorește și umblă pe calea ei, nu a mulțimii. Zodia este guvernată de planeta Marte, zeul războiului din panteonul romano-grecesc, așa că nu este cu mirare de ce Berbecii sunt curajoși, unii ar spune prea îndrăzneți și iuți, nu doar la mânie, ci și la plăcere. Berbecii, mai ales femeile din această zodie sunt carismatice fără doar și poate! O nativă Berbec tinde să se facă văzută, mai mereu domină cercul social în care se află, îi place să fie the queen bee, iar în forma negativă poate să devină dominatoare tiranică și mofturoasă, și chiar isterică. Zodia Berbec nu poate fi dominată, nici înduplecată ceea ce îl face un bun conducător capabile să ofere protecție (atât în familie, cât și în societate), la fel ca spinii ciulinilor ce protejează floarea de intemperii și adversități.

Taur (20 aprilie-21 mai) și florile de crin

Taurul este o zodie de pământ, riguroasă și stabilă, iar dacă nativa Taur își hrănește partea pozitivă poate fi:

 • statornică și pragmatică
 • independentă
 • realistă și lucidă

Dacă își hrănește partea negativă poate fi:

 • gelosă
 • obsedat de controlă
 • indulgentă cu sine
 • delăsător și leneș

Floarea de crin reprezintă puritatea, fertilitatea și renașterea, dar fiecare soi are propria semnificație:

 • Crinul alb: puritate, angajament și renaștere
 • Crinul roz: feminitate, admirație, dragoste
 • Crinul roșu: pasiune și iubire
 • Crin portocaliu: încredere, energie și pozitivitate
 • Crin galben: mulțumire, bucurie și prietenie

În Egiptul Antic crinii erau considerați flori sacre, iar romanii umpleau pernele de dormit cu crini, poate și de aici obiceiul românilor ca fetele nemăritate să pună sub pernă flori de crin sfințite ca să-și viseze ursitul. Conform mitologiei grecești, crinii au fost asociați cu Hera, protectoarea femeii, a căsătoriei și a nașterii. Crinul reprezintă stabilitate și uniune, de aceea Taurul este asociat cu această floare.

Fiind guvernați de planeta Venus, femeile Taur sunt iubitoare de artă și frumos, aplecate spre tot ce reprezintă lux și belșug. Sunt firi senzuale și mlădioase, la fel ca florile de crin, în schimb au rădăcini adânci și puternice, cu tulpini înalte și groase gata să întâmpine cu verticalitate intemperiile vieții.

Taurii odată ce au luat o decizie nu se vor clinti, iar persoana care le înșeală încredere își pierde o prietenă devotată sau o soție loială, caracteristici rare la oamenii de azi. Totuși, atinși de umbră,  Taurii, mai ales femeile din acest semn zodiacal pot deveni posace și indulgente cu ele însele, incapabile să îmbrățișeze schimbarea atunci când este cazul. Această stabilitate tauriană le face pe doamne să piardă din vedere imaginea de ansamblu și au nevoie de niște mâini dibace care să le arate greșeala.

Având mai multe variante de crini, îți recomand să alegi culoarea care te reprezintă și care te cheamă cel mai mult la un moment dat, întrucât, în viață ar fi bine să fii flexibilă în gândire și statornică în principii.

Gemeni (21 mai-22 iunie) și lavanda

Zodia Gemenilor este o adevărată încântare, iar dacă își hrăneștepartea pozitivă, femeia Gemeni poate fi:

 • sociabilă și prietenoasă
 • flexibilă și comunicativă
 • bună oratoare și cu abilități de pedagog
 • carismatică și cu simțul umorului

Iar dacă își hrănesc partea negativă poate fi:

 • haotică și incapabilă de a lua decizii
 • nestatornică și fără cuvânt
 • incapabilă de a duce la bun sfârșit proiecte pe care le-a început
 • defocusată

De mii de ani lavanda este asociată cu feminitatea. Culturile vechi, preromane au asociat lavanda cu femininul divin. Mai aproape de noi, grecii au asociat lavanda cu Artemis, casta zeiță a vânătorii. Dar ce simbolizează?

Lavanda înseamnă puritate, protecție și transformare. Astăzi, lavanda împodobește spațiile de meditație, este infuzată în amestecuri calmante de aromaterapie, fiind un bun conductor pentru sinele interior. Mercur este planeta guvernantă a Gemenilor, nu degeaba sunt ei atât de carismatici și puși pe șotii. De altfel, cei care au o nativă în Gemeni ca tovarășă de viață pot să dea în scris că nu există prea des momente de plictiseală. Gemenii sunt constant în mișcare și au nevoie de dinamism pentru a fi fericiți, mai ales femeile Gemeni sunt foarte pricepute în multe domenii tocmai pentru că setea de cunoaștere merge mână în mână cu dinamismul care le caracterizează. Sunt prietenoase și cu un talent al vorbelor ieșit din comun, de aceea este foarte ușor să le cazi în mreje. Pe lângă asta, au o intuiție maternă extraordinară, fiind bune prodesoare, nu doar ca vocație, ci ca stil de existență. Gemenele pot fi exemple de urmat, atunci când învață că dezordinea nu este un lucru firesc și că au nevoie să se țină de fapte, nu doar de vorbe. Pentru că sunt mereu în mișcare, și ele au nevoie de liniște câteodată, de aceea lavanda este un paznic bun și de încredere, mai ales că este o plantă versatilă. De aceea,  numai ea poate să concureze cu un temperament atât de complex și de energic ca al geamănului glumeț.

Rac (22 iunie-22 iulie) și florile de trandafir alb și de violetă

Minunata și magica Lună ține frâiele Racilor intuitivi. O zodie de apă marcată de lună conduce către puterea spectaculoasă a feminității, aceea adevărată, nu cea prost înțeleasă, mai ales în ultimii ani. Dar care sunt atuurile femeilor din zodia Rac atunci când își hrănesc partea pozitivă?

Dacă fac asta sunt:

 • intuitive
 • empatice și inimoase
 • protective și asertive
 • grijulii și atente la nevoile celor din jur
 • sigure pe ele și bune cunoscătoare a forului propriu interior

Dacă se îndreaptă către partea negativă sunt:

See Also

 • negativiste și arogante
 • secretoase
 • impresionabile
 • dușmănoase, dominatoare și egoiste

Atunci când Dumnezeu îți oferă din prea plinul Lui trebuie să ai mare grijă să păstrezi darurile cu seninătate și recunoștință. Dacă nu faci asta te transformi într-o persoană ranchiunoaă, arogantă, niciodată mulțumită de ceea ce ai. Racii au o putere incredibilă care vine cu multe atuuri (unele nedescoperite din frică) fiind posesorii unei înțelegeri profunde, iar aici mă refer cu precădere la nativele Rac. De asemenea, nativele din Rac sunt firi schimbătoare, unduitoare chiar, datorită legăturii lor cu Luna care trece prin diverse faze, de aceea este important ca de mici copile să fie disciplinate și să fie curajoase. Nu uita, draga mea, curajul se învață, iar pentru asta trebuie repetat!

Femeile Rac sunt firi reflexive și deseori se pot concentra mai mult pe emoții, și mai puțin la fapte. Ține minte acest lucru și exersează-ți gândirea critică când te afli în momente pe muchie de cuțit. Revenind la flori, trandafirul alb este asociat cu inocența și familia. Prin excelență, femeia Rac este o tradiționalistă și o familistă convinsă, așa că trandafirul alb reușește să-i completeze valorile frumoase. În primii ani ai creștinătății, violeta era considerată un talisman protector, iar acum floarea rămâne un simbol de sinceritate, încredere și modestie, aspecte bifate de femeia Rac. Ce peisaj interior frumos poate să aibă o astfel de nativă, trebuie doar să nu-i fie frică!

Leu (23 iulie-22 august) și floarea-soarelui

Leul nu știe de frică sau cel puțin așa se spune. Totuși, cred că leului îi este frică, dar alege să o sfideze. Atunci când femeia Leu se află în partea sa pozitivă este:

 • încrezătoare și cu o stimă de sine debordantă
 • energică și carismatică
 • fermecătoare
 • capabilă de transformare, regenerare și poate fi o puternică conducătoare

Dacă își hrănește partea negativă leoaica este:

 • egocentrică, vanitoasă și arogantă
 • lăudăroasă și neliniștită
 • dominatoare până la despotism
 • superficială și în incapacitate de a deosebi aparența de esență

Leul este un rege, fără doar și poate. În general, zodiile de foc (Berbec, Leu și Săgetător) tind să pună mâna pe locul unde se află, de aceea este greu să nu-i observi. Mai ales pe o femeie Leu, cumva, dacă ești un bun observator o vei mirosi de la distanță.

Soarele domină această zodie versatilă, iar floarea-soarelui își trage energiile de la el. Mereu îndreptându-și privirea spre soare, floarea semnifică optimismul și speranța. Femeile Leu sunt pline de viață, de vitalitate, femei de acțiune extrem de tenace și perseverente. Se hrănesc cu energia soarelui fiind native care fac, nu doar spun că fac și sunt mereu pregătite pentru covorul roșu.

Floarea-soarelui domină peisajul, Soarele este centrul vieții pe Pământ, iar Leul este un lider cu fler. Cu toate astea, fiecare monedă are două fețe, iar nativa Leu trebuie să învețe că mândria nu este un taler de schimb. Pot fi ușor păcălite din cauza naivității lor, care din când în când poate să fie vecină cu mândria. Leoaicele trebuie să învețe puterea din spatele modestiei, puterea din spatele camerelor de luat vederi pentru că numai așa vor reuși să-și ducă la îndeplinire misiunea personală. Acest lucru poate fi o aventură obositoare și plină de încercări, dar o leoaică nu se sperie de dimensiunea provocării, ci de lipsa ei, nu-i așa?

Feminitatea trebuie bine înțeleasă și acordată la propria fire. “Terapia prin flori” de D.Virtue este o carte tare drăgălașă pe care o recomand să o citești. Sunt de părere că feminitatea merge mână în mână cu florile, dar orice ar fi, nimic nu este mai prețios decât o femeie care își descoperă adevăratul chip, cu bune și cu rele . Numai așa va reuși să devină cea mai frumoasă versiune a sa. 

Imediat vine partea a doua despre zodiacul floral, așa că stay tuned.

Sursă foto: Unsplash.com, Wikipedia.ro

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top