Now Reading
Ce sa discuti cu partenerul la cafea?

Ce sa discuti cu partenerul la cafea?

Mi se pare ca, in prezent, a devenit o reala problema sa iti gasesti un partener si sa formezi un cuplu de lunga durata. Observ deseori cupluri tinere care stau la masa, la restaurant sau la o cafea, si care pur si simplu nu schimba o vorba. Ma surprinde si nu prea, de vreme ce Social Media ne-a acaparat cu totul. Prea procupati sa ne traim existenta online, uitam cum e in offline, atunci cand interlocutorul se afla chiar in fata. Parca dispar toate subiectele de conversatie. Asa ca m-am gandit sa fac cateva sugestii despre ce poti sa discuti cu partenerul la cafea. Si da, trebuie sa lasi telefonul deoparte! 🙂

Imi aduc aminte cat de mult am vorbit cu sotul meu inca de la inceputul relatiei noastre. In afara atractiei fizice, firesti pana la urma, modul in care gandea fiecare dintre noi a contat enorm. Cred cu tarie ca unul dintre ingredientele de baza ale unei relatii reusite este comunicarea. Si atunci nu ma mir ca tot mai multe relatii esueaza rapid. Din pacate, interferenta Social Media in vietile noastre ne afecteaza mai mult sau mai putin relatiile. Si zic asta cu toata sinceritatea, pentru ca realizez ca si eu ma pun deseori in aceasta situatie.

Din pacate interferenta Social Media in vietile noastre ne afecteaza mai mult sau mai putin relatiile. Si zic asta cu toata sinceritatea, pentru ca realizez ca si eu ma pun deseori in aceasta situatie.

In loc sa acord atentie celui de langa mine, se intampla sa ma fure spatiul online si sa fiu mult mai preocupata de ce se intampla acolo: ce tinuta mai poarta nu stiu ce bloggerita, pe unde a mai fost plecata o prietena, ce idei surprinzatoare sau enervante mai are vreo minte “luminata” a Facebook-ului. Si uite asa ma prind intr-un sir de comentarii, timpul trece intr-un mod total neproductiv si care sigur, sigur nu ma ajuta in relatia mea. Daca esti sincer/a cu tine insuti/insati, imi vei da dreptate.

Cuplurile nefericite au mai multe conversatii superficiale decat cuplurile fericite.

Asa ca, in loc sa credem ca fericirea exista in online, cel mai bine ar fi sa o cautam si sa o punem in practica in viata reala, acolo unde aduce satisfactii adevarate. Psihologul Matthias Mehl de la Universitatea din Arizona, impreuna cu echipa sa de cercetatori, a constatat ca intr-o relatie care functioneaza, temele de discutie superficiale, de tipul “ce servetele sa cumparam” sau ce au mai facut cunoscutii apar doar intr-o proportie de 10%, comparativ cu o proportie de trei ori mai mare in cuplurile “nefericite”. Studiul arata ca, in  loc sa discute despre job sau vreme, partenerii unui cuplu solid aleg sa se confeseze unul celuilalt despre temeri, amintiri din copilarie sau planuri de viitor.

See Also

Iar daca iti doresti sa pui bazele unei relatii de lunga durata, nu uita de importanta comunicarii. Eu iti propun cateva idei numai bune de discutat cu partenerul la cafea, insa cu siguranta exista o multime de alte subiecte care vor da startul unor conversatii interminabile intre voi doi:

  1. Momente penibile – am trecut cu totii prin ele, nu-i asa? Si intotdeauna sunt o sursa buna de ras.
  2. Politica – este o tema evergreen, intotdeauna mai e ceva de zis!
  3. Temeri – e mult mai usor sa le depasiti… in doi.
  4. Copilarie
  5. Relatii anterioare – cu atentie daca exista sensibilitati… 😉
  6. Legaturi familiale
  7. Intamplari de actualitate din lume 
  8. Filme si seriale – un subiect chiar foarte generos…
  9. Muzica – daca e urmata si de un dans cu atat mai bine.
  10. Planuri de viitor

Atat de simplu este sa ai parte de momente calitative cu persoana la care tii. Mai ales daca scopul tau este sa cladesti o relatie de durata. Mult succes si astept feedback! 🙂

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top