Now Reading
Cum îmi aleg suplimentele energetice pentru sport

Cum îmi aleg suplimentele energetice pentru sport

Acum câțiva ani, mulți, eram într-o nebunie totală cu mersul la sală. Practic nu exista oră de grup dificilă de la care să lipsesc. M-am înscris chiar și la un boot camp care s-a întins pe parcursul unei zile întregi, care a presupus probe diferite de la înot, la alergat pe distanță lungă, la oră de pump sau la întrecere de genul cine face mai multe genuflexiuni cu jumătate din propria greutate în spate. Le-am trecut pe toate, că deh, ambiția-mi tipică nu mă prea lasă să mă dau bătută. Dar am reușit pentru că am apelat la suplimentele energetice pentru sport.

Ce-i drept vreo două nopți după aceea n-am putut să mai dorm, dar nici fără nu aș fi putut să performez. Organismul are nevoie de sprijin atunci când vrei să-l soliciți un pic. Așa că da, atunci când vreau să fac performanță (la nivelul meu, desigur) apelez la suplimente și energizante. Doar că în timp am schimbat tipul de suplimente pe care le utilizez.

În afară de echipament, un accesoriu obligatoriu de luat la sală (pentru că te ajută!!), sau în timpul unui sport outdoor, ar fi suplimentele energetice. De-a lungul timpului am testat diverse produse de acest gen. Sunt destule pe piață. Însă, fără să devin extremistă, nu mai sunt dispusă să consum prea multe chimicale. Așa că mi-am îndreptat atenția către unele care să fie cât mai apropiate de dorința mea.

Ultima descoperire pe gustul meu este gama XS Sports Nutrition de la Amway, care oferă o varietate de produse, precum băuturi sportive, batoane și minerale. Adica, fix ceea ce ai nevoie în timpul, dar și înainte sau după realizarea activităților sportive.

Participând la o competiție sportivă de amatori, am cunoscut-o pe Mona Constantinescu, Business & Product Trainer, care mi-a povestit mai mult despre experiența ei cu produsele XS Sport Nutrition. „În ultimii ani a crescut interesul față de sport, mișcare și un stil de viață activ, în mod general. Tot mai mulți oameni aleg sa meargă la sală, să se plimbe cu bicicleta, să alerge în parc sau să participe la un maraton. Nutriția sportivă se dezvoltă extrem de rapid, și dacă până în urmă cu câțiva ani era folosită exclusiv de atleți și sportivi de performanță, acum tot mai mulți oameni interesați de un stil de viață activ doresc să o includă în dieta lor zilnică pentru susținerea efortului fizic. Când hotărăști să incluzi suplimente specifice de nutriție sportivă în dieta ta, devine dificil să alegi ceea ce ți se potrivește, pentru ca pe piață se simte lipsa informațiilor și a consultațiilor profesionist. Am stat de vorbă cu multe persoane care au ales XS Sport și toți au observat că antrenamentele sportive decurg mai ușor când utilizează aceste produse. Au mai multă energie, sunt bine hidratați si recuperarea musculară este rapidă. Produsele sunt simplu de ales (înainte, în timpul și după efortul fizic) și conțin amestecuri echilibrate de nutrienți care aduc beneficii în fiecare etapă a activății sportive. Sunt potrivite atât pentru atleți și sportivi de performanță, cât și pentru cei care acum încep un stil de viață activ, indiferent de vârsta sau de activitatea fizică aleasă, spune Mona Constantinescu, Business & Product Trainer

Te energizează, revigorează și te regenerează. Pe scurt, îți oferă ce ai nevoie pentru a performa iar apoi îți reîncarcă bateriile. Cel mai important lucru este faptul că aceste produse sunt eficiente și curate, bazate pe studii și formule științifice. În plus, conțin un amestec echilibrat de substanțe nutritive specifice, testate atât de atleții profesioniști cât și de iubitorii de sport sau aventură.

Iată, așadar, care consider eu că sunt pașii importanți de care trebuie să ținem cont atunci când îmi aleg suplimentele energetice pentru sport.

Ready? Steady? GO!

Înainte de sport

Încălzirea sau preludiul. Organismul trebuie pregătit și el din timp pentru efortul la care urmează să fie supus. Să nu-l luăm total prin surprindere. Din acest motiv s-a inventat băutura XS™ Pre-Workout Drink care pregătește organismul pentru efort. Acesta conține “bunătăți” precum aminoacizi ramificati (BCAA) care sunt absorbiți ușor de către organism și ajung direct la mușchi, ajutând la susținerea acestora înainte de începutul sesiunii de antrenament.

Un alt component de bază este creatina care pompează instantaneu energie în mușchi și sporește performanța fizică în timpul seriilor succesive de exerciții scurte, de mare intensitate. Last but not least, un complex de vitamina B Vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12) care contribuie la metabolismul energetic normal și reduce oboseala.

Studiile au arătat că intervalul de 30-60 de minute înainte de exercițiile fizice e cel optim pentru ca băutură să-și facă efectul dorit.

În timpul antrenamentului

Acum că ți-ai echipat organismul corespunzător poți trece la treabă. Sportul pe care îl alegi poate fi oricare (ok, poate nu șah) atâta vreme cât simți că dă randament, dar mai ales că îți dă o stare de bine.

În timpul exercițiilor trebuie să te hidratezi corespunzător dar organismul tău mai are nevoie de un boost pentru a ajunge până la capăt.

În timpul antrenamentului nu este indicat să consumi apă rece, deoarece organismul poate suferi șocuri bruște de schimbare a temperaturii. Corpul pierde lichide prin transpirație în timpul antrenamentului dar și aminoacizi esențiali care trebuie recuperați. Știi momentul ăla când îți vine să renunți dar te forțezi încă puțin și ajungi la final? Ei bine, poți să trișezi puțin apelând la o băutură cu electroliți, cum ar fi XS™ Electrolyte Drink, care înlocuiește substanțele pierdute reîncărcându-l cu electroliți și menține organismul la un nivel optim de performanță. Electrolitii sunt importanți in electrolyte drink si ar trebui cateva detalii despre efectul lor (sodiu, clorura, potasiu, magneziu si calciu. Prin ce minune se întâmplă acest lucru? Nu e alchimie ci o combinație de carbohidrați care asigură un aport de energie și un mix de plante naturale precum guarana, rădăcina de maca și quercetina. M-am documentat și în legătură cu aceste plante și am aflat următoarele:

Guarana este o plantă care conține guaranina, un compus identic cu teina sau cafeina, substanță bioactivă care îmbunătățește performanța, forța fizică și rezistența.

Rădăcina de maca este o sursă de tiamina (B1), riboflavină (B2), vitamina B6, calciu și fier care contribuie la menținerea energiei metabolismului.

Quercetina este un antioxidant puternic care îmbunătățește rezistența umană și ajută la creşterea rezistenţei muşchilor în timpul exerciţiilor fizice.

See Also

După antrenament

După antrenament e bine să facem o mică pauză de recuperare. Cum îți sună o băutură cu aromă delicioasă de ciocolată? Prin urmare, după un duș revigorant e timpul să ne reîmprospătam și interiorul pentru a-l ajuta să producă energie nouă. O variantă ar fi XS™ Hydrolyzed Whey Protein Powder, care asigură mușchilor un sprijin proteic – zer hidrolizat care le îmbunățește și menține dezvoltarea.

Cum funcționează? E simplu! Maximizează avantajele exercițiilor fizice, oferindu-i corpului o doză esențială de proteine de calitate, în momentul în care are cea mai mare nevoie de ele.

Conține 29 g de proteine, iar 5 g dintre acestea sunt sub formă de aminoacizi cu lanț ramificat prezenți în mod natural.

Formula hidrolizată asigură o digestie rapidă în timp ce un amestec de antioxidanți – suport de CPR (Complex de portocale roșii), împreună cu Vitaminele C și E ajută la diminuarea traumatismelor musculare de după antrenamente. Pe scurt, o porție luată după activitatea fizică oferă sprijinul necesar persoanelor care își doresc să aibă un fizic atletic și sănătos.

Un baton de proteine, gustos și ușor de savurat în orice moment și loc este și el o opțiune. În cazul batoanelor proteice XS™, poți alege între ciocolată sau caramel și vanilie, dar ce este înăuntru este cu adevărat important. Acesta conține seleniu, pentru a ajuta la recuperare după survenirea unui traumatism celular și pentru a neutraliza stresul oxidativ dar și fibre, are un conținut redus de grăsimi și zero procente de zahăr adăugat.

O porție de Magnesium Sticks XSs este bună oricând, nu doar după antrenament, atunci chiar că organismul o să ne mulțumească! Magneziul reducerea oboseală și contribuie la funcţionarea normală a sistemelor muscular și nervos.

Toate produsele sunt disponibile in magazinele online Amway, pe site-ul www.amway.ro.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top