Now Reading
Momentele simple dar importante într-un cuplu. Bucuria de a fi împreună în intimitate.

Momentele simple dar importante într-un cuplu. Bucuria de a fi împreună în intimitate.

O mare parte din viață mi-am petrecut-o în cuplu. Adică într-o relație de lungă durată care se duce dincolo de perioada de scântei și artificii pe care o trăim la început. Am ajuns în faza aceea de așezare, în care nu mai aștepți seara de ieșire romantică la restaurant, când există discuții despre faptul că s-a terminat mâncarea din frigider sau hârtia igienică și când momentele banale sunt mai dese decât acelea care îți cresc adrenalina. Ei bine, acea etapă este cea în care momentele simple devin cu atât mai importante în cuplu și contează să nu-ți trezească senzația de stânjeneală.

Într-o lume în care suntem bombardați cu imagini despre cum ar trebui să arate o relație “perfectă”, momentele simple, liniștite, petrecute alături de persoana iubită capătă o frumusețe aparte. Nu avem întotdeauna nevoie de vacanțe exotice sau de evenimente extravagante pentru a simți conexiunea profundă cu partenerul nostru. Uneori, cele mai speciale clipe sunt acelea în care pur și simplu suntem prezenți unul lângă celălalt, fără artificii, doar bucurându-ne de companie.

Inspirată de momente din viața mea, m-am gândit ca astăzi să vă las aici un articol perfect pentru duminică atât pentru cei care formează un cuplu de multă vreme dar și pentru cei care vor ajunge acolo și nu știu cum va fi.

Iată câteva exemple despre cum momentele simple pot transforma o relație într-o poveste de iubire autentic

1. Când e liniște în jur – confortul tăcerii

Știți acea replică din Pulp Fiction ”Don’t you hate that? Uncomfortable silences. Why do we feel it’s necessary to yak about bullshit in order to be comfortable? That’s when you know you’ve found somebody special. When you can just shut the fuck up for a minute and comfortably enjoy the silence.

Există o frumusețe aparte în momentele de liniște dintre doi oameni care se iubesc. Atunci când nu este nevoie de cuvinte pentru a umple spațiul dintre voi, știi că ai ajuns la un nivel de intimitate profundă. Poate stați pe canapea, fiecare citind o carte, sau poate priviți apusul împreună fără să spuneți nimic. Acea “liniște confortabilă” este un semn al unei legături reale, în care fiecare se simte în largul său, fără a fi nevoie de zgomot sau agitație. Este momentul în care inima ta simte că este acasă, într-o pace deplină, doar prin prezența celuilalt.

2. Când sunteți doar în doi fără nevoie acută de prea multe activități sau de compania altora

Nu este întotdeauna nevoie de planuri elaborate pentru a petrece timp de calitate împreună. Și nici de a fi în compania altor oameni pentru a umple spațiul și timpul. Poate fi vorba despre o după-amiază liniștită acasă, unde nu aveți nimic de făcut, dar acest nimic devine totul. Pur și simplu să stai pe podea, să te uiți la un film vechi, să gătești o masă simplă împreună sau să vă întindeți pe pat râzând despre amintiri vechi. Este acea bucurie de a fi împreună fără presiunea de a face ceva anume, de a vă simți bine în prezența celuilalt, fără agende, fără griji, fără măști.

3. În vacanță – bucuria fără griji

Hemingway spunea ”Să nu pleci în călătorii cu cineva pe care nu iubești”. Ar fi fost chiar ciudat ca marele scriitor să nu fi știu ce vorbește. Și chiar avea dreptate. Compatibilitatea pe care o ai cu cineva în vacanță spune mult despre cum se simt cei doi împreună. Este valabil atât în vacanțele cu locații de vis sau activități aventuroase, cât și în vacanțe mai așezate.

Când există o sincronizare firească, neforțată ce bine pică acea călătorie, nu-i așa? Vă treziți târziu sau nu, luați micul dejun în pijamale, faceți o plimbare lejeră, descoperiți locuri mici și fermecătoare, savurați o înghețată pe o bancă într-un parc necunoscut, priviți oamenii care trec pe lângă voi și, poate, râdeți de o poveste inventată despre viețile lor. Acele momente spontane, fără planificare, vă aduc împreună într-un mod unic, creând amintiri pe care le veți prețui mult mai mult decât o listă de obiective turistice bifate. Iar dacă vorbim despre o vacanță bine planificată, ce bine este ca amândoi să-și dorească lucruri similare.

4. Când faceți dragoste fără artificii – sexul casnic, cum îmi place mie să-l numesc

See Also

Viața intimă în cuplu este importantă când ea există, FOARTE importantă când nu există. Dar chiar și atunci când între cei doi este o chimie sexuală puternică, nu fiecare întâlnire intimă trebuie să fie ca în filme de tot felul. A face dragoste într-un mod natural, simplu, acasă, poate fi mult mai satisfăcător și autentic decât orice altceva. În momentele acelea în care nu este vorba despre perfecțiune sau despre o imagine idealizată, ci despre pur și simplu a te conecta cu partenerul tău la un nivel profund. Poate fi dimineața devreme, încă somnoroși, cu părul ciufulit și fără machiaj, dar tocmai această sinceritate și lipsă de pretenție fac momentul să fie autentic și frumos. “Sexul casnic” este despre a vă iubi așa cum sunteți, fără a încerca să fiți altcineva. Iar asta se poate doar în cuplurile în care există cu adevărat conexiune profundă.

5. Gospodăria în doi – arta de a împărți viața de zi cu zi

Conceptul în care femeia este responsabilă cu treburile casei nu a fost pentru mine niciodată de acceptat. Atâta timp cât amândoi aduc bani în casă, amândoi trebuie să se ocupe de treburile casei. Indiferent de câți bani există, nu e ca și când ai 24/24h pe cineva la menaj. Culmea, am descoperit că atunci când într-un cuplu bărbatul înțelege că nu este nimic înjositor să strângă paharele din casă și să le ducă la bucătărie sau că după cina gătită de ea, el pune vasele în mașina de spălat, apare o bucurie simplă în a face treburile casnice împreună.

Fie că este vorba de a spăla vasele, de a face curat, de a merge la cumpărături sau de a face mici reparații în casă, aceste activități zilnice pot deveni momente de conectare. Râdeți împreună când vă certați despre cum ar trebui să fie aranjate lucrurile în dulap, faceți glume în timp ce împărțiți sarcinile, gătiți ceva nou și, uneori, eșuați spectaculos, dar râdeți de rezultat. Această rutină comună, această “gospodărie în doi”, creează o viață împărtășită, cu toate micile imperfecțiuni și momente haotice, și tocmai aceste lucruri vă apropie și vă fac să vă simțiți parteneri egali în viața de zi cu zi.

Știu că visăm la relații ca-n povești sau în filme până la adânci bătrâneți. Dar realitatea este că deși un cuplu este la început ca în film, relația nu poate fi sustenabilă pe termen lung în acel format.

Momentele simple, fără artificii, sunt adesea cele care construiesc o relație solidă și autentică. Nu este nevoie de mare lucru pentru a crea amintiri frumoase și durabile; uneori, tot ce trebuie este să fii prezent, să fii tu însuți și să apreciezi bucuria micilor clipe petrecute împreună. De la liniștea confortabilă a unei zile obișnuite până la intimitatea autentică a unei nopți acasă, aceste momente neînsemnate în aparență sunt cele care creează cele mai profunde conexiuni și fac ca iubirea să fie cu adevărat specială. Sper ca acest articol să vă reamintească să vă bucurați de momentele simple pe care le trăiți acasă, în cuplu.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top