Now Reading
Din bucătărie… în dormitor. Crește-ți natural libidoul prin alimentație

Din bucătărie… în dormitor. Crește-ți natural libidoul prin alimentație

Libidoul reprezintă dorința sexuală sau apetitul sexual. Este o parte naturală a vieții și a sănătății sexuale și poate varia în intensitate de la persoană la persoană. Sănătatea libidoului nu este importantă doar pentru a menține o viață sexuală activă și satisfăcătoare, ci și pentru a fi tu însăți în armonie cu corpul tău. 

În unele perioade ale vieții, libidoul poate scădea. De la stres, dereglări hormonale, chiar și anumite intervenții chirurgicale. Din fericire, există multe modalități naturale de a crește libidoul, fără a apela la medicamente. Iată-le pe cele mai importante.

Schimbări în stilul de viață

Dacă simți că libidoul tău poate fi îmbunătățit, este important să adopți obiceiuri sănătoase.

Alimentația echilibrată

O alimentație echilibrată poate fi benefică pentru sănătatea sexuală și creșterea libidoului. Unele alimente care pot fi benefice pentru creșterea libidoului sunt afrodisiacele naturale, cum ar fi ciocolata neagră, fructele de mare, fructele roșii și avocado. Este important să eviți consumul excesiv de alcool, cafeină și alimente procesate, care pot afecta negativ libidoul și sănătatea sexuală.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice regulate pot crește fluxul de sânge în corp, inclusiv în zona genitală, și pot ajuta la reducerea stresului. Exercițiile fizice pot îmbunătăți și starea de spirit și nivelul de energie, ceea ce poate contribui la creșterea dorinței sexuale. Atenție însă, excesul de sport poate dăuna. 

Somnul suficient

Somnul suficient este esențial pentru menținerea sănătății generale, dar și a sănătății sexuale. Lipsa de somn poate duce la oboseală, stres și o scădere a libidoului. Este recomandat să acorzi o atenție deosebită somnului și să te asiguri că dormi cât ai nevoie în fiecare noapte.

Gestionarea stresului

Stresul cronic poate afecta negativ sănătatea , inclusiv pe partea sexuală. Practicarea tehnicilor de relaxare, cum ar fi yoga, meditația sau exercițiile de respirație, poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății sexuale și a libidoului. De asemenea, este important să iei pauze regulate de la muncă sau activitățile zilnice pentru a reduce nivelul de stres.

Alimente afrodisiace

Există anumite alimente care sunt considerate afrodisiace și care pot contribui la creșterea libidoului.

Stridiile – Acestea conțin zinc, un mineral important pentru producția de testosteron, un hormon esențial pentru dorința sexuală și performanța sexuală la bărbați și femei.

Ciocolata – Ciocolata neagră poate stimula producția de endorfine, care pot crește starea de bine și pot spori dorința sexuală.

Căpșunile – Acestea conțin antioxidanți care pot ajuta la creșterea fluxului sanguin și pot îmbunătăți circulația în zona genitală, ceea ce poate contribui la creșterea libidoului.

Mierea – Mierea poate ajuta la reglarea nivelului de estrogen și testosteron în organism, ceea ce poate contribui la creșterea libidoului.

Plante și suplimente

Există multe plante și suplimente care sunt folosite pentru a stimula libidoul și performanța sexuală. Acestea includ:

Rădăcina de Maca – Aceasta este o plantă originară din Peru, care este utilizată de secole pentru a crește fertilitatea și performanța sexuală. Rădăcina de Maca este bogată în nutrienți, cum ar fi vitaminele B și C, calciu, fier și zinc, care pot ajuta la stimularea libidoului și a energiei.

Ginsengul – Această plantă este utilizată de mult timp pentru a îmbunătăți starea de spirit, energia și performanța sexuală. Ginsengul poate ajuta la creșterea fluxului sanguin și la îmbunătățirea circulației, ceea ce poate contribui la creșterea libidoului.

Scorțișoara – Aceasta poate stimula circulația sanguină și poate ajuta la creșterea dorinței sexuale.

Tribulus terrestris – Tribulus este o plantă care poate ajuta la creșterea nivelului de testosteron și la îmbunătățirea libidoului.

Muira Puama – Această plantă a fost utilizată tradițional pentru a trata problemele sexuale și poate fi benefică pentru îmbunătățirea funcției erectile și a libidoului.

Yohimbe – Yohimbe este un supliment derivat din scoarța unui copac african și este cunoscut pentru proprietățile sale afrodisiace și pentru capacitatea sa de a crește fluxul sanguin către organele sexuale.

See Also

Este important să reții că unele dintre aceste plante și suplimente pot avea efecte secundare și pot interacționa cu alte medicamente, așa că este întotdeauna recomandat să consuți un medic înainte de a începe să iei orice supliment.

În afară de modificările stilului de viață și suplimentele alimentare, există și tehnici de minte și corp care pot fi utilizate pentru a spori libidoul și performanța sexuală. Acestea includ:

Tehnici minte-trup

Meditația

Aceasta este o tehnică de relaxare care implică concentrarea asupra respirației și a gândurilor. Meditația poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, care pot fi factori care reduc libidoul și performanța sexuală.

Yoga 

Practicarea yoga poate ajuta la creșterea flexibilității și a tonusului muscular, precum și la reducerea stresului și a anxietății. Aceste beneficii pot contribui la o mai bună performanță sexuală.

Mindfulness

Această tehnică implică concentrarea atenției asupra momentului prezent și a senzațiilor din corp. Practicarea mindfulness-ului poate ajuta la îmbunătățirea conștientizării corpului, a relaxării și a reducerii stresului și anxietății.

Pilates 

Această formă de exerciții fizice se concentrează pe dezvoltarea forței, flexibilității și controlului muscular. Practicarea Pilates poate ajuta la îmbunătățirea posturii, a respirației și a controlului muscular, ceea ce poate contribui la o performanță sexuală mai bună.

În concluzie

Există multe modalități naturale de a spori libidoul și performanța sexuală, fără a fi necesar să se recurgă la medicamente. Dacă te confrunți cu o astfel de situație, uită-te mai întâi la tine, la ce faci sau ce nu faci, și începe de acolo.

Ține cont că fiecare persoană este diferită, ceea ce funcționează pentru cineva poate face mai mult rău altcuiva. Combină ce ți se potrivește, cere și părerea specialiștilor și sunt sigură că totul va fi bine la final.

Surse: pexels.com

***

Dacă ți-a plăcut acest articol și dacă simți că ceea ce găsești pe doer.ro îți este de folos, atunci te rog să te abonezi la NEWSLETTER-ul meu. Îți va plăcea. Promit! 🙂

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top