Now Reading
Cu copiii… la schi. 7 sfaturi pentru o vacanță reușită

Cu copiii… la schi. 7 sfaturi pentru o vacanță reușită

De 2 zile ne-am întors din vacanța de iarnă. Am plecat cu copiii la schi și a fost pentru prima dată când am stabilit că vom schia împreună toți patru. Până acum, băieții fuseseră fie în tabără de schi, fie au mers la școala de schi. Ei bine, anul ăsta s-au revoltat. Au insistat să schiem împreună. Zis și făcut. Numai că am fost destul de temătoare că nu prea ne vom descurca…

… noi nefiind chiar cei mai pricepuți schiori. Adică… avem și noi acolo câteva abilități, cât să prestăm onorabil la nevoie, dar încă nu putem merge la Olimpiadă cu aceste abilități. 😀

Prima zi a fost o catastrofă totală. Cu dificultate am ajuns pe pârtie abia la ora 12:00, ceea ce e târziu pentru acest sport. Și, culmea, fix atunci s-a pus pe lapoviță. Am coborât în vale, cu multe mofturi, nemulțumiri, drame… și gata. Asta a fost prima zi.

A doua zi, celui mic i-a fost rău așa că a rămas în cameră. Am plecat optimiști cu Marc, care, pe prima porțiune de pârtie, ne-a cam scos din minți și totul a culminat cu momentul când a rămas blocat jumătate de oră pentru că nu-și putea pune schiurile. Atunci am avut revelația și i-am spus ceva ce știam că îl va motiva (voi păstra acest detaliu pentru noi – fiecare părinte știe sigur anumite puncte sensibile ale copilului său). Well, din acel moment totul s-a schimbat la 180 grade. Copilul a schiat 5 ore fără probleme, pe toate pârtiile din traseul ales.

A treia zi, a venit și Eric, foarte motivat să îl depășească pe frate-su… normal. A rupt. Am avut o zi de schi de 6 ore, în care băieții nici nu prea voiau să se oprească la masă.

A patra zi, am fost luată cu forța pe o pârtie neagră, pe care eu m-am blocat, dar am fost motivată de Marc și, într-un final glorios, am coborât-o… și chiar bine.

Da, cu copiii la schi a fost o aventură plină de surprize, din care am mai învățat câte ceva. Pentru că, iată, și ei pot fi factor de progres pentru părinți.

Și tocmai pentru că m-am ales cu niște lecții importante în urma acestei experiențe, iată care sunt sfaturile mele pentru o vacanță de schi reușită.

  1. Planifică din timp vacanța de schi cu copiii.

O bună planificare este importantă. Poți începe cu câteva luni bune înainte să te informezi care sunt regiunile de schi potrivite pentru familii. Calculează cât te va costa totul: transport, cazare, echipament, tichetele de schi. Toate regiunile de schi au site-uri pe care poți găsi aceste informații.

  1. Alege regiunea de ski în care vă veți petrece vacanță.

La alegerea regiunii în care veți schia este important să te asiguri că există o școală de schi. Desigur, dacă vorbim despre copii mici, pe care e bine să nu îi înveți tu arta acestui sport. Vor învăța mult mai ușor de la monitori specializați în lucrul cu copiii. În plus, vor avea parte de multe momente de divertisment care îi vor face să uite de greutatea acestui sport (să fim serioși, nu este tocmai ușor să cari echipamentele 🙂 )

Marile regiuni de schi din Austria, Elveția sau Italia au multe oferte, dar în regiunile mai micuțe, serviciile vor fi mai personale, numărul participanților fiind și mai mic. În plus, în aceste zone vei ajunge mai ușor la copilul tău.

Silvapark Galtür, Serfaus-Fiss-Ladis (superb) sau Nauders-Bergkastel sunt doar câteva din regiunile din Tirolul austriac dedicate familiilor.

Voi reveni cu o listă mai amplă.

  1. Asigură tichetele de schi gratuite pentru copii.

Schi-ul este un sport scump. Așa că orice beneficiu poate aduce o reducere simțitoare a cheltuielilor. În majoritatea regiunilor de schi, copiii beneficiază de o reducere de 50%, iar până la 6 ani – de gratuitate.

În Stubaital sau Savognin, copii până la 10 ani au acces gratuit la lifturi, iar în Alta Badia, Zermatt-Matterhorn sau Gstaad, copiii schiază gratis până la vârsta de 9 ani.

Costurile exacte ale tichetelor de schi le găsești negreșit pe paginile oficiale ale regiunilor de ski.

  1. Caută hoteluri prietenoase cu familiile.

Mai ales pentru vacanțele de schi cu copii mici este recomandat să cauți hoteluri care oferă o serie largă de facilități pentru micuții tăi.

Aceștia se vor bucura, de exemplu, de o cameră de joacă, loc de joacă, bufet pentru copii sau meniuri de copii în restaurante. La necesitate, părinții pot apela chiar la servicii de babysitting.

În plus, în acest tip de hoteluri vei știi că plânsul copilului tău nu-i va deranja pe cei care vor să savureze momente liniștite la cină la sau piscină.

  1. Alege echipamentul de schi potrivit.

Copiii utilizează același echipament de schi precum adulții. Dar, pentru că ei sunt într-o continuă creștere, recomand să închiriezi tot ce îi trebuie.

Centrele de închiriere oferă echipamente calitative și oferă consiliere pentru a face alegerea corectă.

Este foarte important să te asiguri că are clăparii potriviți ca măsură și care să nu îi deranjeze. Dacă sunt prea mari, există riscul de accidentare în cazul unei căderi.

Hainele de schi trebuie OBLIGATORIU să respire și să fie rezistente la apă.

See Also

Casca de protecție este și ea obligatorie! Ea protejează de lovituri periculoase. Majoritatea centrelor de închiriere de echipamente de ski le oferă incluse în preț.

Dacă totuși vrei să achiziționezi echipamentul, atunci cere sfatul unui specialist și mergi doar în magazinele specializate.

  1. La școala de schi începând cu vârsta de 3 ani

Experții ne sfătuiesc să ducem copiii la schi începând cu vârsta de 3 ani. Până atunci sunt recomandate diverse exerciții amuzante în zăpadă.

Începând cu vârsta de 5 ani se învață curbele, iar la 8 ani învață chiar sărituri. Noi am ales exact acest plan de bătaie și a funcționat. Important este să nu îi obligi dacă nu sunt pregătiți.

  1. Ia-o ușor în vacanța de schi…

… până la urmă este o vacanță în care vrei ca toată lumea să se relaxeze. Experiența noastră recentă mi-a dovedit că nervii nu ajută… pe nimeni. Singura abordare înțeleaptă este să accepți dacă copilul tău nu vrea să schieze într-o zi. Este important să știi ce l-ar putea motiva și să stai de vorbă cu el.

Dacă îi este teamă, explică-i că nu are de ce. Întreabă-l dacă are prieteni care schiază și cum se descurcă aceia. Dar nu face comparații. Lasă-l pe el să își dea răspunsurile.

Dacă vrei să schiezi cu copilul nu îți voi ascunde faptul că e o provocare. Înhamă-te cu muuuultă răbdare. Arată-i ce are de făcut, asigură-l că nu e nicio problemă dacă se întâmplă să cadă. Totul se învață. Stai cu el. Și sigur vei avea parte de momente minunate.

***

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top