Now Reading
Cum ai grijă de sănătatea sângelui tău?

Cum ai grijă de sănătatea sângelui tău?

Când vine vorba despre afecțiuni medicale, se vorbește despre orice, despre organe, despre sistemul nervos, despre fel de fel de boli, dar foarte rar despre sănătatea sângelui, acest lichid vital pentru organism.

Cu siguranță știi deja, dar voi relua pe scurt. Sângele are un rol esențial pentru că ajută la transportul oxigenului și al hranei către celule, către toate organele corpului. Gândește-te la sânge ca la un combustibil fără de care niciun autovehicul nu ar putea funcționa.

Sângele este o plasmă, un lichid format din globule roșii, care asigură transportul oxigenului și al altor substanțe, și globule albe, care luptă pentru a proteja organismul de virusuri, bacterii, boli. Câteodată însă, chiar și sângele ne poate face probleme și poate devia de la cursul lui firesc.

Pentru a preveni într-o anumită măsură acest lucru, putem ține cont de câteva trucuri foarte simple:

  1. Consumă apă

Elementul fundamental al sângelui este apa, așa că, bineînțeles, primul pas pe care trebuie să-l faci este să consumi cantitatea zilnică de apă, pentru a-i asigura fluxul.

  1. Nu exagera cu zahărul

Nivelul zahărului în sânge (glicemia) este un factor important pentru sănătatea organismului, pentru că știm cu toții simptomele neplăcute ale hiperglicemiei (migrene, oboseală cronică, probleme cu vederea, slăbiciune, asta ca să nu vorbim despre cazurile complicate, cum sunt cele de diabet).

  1. Consumă alimente care ajută la regenerarea sanguină

Alimentele bogate în fier, de exemplu, contribuie la formarea hemoglobinei, cu rol cheie în transportul oxigenului la celule. Fierul este un mineral găsit adesea în carnea roșie, spanac, linte, tofu, cereale integrale. La fel de importante sunt alimentele bogate în proteine (proteinele sunt foarte importante pentru decongestionarea sângelui), cum ar fi carnea de pește, lactatele, soia, broccoli, quinoa. În același timp, importante sunt și alimentele care ajută la menținerea nivelului colesterolului, alimente care conțin grăsimi saturate: pește și avocado.

  1. Atenție la ficat

Ficatul este un organ foarte important pentru organism și asta pentru că transformă alimentele în energie și filtrează toxinele și substanțele dăunătoare. Tot el ajută la curățarea sângelui, așa că îl poți ajuta și tu la rândul tău oferindu-i nutrienți buni, alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Ce îi poate dăuna ficatului? Zahărul, sedentarismul, mâncărurile grase, și alcoolul.

Dar sângele se poate îmbolnăvi și grav.

Ce sunt cancerele sângelui?

Cele mai grave manifestări ale cancerului de sânge sunt: leucemia, limfomul și mielomul.

Deși au o incidență mică, malignitățile hematologice (cancerele sângelui) sunt una dintre priorităţile Janssen, companie farmaceutică a Johnson & Johnson. Prin demersurile sale de la nivelul activităţii de cercetare şi dezvoltare în hematologie, compania are ca obiectiv dezvoltarea de variante terapeutice inovatoare, astfel încât fiecare pacient să beneficieze la momentul potrivit de medicamentul potrivit lui.

Privind dincolo de statistici, în spatele fiecărei cifre, oricât de mică, este viață și speranță – și, pornind de la acest gând, s-a născut iniţiativa „Inovaţie pentru toate vieţile din spatele cifrelor”.

See Also

În perioada 30 noiembrie – 9 decembrie, simultan în București și Iași, pe vitrinele unor spaţii situate în locații centrale, atenția trecătorilor va fi captată de o instalație de asemenea inedită. Un afișaj virtual își va invita spectatorii să reflecteze la concepte precum șansele celor puțini și perseverența în inovație, subliniind în același timp promisiunea Janssen de a găsi echilibrul perfect între pasiune, știință și creativitate pentru a schimba în mod profund evoluția sănătății umane.

Săptămâna aceasta am fost alături de Dragoș Bucurenci, Simona Tache și Izabela Pănescu, în fața vitrinei din Calea Victoriei. Iată dovada!

Poate îți faci și tu drum pe acolo…

***

(p)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top