Now Reading
Cum îți cureți eficient vasele și argintăria din casă

Cum îți cureți eficient vasele și argintăria din casă

vasele

După ce am aflat  CUM CURĂȚĂM HAINELE DIN MĂTASE ACASĂ, trecem acum la un nou capitol din seria #HomeSolutions. Îmi place să găsesc rezolvări pentru micile probleme de zi cu zi, iar curățarea vaselor și a argintăriei din casele noastre se numără printre ele. Nu e simplu să le facem pe toate să strălucească iar mie mi-au plăcut din totdeauna vasele super-curate. Ce să fac? Nimeni nu-i perfect… :)))

În rândurile care urmează îți propun câteva tips & tricks care te vor ajuta în lupta cu petele și murdăria de pe vasele tale preferate.

Argintăria

Multe dintre obiectele din argint pot fi spălate în apă caldă, cu puțin detergent (totuși, ai grijă SĂ NU INTRE prea mult la apă elementele decorative din lemn sau sidef). Dacă piesele arată ușor îngălbenite sau au pete negre, încearcă o curățare în profunzime mai întâi: pe o bucată moale de bumbac (poate fi o cărpă făcută dintr-un tricou vechi) pune puțină soluție specială pentru curățarea argintului și șterge ușor. Pentru a evita ca vasele să își piardă luciul în timp sau se se oxideze, spală-le imediat după folosire și păstrează-le într-o bucată de bumbac.

Dacă nu ai soluție specială în casă, poți face un amestec din 3 părți bicarbonat de sodiu și o parte apă. Soluția bine dizolvată se pune pe o bucată de pânză fină și se freacă obiectele din argint.

Pont: același lucru e valabil și pentru bijuteriile din argint.

Vasele din sticlă

Vești bune în cazul vaselor din sticlă. Le poți spăla cu apă și detergent sau le poți băga în mașina de spălat vase fără probleme. Asigură-te doar că mașina funcționează cum trebuie: dacă periile sunt uzate sau au urme de rugină ar putea zgâria vasele. De asemenea, indicat ar fi să porți mănuși dacă speli manual sau să îți dai jos bijuteriile de la mână: inelele sau brățările pot cauza zgârieturi pe care nici nu le observi la început.

De ce folosesc produse bio?

See Also

Cristalul

Clătește fiecare pahar în apă caldă amestecată cu o linguriță de oțet pentru a elimina taninul și alte depuneri, apoi spală-l cu apă și detergent și șterge-l cu o bucată de bumbac sau alt material moale.

Inoxul

Frumusețea acestui material e că nu prea își pierde strălucirea sau culoarea, având nevoie doar să îl mai ștergi ușor din când în când. Cu toate acestea, inoxul e predispus la zgârieturi, tocmai de aceea ar fi bine să respecți regulile de la vasele de sticlă și, mai mult decât atât, să le depozitezi la distanță de alte vase (există și separatoare speciale pentru vasele de gătit sau poți folosi hârtie atunci când le așezi unele peste altele).

Porțelanul

Porțelanul este un material sensibil la schimbările de temperatură, așa că dacă a fost depozitat într-un spațiu rece, de exemplu, acordă-i o zi să își ajusteze starea înainte să-l folosești. În caz contrar, diferența de temperatură poate afecta materialul, cauzând inclusiv crăpături. Spală de mână vasele din porțelan, având grijă la extremități și la modelele pictate. Pentru depozitare, apelează tot la separatoare: e o opțiune seif mai ales dacă vrei să le pui unele peste altele.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top