Now Reading
Ce este plasma quinton sau apa de mare care face bine?

Ce este plasma quinton sau apa de mare care face bine?

Plasma Quinton a fost folosită de armata franceză pentru a trata soldații răniți în luptele din Primul Război Mondial și a fost atât de eficientă încât guvernul francez a stabilit centre Quinton în toată țara pentru a trata oamenii, adesea copii pentru diverse boli. Mai mult, Plasma Quinton a vindecat sute de copii care sufereau de holeră în Franța la începutul secolului XX. 

Dintr-un grup de 100 de molecule din corpul uman, 99 reprezintă apă. Viața a luat naștere din apa marină, iar ceea ce a urmat cunoști deja. În secolul XXI sursa de apă ajunge la noi printr-un labirint extrem de complicat de sisteme de canalizare și sanitare, primește tratament chimic înainte de a fi băută și din păcate, conține urme de hormoni sau medicamente.

APA ESTE VIAȚĂ, mai ales dacă știm să o folosim în favoarea noastră. Corpul nostru se îmbolnăvește din diverse cauze cum ar fi: poluarea, deficiențele nutriționale, bolile autoimune sau deshidratarea. Dar cum ar fi să ai la îndemână un “remediu prieten”, a cărui eficacitate la data descoperirii sale a reuși să amenințe industria farmaceutică?

În 1925 biologul francez Rene Quinton a murit determinând una dintre cele mai mari ceremonii funerare din istoria Franței. Au participat mii de oameni la procesiunea de pe străzi, inclusiv președintele a fost prezent, iar prim ministrul Franței de atunci a rostit un elogiul deosebit pentru un om necunoscut de mulți la ora actuală, dar a cărui muncă extraordinară a salvat un număr imens de vieți la acea vreme și a format piatra de temelie a practicii medicale moderne. Quinton a dezvoltat o soluție de rehidratare, mai exact un tratament bazat pe injecții cu apă de mare pe care l-a numit Plasma Quinton.

Ce a făcut mai exact Quinton? A descoperit un tip rar de apă oceanică care are calitate farmaceutică. Azi, Plasma Quinton este unul dintre cele mai puternice instrumente (uitate) ale medicinei care merită să fie cunoscut de cât mai multe persoane.

Așadar, te invit să descoperim împreună ce este, ce face și de ce merită să citești articolul până la capăt.

Origine

În 1871 Charles Darwin a emis ipoteza conform căreia în condiții atmosferice și biochimice specifice, scânteia vieții a fost “aprinsă” într-un mediu lichid. Rene Quinton, care și-a dedicat întreaga carieră studiului oceanelor a dus această teorie mai departe și a demonstrat că sursa lichidă de viață a fost marea și că prima celulă vie, strămoșul întregii vieți de pe Pământ, trebuie să se fi născut în apa marină. 

El a sugerat, de asemenea, că astfel de organisme vii au fost hrănite de sărurile minerale ale mării, că procesele lor fiziologice și cele ale formelor de viață animale ulterioare s-au dezvoltat în funcție de proporțiile specifice ale mineralelor găsite în mare și, cel mai remarcabil, că matricea primordială în care au evoluat aceste creaturi microscopice se oglindește astăzi în compoziția fluidelor noastre interne: plasma sanguină, limfa, lichidul cerebro-spinal sau lichidul amniotic. Cu alte cuvinte, salinitatea organelor noastre interne se potrivește cu cea a oceanelor timpurii, cu o concentrație de 0,9%, numită științific isotonic. Mările și oceanele planetei au devenit mai concentrate în timp, iar în prezent salinitatea marină este de 3,3%, numită hipertonică.

Quinton spunea adesea că noi, oamenii: „Suntem un veritabil acvariu viu.”  Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi conține un microcosmos, un pachet miniatural și un strop de ocean care circulă prin corpurile noastre, hrănindu-ne și formând relații celulare, protejându-ne și până la urmă, ducând mai departe această zestre genetică primordială care ne face vii și umani. 

Din punct de vedere istoric, marea a fost mult timp asociată cu reînnoirea, purificarea și regenerarea. Quinton a explorat și a descoperit puterile vindecătoare ale apei de mare recoltată doar din locații specifice cunoscute sub denumirea de “plancton vortex” sau mai pe românește, totalitatea organismelor acvatice, cu o viață biologică deosebit de abundentă și bogată. Francezul a prelevat și a studiat extractul marin din plancton dându-și seama de potențialul terapeutic pe care acesta îl are.

Până în 1897 a dezvoltat protocolul pentru recoltarea, filtrarea și prelucrarea acestui ser special. Datorită asemănării sale cu plasma sanguină, el a numit-o Plasma Marin (Plasma Marină), care mai târziu a devenit cunoscută drept Plasma Quinton. Metoda sa de administrare, prin injectare, a fost numită Tratamentul Marin sau Metoda Marină. Efectele tratamentului asupra celor mai răspândite și virulente boli ale vremii au fost aproape miraculoase. Holera, tuberculoza, infectiile gastrointestinale au fost vindecate, iar mortalitatea infantilă – extrem de mare la începutul secolului al XX-lea în Europa – a fost redusă semnificativ. Ba chiar arsurile grave au putut fi vindecate cu tratamentul produs de Quinton. 

În 1904, Quinton a publicat cartea sa revoluționară, “L’eau de Mer Milieu Organique” care descrie cercetările, experimentele și rezultatele sale și demonstrează legătura dintre plasma umană și cea marină. Academia de Medicină din Paris a aplaudat lucrarea biologului, iar în 1906, la Paris a fost înființat primul Dispensaire Marin (Dispensar marin), iar mai târziu au fost deschise zeci de clinici gratuite în Franța și în alte părți ale Europei, unde Quinton și o echipă de medici eminenți au tratat mii de oameni și-au dezvoltat în continuare metoda cercetătorului în care anamneza și protocoale de tratament erau specifice patologiei fiecărui pacient.

Quinton Marine Plasma a fost recunoscută oficial ca medicament în 1907 și listată în Dictionnaire Vidal, echivalentul francez al Physicians Desk Reference, din 1953 până în 1999.

Ce reprezintă mineralele pentru sănătatea noastră

Ei bine, mineralele sunt nutrienți esențiali pentru corpul uman, la fel de importanți ca oxigenul. De altfel, doar 5% din corpul uman este alcătuit din materie minerală fiind esențială pentru fiecare proces fizic și mental care are loc în corp, precum și pentru bunăstarea noastră generală. Acestea sunt foarte importante pentru menținerea fiecărui proces fiziologic construind și refăcând oasele, țesuturile, sângele, dinții sau mușchii. Mineralele acționează ca niște catalizatori pentru diverse reacții biologice care au loc în corp.

Mineralele sunt de asemenea, necesare pentru funcționarea corectă a sistemului nervos, pentru o mai bună digestie și metabolism, dar și pentru procesarea  nutrienților din alimente. Specialiștii Quinton consideră că absorbția vitaminelor nu are loc în mod corespunzător fără a exista un echilibru corect al acestora. De exemplu, calciul este necesar pentru utilizarea vitaminei C, magneziul pentru vitaminele B și oligoelemente cum este zincul pentru vitamina A, sau seleniul pentru absorbția vitaminei E.

Beneficiile plasmei Quinton

Cred că ți-ai dat seama deja cât de variat utilizată poate fi, dar iată cele mai importante beneficii pe care să le reții:

  • detox blând
  • digestie îmbunătățită
  • promovează sănătatea celulelor
  • contribuie la regenerarea pielii și vindecare rapidă a cicatricilor
  • menține echilibrul electrolitic
  • ajută la susținerea sistemului nervos
  • menține oasele și dinții sănătoși (oprește demineralizarea lor)
  • îmbunătățește respirația în special la persoanele cu astm bronșic sau tuse severă
  • reglează pH-ul corpului și contribuie la o bună hidratare
  • ajută fertilitatea și pregătirea din punct de vedere nutrițional pentru sarcină

Așadar, tu ai auzit de apa marină pe care azi familia Quinton, urmând recomandările stricte de extragere și producere o promovează? Dacă ai avut de-a face cu aceasta poate ar fi bine să ne lași părerea ta pentru ca cititorii să aibă o vedere cât mai amplă asupra acestui tip de tratament.

See Also

DISCLAIMER: acest articol are rol educativ și nu înlocuiește sfatul medicului sau al specialistului.

Surse articol:

https://quintonmedical.com/benefits-of-seawater/health

https://waterandwellness.com/pages/theskinny?sscid=c1k6_orf6g&

 Sursă foto: Pexels.com

___________________________________________________________________________

Acest articol are doar scop informativ, chiar dacă conține sfatul medicului și/sau al specialiștilor. Acest articol nu este și nici nu intenționează să fie un substitut pentru sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional în cabinet. Opiniile exprimate în acest articol sunt opiniile expertului citat și nu reprezintă neapărat punctele de vedere ale doer.ro

***

Dacă ți-a plăcut acest articol și dacă simți că ceea ce găsești pe doer.ro îți este de folos, atunci te rog să te abonezi la NEWSLETTER-ul meu. Curând urmează ceva! 🙂

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top